perjantai 28. lokakuuta 2011

Tervehtynyt "GP-ratsu"

Wihii! Jetterillä on ollut parit kunnon ratsastustreenit takanaan, ja kyllä liikkuu puhtaasti! Ihanaa. :) Maanantaina kävin käyntipitoisella hömpöttelylenkillä Kamin vuokraajan kanssa, ja Jetteri kuumui siitäkin... huoh. Kyllähän se siis käsissä pysyy, mutta jos ei tahdo jättää kaveriratsukkoa kauas taakse, pitää koko ajan pitää ohjat kädessä. Taitaa hepparaukalla olla vähän energiaa.

Pidin ystävälleni toissapäivänä koulutunnin, siirtymisiä harjoiteltiin. Itse liikutin Jetterin eilen, ihan perustyöskentelyä ja aika paljon laukan työstämistä. Olipa se kauhea hössö, varsinkin ravissa, ja poika oli niin kankea ja takapää liirasi! Vauhtiakin riitti, eipä ollut turhan helppoa... Ainakin haastetta riitti, ja minä tein parhaani.

Koin taas pienen ahaa-elämyksen istunnan kanssa! Aikaisemmin olin jäykistänyt liian voimakkaasti kehoani, jotta Jetteri vähän hidastaisi, kun se olisi vain juossut eteenpäin hyperinnoissaan. Kun annoin vartaloni joustaa reilusti ja kikkailin vähän toisella tavoin vauhdin kanssa, Jetteri palkitsi sitkeän yrittämisen venyttämällä askeliaan, siirtämällä painoa takaosalle ja kuuntelemalla. Jesss. :) Vauhti kyllä kasvoi, mutta ei se niin haittaa, jos vain heppa liikkuu oikeassa muodossa.

Ravi on Jetterin ongelma-askellaji, siinä pitää olla kaikkein tarkin apujen kanssa, jotta sen saisi keskittymään ja liikkumaan rennosti hyvässä muodossa. Laukka sujui yllättävän kivasti! Tempon säätely oli vähän haparointia, Jetteri välillä meinasi siirtyä raville, tai askeleen venymisen sijasta vauhti vain kiihtyi. Jetteri kuitenkin pysyi lähes koko ajan tosi hienosti pyöreänä ja kädelle kevyenä. Hyvin siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen kunnon laukkatreeni kahden kuukauden tauon jälkeen! Minä oon tyytyväinen. :) Heppa sai kunnolla liikuntaa ja minä hyvän mielen, eikä jalka reagoinut! Sai poika palkinnoksi pusut ja namia.

Seuraavaksi pitää treenata noita siirtymiä kovasti, sillä Jetteri meinaa niissä jännittyä. Pääsisipä vielä sen kanssa vielä johonkin kouluvalmennukseen, vinkkejä saa antaa!

 Voin jo kuulla kouluratojen kutsun... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti