keskiviikko 9. toukokuuta 2012

No en oo kyllä mikään Edward Gal

Viime viikonloppuhan meni ihan kouluratsastuksen pyörteissä. Tosin silloin lauantaina oli niin räkäkeli ja itelle meinas pukata kuumetta kaikesta rasituksesta, että sekä minä että Marika pidettiin huilipäivä. Ihan jees ennen kisoja, mut ois se ollu kiva ollu tehdy joku pieni siirtymätreeni...

Sunnuntaiaamuna sitten lähdettiin Nerkoolle. Marikan ja Kamin rata oli melkein heti ekana, joten heille tuli vähän kiire... ja verkka jäi lyhyeksi. Kamin ekat koulukisat menivät kuitenkin kivasti, prosentit olivat lähellä kuuttakymmentä! :) Haha, itselläni kusi homma. Jetterinkin kanssa jäi verkat hieman liian lyhyiksi, en saanut sitä niin vetreäksi ja kuulolle kuin olisin voinut. Yritin saada ekaksi itseni rennoksi ja kädet tasaisiksi ja pehmeälle tuntumalle, ja antaa Jetterille tilaa liikkua. No melkein onnistuin. :p Kuvaajaa ei ollut tällä kertaa.

Hui kun jännitti HeC:n radalla, otsa oli varmaan ihan kurtussa. Tuli kutosta ja seiskaakin muutama, mutta parit vitoset ja nelonen laskivat prosetteja. Keskiravi oli ihan epätahtista, Jetteri oli kahen vaiheilla että mitä pitää laukata hä. Ja se paras oli se, kun Jetteri meni laukassa kouluaidan yli, voi ei. Höpö luuli että estehän se siinä... ja minä luotin että se kääntyisi. Hylsy tuli, mutta ihana tuomari antoi jatkaa loppuun. Sitten tulikin parit seiskat laukkalävistäjästä ja laukannostosta päädyssä! Käyntihalkaisijalla Jetteri ei sitten olisi malttanut kävellä. Vitonen. Loppuarvio: " Melko ponteva hevonen. Kiva laukka, mutta käynnissä kovin malttamaton ja ravissa ep takaa." 
Ja prosentit oli 59,7 %.

HeB:tä piti odotella hirveän kauan. Ainakin sain verrytellä ja ratsastaa Jetteriä läpi kunnolla, liikaakin. Jos luokka alkanut olisi reilun vartin aiemmin, nii ois ollu just hyvä. Väsymys näkyi tuloksissa, ois pitäny skarpata. Kokonaisuutena rata meni huonommin, enemmän vitosella alkavia ja taas nelonen keskiravista. Seiskaa tuli laukkaympyrästä, käynnistä ja ravihalkaisijasta radan alussa. Loppuarvio: "Kiva laukka, ravissa ajoittain epämääräinen tahti. Siisti kokonaisuus, hevonen saisi olla vielä pehmeämmällä tuntumalla. Istut vinossa vasemmalle, pyydä joku auttamaan istunnan korjaamisessa :)"
 Prosentit 58,0.  Ja sain hymiön paperiin. :D 

Jetteri käyttäytyi hirmu fiksusti kisapaikalla, vaikka olikin vähän tohinoissaan eikä huomio ollut sataprosenttisesti omistajassaan. :( Kovin hienosti se yritti, sai palkinnoksi omenaa, pusuja ja taputuksia.

Istunnan korjaus alkoi heti eilen tiistaina. Maanantaina minun piti pitää ratsastustunti, mutta sitten nyrjäytin nilkkani ja pidin hammasta purren vapaapäivän, vaikka liikunnallista puuhaa olisi löytynyt. Tiistaiaamuna Rusinan omistaja Anna ei päässytkään tulemaan, joten juoksutin Rusinaputen. Sujui vielä paremmin kuin ekalla kerralla, ja se vaikea vasenkin laukka nousi Viljan ohjeella: "1-2-3-laukka!" Tuon yhdistää vielä ratsastukseen niin hyvä tulee! Illalla Rusina sai vielä kevyesti liikuntaa heppakerhossa, kun sillä ratsasti pari tyttöä. Rosinantteen kannatti luottaa, sillä pienempi ravikammoinen tyttö uskalsi ravata sillä pitkiä pätkiä, ja vähän vanhempi neiti ravaili sillä kenttää ympäri voltteineen oikein rauhallista ravia. Siis tuo heppa on ihan kultaa!

Jetteri, äitini ja ystäväni Emma opettivat minua ratsastamaan kerhon jälkeen. Varsinkin sen suoruuden kanssa tapeltiin, kun meinaan aina kallistua mutkalle sisäänpäin ja könöttää eteenpäin. Ahaha tulipas ahaa-elämys! Kaverit ovat aina sanoneet, että ulkokäsi alas, ja sitten se aina meinaa pongahtaa takas paikalleen. Äiti osasi selittää missä vika on: koko ulkokäsi olkavarresta saakka on ylhäällä, eikä pelkästään nyrkki! Eli ulko-olkavarsi kylkeen kiinni ja rennoksi alas, jolloin ulko-olkapää laskee, ja hartialinjakin suoristuu. Vielä kun lantiota kuvittelee vievänsä sisäänpäin, niin koko kroppa on suorassa. (y) Jännää miten pienestä se on kiinni. Huippua kun hokasi jotain, kiitokset ihanalle äidilleni, joka kestää tytärtään :)


Eikös ole muuten siisti kuva? :D Windows Seiskan Paintilla saa tuommoista jälkeä, jännää. Leikitään että menossa on vasen kierros, jolloin oikea (ulko)käsi nousee.

Jetteri jaksoi hienosti tehdä hommaa, varsinkin laukassa se liikkui hirmu energisesti ja teki pari pyöreää pikkupukkiakin. O-ou, tajusin vasta myöhemmin että ne saattoivat johtua satulasta... Tällä viikolla pitäisi saada se satula topattavaksi. Harjoitusravissa meno oli tietenkin vähän jännittynyttä, kun en osaa istua. Reippaasti eteenpäin ratsastaminen auttoi, ja siksi Jetteri meni laukassakin niin hienosti. Loppukäynnit tehtiin maastossa ilta-auringon laskiessa. Ensimmäiset pääskyt lensivät eilen tallin yllä! :))

Loppumaasto
Kesäfiilistelyä viime kesältä!

Korpigallialaismekon sovitus






Mutta ei unohdeta ystäviämme ;)


Ja heppatytöt muistaa syödä hyvän aamiaisen että jaksaa heppailla! Mun aamiainen: puuroa, jugurttia, mysliä ja omenakuutoita + kahvi. Puuro on tuolla jossain keon alla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti