tiistai 17. huhtikuuta 2012

Hevosshoppailua ja maastodressagea!

Oho, viimeksi ratsastin heppakerhossa sen kymmenminuuttisen melkein viikko sitten. Sen jälkeen olen viettänyt sosiaalista elämää. Mutta mepäs olemme todella käynnistäneet hevosenetsinnät! Naapurimme innostui etsimään hevosta itselleen, ja pyysi saada sijoittaa sen meille. Meidänkin perhe saisi sillä sitten ratsastaa, ja käyttää sitä tunneilla.

Tänään sitten annoin Jetterillekin antaumuksella aikaa. Tallin siivouksen jälkeen jynssäsin siitä talvikarvaa irti varmaan lähemmäs tunnin, ja otin kuvat sen selästä. Satula on nyhertänyt karvan lyhyemmäksi joistain kohdin. Otin muitakin kuvia, mutta niitä tulee myöhemmin!

Jetteri on hyvin oppinut pysymään karsinan sisällä, kun ovi on auki.
Se kuitenkin yrittää parhaansa mukaan kurotella heinänkorsia karsinan oven edestä,
jolloin se menee vuohiseisontaan pysyäkseen pystyssä :D
Kenttä oli yhtä shaibaa, osittain ihan jäinen, osittain tulviva ja osassa lumikerros petti alta ja hiekka paljastui. Lähdin suosiolla maastoon, tuuppasin Jetteriä sitten siellä!

Heijastinliivi jäi johonkin.

Aluksi annoin Jetterin ravata ja jopa laukata tutulla pikku kotitiellä ilman ohjia, mitä nyt pidin solkikohdasta kiinni yhdellä kädellä. Hyvin pysyi vauhti kasassa istunnan avulla! :D Yritettiin mennä lumista metsäpolkua pitkin Pieneenmäkeen, mutta siellä oli yksi pehmeä kohta lumen alla, jolloin Jetteri meinasi melkein nurin mennä. Ratsastelimme sitten maantien kautta Otramäkeen päin.

Pyysin Jetteriä liikkumaan kuolaimella ja itsensä kantaen, ja sen se teki hemmetin hienosti - ja vieläpä maastossa! Taivuttelin sitä ravissa, tein avoa ja hieman sulkutaivutustakin suoralla tiellä, ja välissä annoin sen pidentää askeltaan. Muutaman kilometrin ja jonkun koirankävelyttäjän tapaamisen jälkeen nostelin oikeaa ja vasenta laukkaa käynnistä, ja eritempoisista laukoista suora siirtyminen käyntiin. Välillä pyysin Jetteriä kasvattamaan laukkaa ihan tosissaan, ja se pysyi niin hienosti pyöreänä <3 Nauroin ilosta, ja Jetterilläkin oli hauskaa. Jetteri oli hirmu työintoinen ja kuuliainen. Jossain vaiheessa se vähän kuumahti laukannostojen takia, mutta rentoutui loppumatkasta, kun annoin sen venyttää itseään eteen-alas laukassa ja ravissa.

Punaisia pakuja tuli vastaan ainakin 4 tai jopa 5 peräkkäin! Ja Jetteri meinasi jokaisen kohdalla saada hepulin. Raukka. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti