sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Peräänanto käytännössä + leirin finaali

Eilinen ja tämä päivä olivat hyvin puuhakaita heppapäiviä. Eilisaamuna kahdeksalta ylös, ja sitten melkein suoraan Jetteriä ratsastamaan! 

Opetin siis eilen Jasminille käytännössä peräänannon ratsastamisen hienouksia, ja Jetteri sai toimia myös opettajana.  Ratsastin ensin itse Jetterin pyöreäksi käynnissä ravissa. Jetteri oli tosi kiva käynnissä, sulkutaivutuksista peruutukseen saakka, mutta ravi tuntui tosi vaikealta. Se vain mennä höselti eteenpäin, asiaa ei yhtään auttanut minun surkeat, etukaaren luo lukittuvat käteni! Seuraavassa videossa Jetteri kulkee hetkittäin hyvinkin, mutta epätasaiselta näyttävä meno johtuu minun käsien pienestä, mutta Jetterin herkälle suulle kohtuuttoman suuresta riehumisesta. Kun kädet sattuvat pysymään hetken paikallaan, Jetterin askelluskin pysyy tasaisena.



Siispä sisuunnuin ja skarppasin. Näissä Jasminin myöhemmin ottamissa kuvissa kädet lagaavat kuitenkin...  Vikassa kuvassa ainoa kunnon yritys! Kiitoksia kuvaajalle! ;)






Pikatuuppauksen jälkeen Jasmin pääsi selkään. Tässä on vielä opetuksen lopputulos ja minun opetusnäytteeni... naurakaa äänelleni xD Ja ihailkaa ratsukkoa!


Mennään lähes joka kuvassa ja videossa oikeassa kierroksessa, mutta kyllä me siihen vasempaankin kiekkaan mentiin myös! Hyvä vain, kun tuli treenattua enemmän tuota vaikeampaa suuntaa.

Iltapäivällä lagailtiin koneen ääressä kuvia muokaten. Illalla ratsastusrääkki jatkui, kun Eemeli pääsi hyppäämään kunnon esteratoja Jasminin kanssa. Maastoesteillekin ratsukko pääsi! Jasminin viime ratsastuksista on ollut yli kuukauden tauko, ja tänään hän sitten hyppäsi elämänsä isoimman esteradan laukassa! Eemeli pisti välillä perinteisesti hanttiin, mutta Jasmin antoi takaisin yhtä kovalla kädellä, että se siitä. :D

Tänään herätys oli jo seitsemältä, että Jasmin ehtisi kahdesti ratsaille. Ensin teimme aamutallin, ja sitten lähdimme puolentoista tunnin maastoratsastukselle, Jasmin Empulla, minä Kamilla! Huuu, jännää. Kami oli kuitenkin tosi kiva, se meni itse asiassa paremmin tiellä kuin kentällä, ainakin jos puhutaan pyöreänä liikkumisesta, pidätteiden kuuntelusta ja laukasta. Ravissa hassu heppa meni melkein koko ajan pyöreänä ja etuosa kevyenä :D Lenkki oli siis todella ihana. Eemelikin pelitti Jasminilla, ja laukkasimme paljon. Iltapäivällä leiriläinen sai mennä vielä Eemelillä ilman satulaa. Tulipa kaiken maailman selässäseisonnat ja intiaaninkannot kokeiltua, ja saipa hän vielä hypätäkin muutaman esteen! :) Eikä edes tippunut.

Tuossa vielä pari ottamaani kuvaa tästä päivästä.

Maastossa
"Kouluponi Eemeli."
No niin vissiin, oikeasti se kyttää tienvarren herkullisia ruohotupsuja! :D



Hyvin nuo Jetterin jalat paranevat tällä menolla... -__-

Jasmin ja Eemeli 16.10.2011

11 kommenttia:

  1. Huomaa että kätesi ei ole ihan vakaa kun hevosen pää ei mene tasaisesti ja kun kätesi välillä näyttää liikkuvan reidenpäälle eikä pysy sään päällä.. :) mutta itsekkin olen huomannut että virheistä oppii ja ihan hienostihan tuo jetteri liikkuu.. :)

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta, Jetteriparka. Nyt on pakko opetella pitämään kädet kunnolla... Kiitos rohkaisevasta sapiskanantokommentista!

    VastaaPoista
  3. istut vinossa ja etukenossa ja kätesi liipuvat liian taakse ja kantapäät ei oo alhaalla. Sinuna opettelisin rastastamaan ennenkuin alkaisin mitään 'ratsastuskoulu' toimintaa pyörittämään

    VastaaPoista
  4. tää on kyl kiva blogi ja ratsastat hyvin :) ! käyhän kurkkamassa meidänkin blogia : http://murunroope.blogspot.com/ !

    VastaaPoista
  5. Anonyymi// Niin, aina sitä voi sanoa että älä tee niin kuin minä teen, vaan kuten sanon ;) Tiedän virheeni, niistä saa sanoa, ja työstän niitä koko ajan miljoonan muun ratsastuksen osasen ohella.

    emilia// Miten sen hyvän ratsastuksen nyt ottaa... :P Kiitos. Käynpä vilkaisemassa!

    VastaaPoista
  6. Jos mä olisin sie, Heltsu, niin estäisin anonyyminä kirjottelun. Mikään, ei niin MIKÄÄN, oo sen ärsyttävämpää ku saada kakkosnyymin kaltasia viestejä sellaselta joka ei kehtaa edes omaa nimeään tai edes nimimerkkiään paljastaa. :D Ei kukaan istu täydellisesti ja miusta Jetteri menee ihan kivasti näissä -tuhat kertaa paremmin kuin Haddi miulla _ikinä_. Ja sie sitä paitsi tiedostat virheesi itsekin tässä postauksessa, joten miksi pitää nyyminä tulla kommentoimaan, kysynpä vaan?

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkistä. :) Katson nyt, tuleeko tänne muita vastaavia tyyppejä, mutta varmaan viimeistään sitten. Tuo istunta on kuitenkin tosi paha, mutta näkeepä että on kehitystä tapahtunut tähän päivään mennessä. Kiitos mielipiteestäsi, piristi! :D

    VastaaPoista
  8. Paljo sun tunnit maksaa? :D

    VastaaPoista
  9. kui pitkä oot? :)

    VastaaPoista