torstai 19. huhtikuuta 2012

Hevosenmetsästystä, entä kysymyspostaus?

Mun on ikävä kesää. <'3

Naapurin kentällä, kesä 2011 ft. Jetteri. Kuva by Marika
Hei miten ois kysymyspostaus? Nyt saa luvan kanssa kysyä ihan mitä mieleen tulee. ehkä nyt lähinnä hevosiin liittyviä juttuja, mutta jos on joku polttava juttu mielessä niin antaa tulla vaan. Kirjoita kysymyksesi kommenttina. Katotaan mitä tapahtuu ja mitä sieltä tulee.

***

En oo vielä kirjoittanut siitä, kun kävimme porukalla katsomassa yhtä aivan hurmaavaa suokkiruunaa. Naapurimme innostui etsimään itselleen hevosta, ja kysyi, voisiko sen sijoittaa meille. No mikä ettei! :) Melkeinpä sama asia kuin ylläpitoheppa, sillä naapurin hevosta saisi käyttää tunneillakin ja minä ja muut saisimme ratsastaa sillä silloin tällöin.

Niin, tapasimme Rosinantten, tutummin Rusina. Ja kaikki rakastuimme siihen oitis... Iso kaunis rautias ruuna, ja ihan hirmusen kiltti. Kavioissa oli nelosen kengät, häntä ja harja tuuheat ja takasissa komeat sukat. Kunnon jytykkä! :) Ratsastaessakin se yllätti todella positiivisesti; olin odottanut ylivirkeää maastojyrää, mutta Rusina hidasti lähes pelkästään istunnalla. Laukka nousi (tosin vain vasen) ja askellajit olivat niin pehmeät ja rennot. Mmm. Rusina taipui myös yllättävän hyvin ottaen huomioon, että sillä ei oltu menty kentällä. Niskastakin se osasi myödätä, vaikka ei peräänannossa kulkenutkaan. Mekin ratsastimme sillä pihalla ympyränmuotoista aluetta. Itse kävin vielä testaamassa sitä maastossa, ja sielläkin meni pidätteet läpi!

Rosinantte vaikutti ihan unelmalta, pienellä työstämisellä siitä tulisi ainakin ihan huippu. Lisäksi se olisi ollut ihan huippu ensihevoseksi naapurillemme. Ei ihme että harmistus oli suuri, kun omistaja ei halunnutkaan myydä Rusinaa... Välitti siitä niin paljon. Ymmärrettävää, mutta harmillista. Nooo eikun uutta heppaa etsimään!

***

Tänään pidin äidille vähän ratsastustuntia. Itselläni on perse niin kipeä, ettei vaan viiti oikein... :D Kävin kuitenkin vähän keventelemässä selässä ja hyppäsin jonkun esteenkin. Hehe, me hullut heppatytöt. Äiti sai treenata istuntaa harjoitusravissa, laukannostoja ja vähän he hyppäsivätkin. Hyvä äiti! :)

Nyt paskaa lappamaan kentältä. Bileet.

13 kommenttia:

  1. Paskanlappajaiset ois täälläkin ,tosin tarhassa ,mutta siinä kyllä on hommaa ihan useammallekkin ihmiselle ,tai ainakin monelle päivälle :D

    VastaaPoista
  2. 1.Aiotko pitää ratsastustunteja sitten kun lähdet opiskelemaan? 2. Aiotko kouluttautua hevosalalle? Jos aiot,mikä ammatti ja minne. 3.Millaista on hevosenomistajan arki? 4.Opiskelitko Lapinlahden lukiossa kuvataidelinjalla? Onko siellä syrjimistä tms.? 5.Oletko ollut vaihto-oppilaana? 6.Mitä aiot tehdä tulevaisuudessa? 7.

    VastaaPoista
  3. Niin ja teetkö postauksen uudesta hevosesta sitten kun sellasen saatte??

    VastaaPoista
  4. Millainen on sun unelmahevonen?
    Kuka on mieleenpainuvin/rakkain hevonen sulle?

    VastaaPoista
  5. Kiva toi kysymyspostaus niin voisko tulla myös toivepostaus(:?

    VastaaPoista
  6. Kiitos kysymyksistä! :) Saa laittaa vielä lisää ainakin parin päivän ajan, jos vaikka 23. pvä vastaisin niihin.
    Inkeri// Joo, antaa tulla vain! Milloin vaan voi toivoa. :)

    VastaaPoista
  7. Luetko itse paljon blogeja? Oletko koskaan harkinnut että olisit mennyt ratsastuslukioon? Mikä on lempihevosrotusi? Mikä on lempiruokasi?milloin vastailet kysymyksiin?

    VastaaPoista
  8. Miten ois vaikka sun ratsastushistoria tms.?

    VastaaPoista
  9. Kiitän taas!
    Kiitos Inkeri ideasta, jos saisin rustattua jonkinsortin romaanin tässä joskus! Hauskaa jos lukijat toivovat ihan "pyytämättä" erikoispostausta, kivaa! :D

    VastaaPoista
  10. Kuulutko Polluxiin (nykyään Pennygirl)? Mikä on lempikirja ja sarjasi mitä oot lukenu? Entä lempi TV-ohjelmasi? Harrastatko muuta kuin hevosia? Millä eri ratsastuskouluilla olet käynyt? Milloin kisaat seuraavan kerran? Voiko teiltä vuokrata hevosia? Käytkö millään keskustelufoorumilla? Aiotko ottaa ponin ja jos aiot,minkä rotuisen? Järjestätkö kisoja ja jos,koulu vai estekisat siis tulevaisuudessa? Kysymystulva mulla päällä :D

    VastaaPoista
  11. 1.Aiotko kisata alue tai kansallisella tasolla?2.Monta kertaa käyt kuukaudessa ratsastustunneilla/valmennuksissa?3.Oletko kokeillut lännenratsastusta?4.Mikä on lempiaineesi koulussa? Entä inhokkiaineesi? 5.Mitkä aineet kirjoitat yo-kirjoituksissa?6.Haitko peruskoulun jälkeen ammattikouluun? Jos hait,mille alalle ja mihin kouluun?7.Lempilaulajasi/bändisi? 8.Paljon hevosen pitoon menee rahaa kuukaudessa?9.Lempivaatekauppasi?10.Voiko mielestäsi Ko He C ja re 70-80cm hakea ratsastuksenohjaajaksi?11.Missä maissa olet käynyt? Ja minkä ikäinen olit kun kävit ekan kerran ulkomailla? Kiitti paljon vastauksista jo etukäteen!:)

    VastaaPoista
  12. Mille tasolle aiot päästä koulu-ja esteratsastuksessa? Oletko pelannut starshinea? Ootko ollu poniraveissa koskaan? Ootko ratsastanu islanninhevosella? Monta tuntilaista teillä käy viikottain? Mille tasolle asti pystyt opettamaan? Onko sua kiusattu koskaan tallilla/koulussa? Mikä on sun yleisin keskiarvos todistuksessa? Eipä tässä muuta kuin hyvvee kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Kiitos kysymyksistä, nämä riittävät paremmin kuin hyvin! Kohta tulee vastauksia.

    VastaaPoista