sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kisatreeniä!

Tässä on jo viikonloppu ehtinyt hurahtaa! :) Perjantaiaamuna hyppäsin Eemelillä kunnolla, teemana erilaiset lähestymiset. Tein alkuverryttelyksi runsaasti siirtymisiä ja taivuttelin paljon Emppua, se tuntui kovin jäykältä, huolimatta torstain tuuppailusta. Treenattiin sitten pitkää jumppista, minun istunnalle mukavaa mukautumistreeniä. Harjoitteltiin vielä ympyrällä hyppäämistä ja pitkää, vinoa lähestymistä isolle okserille.

Lauantaina Marika onnistui houkuttelemaan minut maastoon sen Eemelin vapaapäivän sijaan, ja siellä sitten jytisteltiin laukassa pitkiä pätkiä tempoa vaihdellen. :) Hyvää kestävyystreeniä Empulle, ja mielenvirkettä! Vauhtia ainakin piisasi, mutta kuuntelihan tuo pidätteitäkin kivasti. Innostuin vielä ratsastamaan Jetterinkin, vaikka ensin mietin, että tuleekohan tästä yhtään mitään, kun ol otuntui niin väsähtäneeltä. Niin sitä vaan jaksoin mennä! Treenasin siirtymisiä. Jetteri tuntui aika höselöltä, kun ratsastin sen ekaa kertaa kahteen kuukauteen ihan kunnolla. Se ei olisi millään malttanut keskittyä, vain juosta humputtaa, eikä pohje sitten meinannut mennä läpi... Yritin istua kunnolla, mutta vasta kun loppuverkassa repäisin itseni kunnolla taakse ja ylös, tapahtui ihme. Jetterin meno keveni silmissä. Aikaisemmin meno on ollut jatkuvaa houkuttelua ja kähnäystä ( kun pari postausta taaksepäin katsot, löydät esimerkkivideon... :P), mutta istunnan perusteellisen korjausken jälkeen se kantoi itseään upeasti, tasaisesti ja tyytyväisenä. Vähän jännää, miten voimakkaasti asentoni muutos vaikutti Jetteriin! Vau.

Tänään oli vuorossa taas estetreeniä Empun kanssa. Emma piti estevalkan mulle ja Marikalle. Harjoiteltiin ihan ratojen hyppäämistä, paljon oksereita oli! Aika kova ohjelma Eemeli-pojalla... Vähän sitä piti pistää eteenpäin, mutta se kuitenkin vastasi halukkaasti pohkeeseen. Meillä toimi yhteistyö hyvin, Eemeli ei ohitellut, ja hyppäsi varman tuntisesti. :) Välillä tuli ihan ihmeloikkia, mutta selvittiin useimmiten niistä puhtaasti, mut sitten istunta esteiden päällä oli välillä ihan perseestä... hyi olkoon. Ja ohjista jäin kiinni, sen takia Eemeli tiputtikin pari kertaa, kun ei pystynyt venymään tarpeeksi...

 Jos saisi tuon myötäyksen kuntoon, niin ehkä ehkä ehkä ysikymppiin. Ehkä.

Eemeli päästää mut ihan liian helpolla. Se on liian hyvä esteheppa. :) <3

Sarjan b-osa

Sarjan a-osa
Joku on etukaarella? 

2 kommenttia:

  1. Emppu on niin hurjan söpö, kun se hyppää tuolleen korvat hörössä<3 mahtava esteheppa! :D ja se on mulle just hyvä esteille, kun oon vasta kunnolla alottanut hyppäämisen ja emppu osaa opettaa mua :D

    VastaaPoista
  2. Heh :D Ainakin sen ilmeestä näkee, että onko hyppääminen kivaa sen mielestä vai ei! Hyvä opettaja on, kun on niin automatisoitunu esteille, kunhan vauhdin vaan saa pysymään kurissa! ;)

    VastaaPoista