lauantai 8. lokakuuta 2011

Neljä kovin erilaista ratsua

Jetteri oli ihana eilen! Tuuppasin erään pikkutuntilaisen jälkeen Eemeliä, hyppäsinkin parit innarit ilman jalustimia, ja sitten Empun ridauksen jälkeen pikaisesti (mutta rakkaudella!) pistin Jetterin kuntoon. Jäi kyllä aika kuraiseksi, mutta meninkin sitte ilman satulaa. 

 Lähes viikon tauon jälkeen Jetteripoika tuntui aluksi aika jäykältä, varsinkin vasempaan, ja taivuttelinkin sitten tosi paljon volteilla käynnissä sitä. Mutta vähänkö hyvin teki pysähdykset! Pelkästään jäykistin lantiota ja jännitin hieman vatsalihaksia, ja välittömästi rento pysähdys reippaasta käynnistä hyvässä muodossa! Ei herrane aika miten heppa voi toimia noin pienillä avuilla. :O

Ravin aloitin varoen, ja pyysin äidinkin katsomaan että meneekö epäpuhtaasti. Ja...

...ratsu kulkee rentona ja pyöreänä allasi, ja kuuntelee pienintäkin pyyntöäsi. Samalla tajuat, että se hevonen on sinun ikiomasi♥ 

Ja mikä parasta, poika ei ontunut edes vasemmassa kierroksessa, vaan liike tuntui ja näytti puhtaalta ja tasaiselta! Käynti tuntui vielä hassun keinahtelevalta,  mutta se ois ihan kohta terve!

***

Tänään sitten ratsastin Eemelin aamulla Henna-Riikan ja Annikan kanssa, jotka menivät kanssa Kamilla  esteitä. Ravasin neliapilan muotoista reittiä, ja hyppäsin tiimalasin muotoisella tiellä kentän keskellä olevaa pystyä. Laukanvaihdot meni kyllä aika perseelleen, melkein puolet hypyistä jatkoi väärässä laukassa tai ristilaukassa... Plääh. Vaihtoi se Emppu sitten lopuksi molempiin suuntiin laukan.

Neliapila ja tiimalasikuvio
Tiimalasitehtävä

Eemeli yritti livistää hommista vähän, ja oli tuntilaisten jäljiltä jäykkä ja yritti kiihdytellä. Siinä kun yritin sitä hidastella, käteni kävi kovaksi, enkä tajunnut tehdä edes niitä Ratsasta paremmin -kirjan kädenrentoutusharjoituksia. Tuo tiimalasi ja neliapilaharjoitus ovat molemmat siitä opuksesta, ja haastetta oli kyllä ihan sopivasti. Oikeasti ihan hirmu hyviä ohjeita, ja vaikka miten paljon!!! 
Niin, hyppäsin vielä 90-110 cm rataa, kun sain tapeltua ne laukanvaihdot läpi. Siitä ei tullut kuvia, mutta loppuverkasta kyllä. Henna-Riikka ja Annika kuvasivat, kiitos tytöt! :)
 


Tappakaa jalka
Oon antamassa Empulle pitkiä ohjia, siksi hassu käsien asento!
Iltapäivällä pidin vielä tuntia "asiakkaalle", jonka jälkeen kipusin Kamin selkään. Menin sillä ilman satulaa, sillä sen satula on hieman epäsopiva. Ei tehnyt pahaa minunkaan tasapainolle! Tuuppailin vaan, ravissa sujui aluksi tosi hyvin ja Kami kulkikin rennosti pyöreänä, mutta laukkaa se ei nostanut, ja raipannäpäytyksistä se sitten kiihtyi. :( Laukka oli aikamoista kaahotusta sitten, mutta lopetin laukkatreenin, kun se hieman rauhottui ja pyöristyi laukassa. Huh huh. Tasapaino oli välillä vähän kovilla. En tippunu, kerran oli kyllä aika lähellä... :p Noh, loppuraveissa Kami sitte vähä rauhottu ja malttoi väliin pyöristyäkin, niin se siitä. Hyvä poika. :)

Joo, tänään olin varmaan kahdeksan tuntia hevoshommissa... ihan kyllä riittämiin oli... Sitten eikun hepsut talliin, ja iltasapuskat turpien eteen. Öitä! 

Hei vielä siitä Nerkoon ratsastustunnista, ei ollu ihan semmonen normi tunti! Niin, tietty sain sen Viljon. Viljo kohtalaisesti pyöristykin ravissa ja käynnissä, siis ei oo ennen menny noin hyvin minulla. Laiskuus oli tällä kertaa helppo nujertaa, ja Enni komensi meitä pistelemään hurjaa laukkaa esteradalla! :O Pitkää in-and-out-sarjaa hypättiin ja lopuksi kutkuttavan isoa 90-100 cm rataa. Ja yrittihän se mokoma tiputtaa minut, innarilla jäin vähän jälkeen ja esteen jälkeen kumaraan, ja Viljo pisti heti päänsä alas. Minulta meni tasapaino ja lensin etukaarelle, ja kun olin apujen kanssa poissa pelistä, niin karjaisin pari kertaa niin kovaa että maneesi raikui. :D Hehe, ehkä vähän ylireagointia. Sitten onnistuin kiskaisemaan itteeni ylös, ja kipakasti raippaa ja pohjetta kylkiin. Seuraavat hypyt jännittivät, niin jäin suuhun kiinni, etten vain olisi liikaa könössä esteiden jälkeen. Hypyt ois siis voinu mennä paremminkin, mutta toisaalta Viljo toimi sileällä mulla paremmin kuin koskaan. :) On siinäkin heppa. Viha-rakkaussuhteemme jatkuu...

Minä ja Livingston este-/kenttäleirillä 2011

4 kommenttia:

  1. Mitä mie oon sanonu sulle siitä esteen jälkee pystyy? ;)) Siks mie sitä oon rankuttanu että ei viljo herra tommosia tee :DD

    VastaaPoista
  2. Nokun nokun...! :D meni tasapaino ja jäädyin..

    VastaaPoista
  3. Selittelyjä selittelyjä :DD Annetaan tällä kertaa anteeksi :DDD hahaa :DD

    VastaaPoista
  4. No kiitos :D Mutta ihan oikein ku joku antaa sapiskaa joskus!

    VastaaPoista