sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Potilas paranee!

Tänään oli koko päivä yhtä hevosta, että huh huh! Aamukymmeneltä tallille ja iltaseitsemältä sisään, välissä vajaa pari tuntia lepäilyä. Sää oli hyinen, sumuinen ja kalsea. Olo on vähän väsynyt, mutta oli kyllä mukavaa! :) Huomenna saakin sitten rauhassa höntsiä, ja käydä vain pistämässä hepat talliin. 

Aloitin aamun ratsastamalla Eemelin Annikan ja Kamin kanssa. Perustuuppausta tein, ravissa kokoamisia ja lisäyksiä, ja laukkaa ympyrällä. Hirmu hienosti Emppupappa liikkui pyöreänä ravissa, koko ajan kaula enemmän tai vähemmän kaarella. :) Toisaalta se oli aika kiihtyneen oloinen, eikä pidätteet tai pohkeet menneet kovin helposti läpi. Laukassa se ensin vähän kaahotti ja sortuili raviin, mut sitten se menikin oikein rauhassa ja vähän kokosikin itseään. Lopuks kävin puolen tunnin maastolenkillä.

Jetterin selkään seuraavaksi. Tänään se verty ihan nopeasti, nätisti kulki käynnissä! Pyysin äidin kattomaan, että ontuuko. Jetterin ravi vaikutti hyvältä, tosin se välillä mennä jökitti lankkuna eikä taipunu mihinkään... enimmäkseen kyllä oli tosi hyvä muoto ja minä iloisena siellä selässä keventelin! (: Laukkaakin uskalsin kokeilla. Eka nosto tuli pukilla maustettuna! :D Joo, sain Jetterin laukassakin väliin pyöreäksi, mutta askel tuntui oudon nykivältä. Ei ole vielä terve tämä hevonen... jätin laukkailut siihen, tein pari hyvää ravisiirtymää ja loppukäynnit. 

Olin kuitenkin ihan tyytyväinen Jetterin toimivuuteen, ja jalka menee koko ajan parempaan suuntaan! Muut tuntuvat olevan vähän epäileväisiä Jetterin kuntoutumisesta, mutta viimeksikin tapahtui ihme, vaikka täydellinen paraneminen tuntui epätodennäköiseltä. Lopuksi kylmäsin Jetterin jalkaa 20 minuuttia kalseassa säässä. Hyrrr. Mutta turvotus laski tehokkaasti, paremmin kuin millään kylmälinimenteillä!

Jetteri ja minä kesällä 2011

Iltapäivällä siivosin vielä karsinat Jennin pistäessa Eemeliä kuntoon tunnille. Tunnin aiheena oli suorien teiden ratsastaminen. Eemeli oli rontti, se testaili kovasti Jenniä niin kavioiden puhdistuksessa kuin selässäkin, mutta Jennillä oli asenne kohdillaan, niin Emppu ei mahtanut mitään. :D Vielä hassumpi heppa oli, kun se haki muotoon käynnissä ja välillä ravissakin... 


Sitten hyvänyönpusut hepoille ja datistamaan. :D

4 kommenttia:

  1. Hienot sivut sulla! Jotenkin vahingossa mä löysin tänne jostain googlen suuresta maailmasta ja siinä samassa huomasin että Eemelillä on sama isä eli Ponseri kuin hoitohepallani Enserillä :) Luin tuota luonnettakin hiukan ja jotenkin siitä tuli mieleen hoitoheppani. On mahtavaa nähdä miten oot kehittinyt heppojesi kanssa. Itse en omista kenttää/maneesia, joten tämä 4 vuotta on sitten mennyt maastossa ratsastamiseen.
    Jatkan varmasti vielä blogisi lukemista :)
    T. Ira.T

    VastaaPoista
  2. Ihana kuva tuo missä menet Jetterillä♥On muistaakeni Marian ottama tai sitten minun x) Kyllä Jetteri paranee ja siitä tulee vielä parempi ;) Empusta on tulossa kitti kouluponi ;D

    VastaaPoista
  3. Ira T.// Aijaa! Onpa kiva että siellä jossain on hengenheimolainen! Emppu on tosiaan tommonen junttura huumoriukko, mutta perusluonteeltaan kiltti. Kiitoksia kovasti, ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

    Amma// Se kuva on muuten sinun ottamasi! Pitääpäs laittaa tekijänoikeudet. Minä kovasti toivon että Jetteri toipuu, kiitos kannustuksesta! :) Mutta Eemelistä on turha toivoa enkeliä, se tekee vain tasan sen verran hommia kuin ratsastaja kykenee pyytämään! :D

    VastaaPoista
  4. Heltsu / Jep, oli aika sattuma sinänsä vaikka meitä hengenheimolaisia onkin aika paljon varmaan :) Ja kiitoksia, jatkan varmasti lukemista.

    VastaaPoista