lauantai 5. toukokuuta 2012

Hullut heppatytöt heppailevat itsensä hengiltä vielä!

Mulla on lihakset vähän jumissa, varmaan jalkakin revähtänyt... :D Liikaa liikuntaa, liikaa ratsastusta ja liikaa innokasta touhotusta. Ihanaa heppailla oikein kunnolla, päivät pitkät!

Keskiviikkona lähdin Jetterillä kunnon maastolenkille ilman satulaa. Harjoittelin kuitenkin hurjasti siirtymiä koulukisoja aatellen, aurakepeistä oli hyvä katsoa, milloin pitää siirtyä raviin tai nostaa laukka. Jetteri oli hirmu kiva, eikä edes kuumunut kovasti. Välillä annoin sen hömpöttääkin, esimerkiksi alkuravit  ja -laukat tehtiin ilman ohjia. Hihi. :) Ja lenkin loppupuolella annoin sen jytistää täysiä mäen ylös. Olipa hirmu kivaa. Jetteri ei vaan tykännyt kovasti autoista ja teki parit ilmavat piruetit ja esitti laukkaa paikallaan.. Mutta eihän siinä mittään, se on siitä hyvä jeppe että ei lähde mihinkään ja rauhottuu parissa sekunnissa. :) Suokit kannattaa.

Rusina sai keskiviikkona vapaapäivän, ja torstaina pidin omistajalle Annalle tunnin. Mentiin kentällä vain vähän reippaan puolituntisen, ja Rusina ehti jo siinä hiota sopivasti! Harjoittelimme kulmia käynnissä ja rauhallista ravia pitkillä sivuilla ja volteilla. Laukkaa nosteltiin päädyistä, ja oikeassa kiekassa menikin hirmu hyvin. Vasenta laukkaa ei saatu nousemaan, vaan  kerran nousi väärä laukka. :p

Anna ja hevosensa Rusina!

Hienoo ku Rusina myötää niskastaan noin hyvin, mutta vielä kulkee vähän selkä tyhjänä. Tästä tää lähtee! :)

 Rusina ei kuitenkaan kuumunut niin paljon kuin ennen, vaan esitti selvästi käyntiä/ravia/laukkaa. :D Anna sai hienosti Rusinan rentoutumaan ravissa ja malttoi olla asiaankuuluvan rauhallinen ja jämpti, vaikka heppa lähtikin välillä vähän reippaammin. Kehuja sateli Rusinalle. Anna teki niin hyvää työtä että turhaan minä olisin sinne selkään lähtenyt keikkumaan! Tulin sitten maastoon mukaan Jetterillä riimulla ja naruohjilla ilman satulaa.

Ööm eilen torstaina sitten juoksutimme Annan kanssa Rusinaa liinassa. Ukko totteli äänikäskyjä ällistyttävän hyvin! "Seis" --> pysähdys heti. "Laukka" --> näppärä laukannosto lämmittelyjen jälkeen.
Oltiinpas ylpeitä pojasta. :) Se mahdoton vasenkin laukka nousi parin vasta- ja ristilaukkapätkän jälkeen. Tämä pitää ottaa uusiksi ja harjoitella lisää!

Marikan kanssa harjoiteltiin vielä illalla kisoihin, ratsastimme molemmat omat ratamme läpi. Minä olin tietty selässä kuin suolapatsas, meinasin jäätyä ohjaan kiinni, kaaduin sisäänpäin ja könötin eteenpäin, jee olinpas ylpeä itsestäni. Ärsytti. Teknisesti rata oli ihan jeeeeeeeees... :p Tai sitten ei. Marika sai Kamin kanssa hienon radan, meno oli ihastuttavan rentoa ja reipasta, ja Kami oli kuulolla.

Huooh, miksi se ratsastaminen on nii vaikeaa. Onneksi tänään Kamin vuokraaja Emma tulee valmentaan minua! Jos apua saisi surkeuteeni. Vielä kun on paikat niin kipeänä... torstai-iltana kävin vieläpä punttisalilla ja eilen oli niin reippaat treenit että varmaan siinä se jalka revähti ja lihaksetkin on kiveä. Alan tästä venytellä... Niin ja Rusinakin ratsastetaan tänään. Huomisaamuna sitten koulukisoihin Nerkoon ratsutallille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti