torstai 26. huhtikuuta 2012

Hyvä hevonen pimahti!

Tänään heppailin ihan urakalla! Aamulla tallinsiivoukseen ja siitä kenttää siivoamaan hetkeksi, ja esteitä rakentelin valmiiksi. Kenttä oli ihan sula, hieman kuravellinen, mutta pitoja oli hyvin! Siis estetreenit edessä! :D

Jetteriä harjatessa meni taas semmoinen tunti. Se oli ihan kurainen, ja talvikarvaakin lähti enemmän kuin tarpeeksi! Laitoin ruskean yleissatulan selkään ja eikun menoksi.

Työstin Jetteriä kahdessa osassa; alkukäyntien ja käyntitaivuttelun jälkeen ravasin enimmäkseen harjoitusistunnassa  lähes puoli tuntia ja keskityin ennen kaikkea kökköön istuntaani. Jos kantapäät tuntuivat nousevan ihan ylös, otin käynnin ja korjasin ne siinä kunnolla. Ravasin hidasta tahtia, ja keskityin niskani suoruuteen, lantion joustavuuteen sekä jalkojen asentoon (varpaat suppuun ;)). Kun sain lantion rentoon liikkeeseen, Jetterikin rentutui ja kantoi itseään hetkittäin. Muuten se taisi mennä tökittää vain niskasta myödänneenä, eikä välillä aina sitäkään. Mulla ei keskittyminen riittänyt sekä hevosen aktiiviseen työstämiseen että oman istunnan perfektionistiseen tarkkailuun. :p

Laukassa sama juttu. Kädet sain pidettyä hyvin mukana laukassa, siltä ainakin tuntui? Lantio oli tosi vaikea saada mukaan. Jalat meinas lentää jalsutimista ja sitten aina pamahdin satulaan takaisin rennon edes-takas-liikkeen sijaan! Jalkkarit pois ja heti parani meno. Tein pari onnistunuttalaukanvaihtoa lävistäjällä olevalla puomilla, hieno Jetteri! :) Tuota pitää harjoitella enemmän. Joka kerta Jeteri ei vaihtanut heti puomilla, mutta myöhemmin päädyssä se teki nätin ja puhtaan laukanvaihdon.

Vasemmalla laukanvaihtotehtävä voltteineen, oikealla loppurata.
Otin parit verkkahypyt puomi-ristikko-innarilla, ja Jetteri pysyi hyvin jalkojen välissä. Kaasua oli spivasti, jarru toimi ja hyppy oli hallittu! :) Lisäsin laukanvaihtotehtävän mukaan, ja lopuksi hyppäsin seitsytsenttistä viiden esteen rataa. No, ykkönen tippui, kun annoin Jetterin tulla siihen liian reippaasti. Hups. Laukanvaihto onnistui ihan jees, mutta okserille tuli ihan huikeat hypyt! Sain Jetterin tosi hyvin okserille ja se ponnisti ihan kunnolla ja venytti itseään. Minä sain vähän mukautuakin hyppyyn... Yleensä Jetteri tekee semmoisia palikkahyppyjä, joissa se tyylillä vain laukkaa esteen yli. Hoho, ihana lentämisen tunne koettu pitkästä aikaa. :)

Illalla kävin kuntosalilla oikein bodaamassa vielä. Sillä aikaa Jetteri oli ihan pimahtanut (äiti väitti että muka tuli nälkä, se sai kyllä ruokaa...). Se oli pureskellut Kamia ihan kunnolla! Se on joskus ennenkin haukkaillut Kamia, mutta ei ikinä noin pahasti... haavoja oli ympäri kehoa, paitsi päässä ja jaloissa. Kokeilu pitää hevosia yhdessä oli fiasko. Muutama eka päivä meni mukavasti, mutta nyt tuli pahaa jälkeä. Uusi hevonen saa nähtävästi olla sitten Kamin kanssa. Hullu hevoseni, se on ihan kiero. Ei ole normaalia hevosen käytöstä noin tappajafiiliksellä rökittää kaveria! Ja pöljä Kami, miksei se antanut takaisin, tai edes juossut karkuun? Ihan kamalaa.

Näihin fiiliksiin sitten jäämme. Nyt lähden tallinsiivoukseen ja morjestamaan potilasta ja tappajaa... (y)

4 kommenttia:

  1. Voi Kamiparkaa :(

    Millon muuten tulee se uus hevonen teille (: ?

    VastaaPoista
  2. Niinpä.. :s Oli se järkytys. Mut Rosinantterusina tulee sunnuntaina!

    VastaaPoista
  3. Meillä kanssa suokki on järsiny Minttua. Lautasesta lähteny ihan reilusti karvaa ja sitten edestä kanssa. Välillä ne ovat ihan sovussa, mut välillä tuo suokki jahtaa Minttua ja Minttu juoksee pakoon. Ilmeisesti oppi ensimmäisestä talvesta ettei kannata jäädä ainakaan potkittavaks, kun seurauksena oli kolmijalkainen hevonen.. :( Mut jospa tuo napsiminen loppuis..

    VastaaPoista
  4. Voi kamala. No, onneksi Minttu on lv, niin ei suokinpyllyrä ehkä saa kiinni! :) Toivottavasti se jäisi. Jetterin kanssa ei taida toivoa olla...

    VastaaPoista