maanantai 28. toukokuuta 2012

Heppavieroitusoireista pääsee eroon ratsastamalla.

Nilkka on nyt ihan suht kunnossa vaikka tuntuukin vähän vempulalta. Kävely ei ainakaan satu ja sauvat jäivät jo eilen eteisen nurkkaan! Hevostelut ovat jääneet surkean vähiin, tallilla pyöriessä tulee käveltyä liikaa. Parit ratsastustunnit olen sentään tässä pitänyt Jetterillä ja Rusinalla, ja tänään kipusin tuntilaisen jälkeen itse heppani selkään. Haha. 

Vippasin satulan pois ettei jalka rasitu turhia, ja jossain vaiheessa lähti paitakin kun tuli kuuma... älkää järkyttykö. Hyväkroppaiset ihmiset ovat harvinaisuuksia! Kuvat otti Henna-Riikka, joka opetti samalla Marikan pikkusiskoa. Kiitos vielä molemmille! ;)






Ajattelin että se on ihan turhaa yrittää väklätä hevosta väkisin eteen-alas, joten tein tiheään siirtymiä. 10 askelta käyntiä - 10 askelta ravia jne, ja sama ravi-laukka- ja käynti-laukka-siirtymillä. Vaikka Jetteri kuumuikin nopeasti, sain sen tehokkaasti kuulolle istunnalla ja ulko-ohjalla. Siirtymissä säilyi aktiivisuus, vaikka välillä piti nykäistä napakammin ulko-ohjasta tai töppäistä pohkeella, kun Jetteri ei kuunnellut istuntaa. Lopuksi annoin Jetterin venyttää itseään eteen-alas ravissa, ja käväistiin maastossa hömppäämässä. Piti mennä vähän laukkaakin, kun meitä molempia houkutti liikaa. 

Katsokaa kuvia, ei sisäohjan nyhtämistä (ainakaan näissä otoksissa)! Tasapaino vaan on pikkasen hataroitunut. Ennen pysyin täysin ongelmitta selässä, mutta tänään horjahdin pari kertaa ja pompin välillä vähän ravissa. Pitää huomennakin mennä satulatta jos meinaan ratsastaa, saapa hyvää tasapainotreeniä ja tekee Jetterin selälle hyvää.

Jäi kaiken kaikkiaan hirmu hyvä fiilis, ratsastaminen on ihanaa. :) 

I'm flying with you ♥   


Satunnaisotoksia iltapäivältä:

Jetteri haluaa kauraa tai mellaa, jompaa kumpaa on saatava!
Tarjan tallin rempattu satulahuone! :) Satulatkin on oikein päin...
Ratsastuksen jälkeen 

Vätysti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti