keskiviikko 2. toukokuuta 2012

RusinaRosinantte & koulukisat edessä!

Sunnuntai-iltana meille saapui Rusina! Rusina-ruuna oli tietty vähän häntä pörhöllään, mutta muuten yllättävän rauhallinen ja asettui nopeasti.

Rosinantte, tutummin Rusina on siis naapurimme Annan omistama, ainakin pian. Ensin heppa on kuukauden koeajalla. Pitää tehdä siitä oma esittelysivu tänne tässä lähiaikoina! :)

Rusina on hirmuisen kiltti ja rauhallinen hoitaa, lasten kanssa tulee toimeen erittäin hyvin. Tosin se on ripeä liikkeissään, taluttaessa on reipas ja ratsastaessa virkeä, eikä ihan automaatti. Esteitä ei vielä osaa, mutta kyllähän Rusina niihin hyvin oppii, veikkaan! Jyhkeän herran paras puoli on sen luonne. Aivan ihana.

Jetteri ja Rusina ekana iltana. Seuraavana päivänä ne eivät kuitenkaan tulleet toimeen, mutta Kamin kanssa Rusina on jo aikamoinen bestis! :)
Kentällä ensimmäisenä aamuna
Maanantaina Rosinantten omistaja jo ratsasti sillä, itse en ollut valitettavasti paikalla. Tiistaina minäkin pääsin vähän testaamaan sitä äidin kanssa. Rusina ei ole juurikaan mennyt kentällä, joten tein Kyran aakkosharjoitusta; kulmiin seis käynnistä, ja pysähdyksestä 90 asteen käännös. Kun Rusina alkoi odottaa pysähdystä ja hidasti ennen kulmaa, ratsastinkin kulman läpi käynnissä. Poika oppi nopeasti, tietysti kun on hieno suomenhevonen! :D Pitkille sivuille lisäsin ravipätkät, ja myöhemmin mentiin myös lyhyet sivut ravissa. Kokeilin myös ottaa laukkapätkiä suorilla ympyrällä taivuttaa. Siinä Rusina alkoi vähän kuumua, ja sitä piti hidastella ravissa koko ajan Aika hyvin meni kuitenkin pidätteet läpi ottaen huomioon, että kokeilimme sille huomattavasti alkuperäistä pehmeämpää kuolainta. 

Otin usein käyntipätkiä pitkillä ohjilla, sillä Rusinan kunto ja keskittyminen ei kestä, kun ei ole tottunut kenttätyöskentelyyn. Täytyy aluksi pitää treenikerrat lyhyinä ja antaa sen kävellä moneen otteeseen, ja maastota usein. Pikkuhiljaa sitten lisää sileällä työskentelyä ja sitten estekoulutustakin voisi joskus aloitella... hihi :)

Tässä kuvia eilisestä!




Sunnuntaina oli vielä valkat Jetterin selässä. Minä oetin Marikaa ja Marika minua, treenasimme ensi sunnuntain koulukisoja varten; lävistäjiä laukassa, rata pituussuuntaan leikkaa ja laukka-käyntisiirtymiä 10 metrin välein. Minä myös tappelin ah-niin-ihanan istuntani kanssa raviympyrällä. Voi miten vaikeaaaaaaaaa... Välillä ehkä onnistuin. Marika teki hienoa työtä Jetterin kanssa! Ja Jetteri oli ofc hieno, ainakin hienompi kuin lauantaina! Kuvat kertokoot puolestaan.


Valmentajani Marika & Jetteri
Punttien nostelu on kai tehny tehtävänsä, oon ihan adoniksen näköinen :p o-ou. Tuli kuuma, niin käärin hihat!


Mun perusvirhe olla sisäohjassa kiinni, kattokaa oikein miten se on krampannut paikalleen.... Heppaparkani. Huomatkaa myös paha jalkani. Keskittäkää huomionne kuitenkin Jetteriin! :)


Kameran linssi on yhä rikki... joku voi ostaa mulle uuden kameran ylppärilahjaksi! :D

6 kommenttia:

  1. Voi että kun on komea herra tuo Rusina. c:

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vähän lihaksia puuttuu, mutta aika ihanan jyhkee tapaus :))

    VastaaPoista
  3. Tuutko Nerkoolle koulukisoihin? Jos tuut nii minkä luokan meet? :)

    VastaaPoista
  4. Kova ois meininki, jos vaan saan kyydin hommattua! Oisko tutustumisluokka HeC ja K.N. Special. :)

    VastaaPoista
  5. Ihana Rusina! <3 Paljon onnee vielä kerran kisoihin!!!;)

    VastaaPoista
  6. Vielä suloisempi livenä! ;) Kiitos kovasti Jenni, nähään taas!

    VastaaPoista