torstai 20. lokakuuta 2011

"Ex-ravurinkopukka"

Aamulla ihanat ystäväni tulivat ratsastamaan, ja Jetterikin pääsi/joutui tunnille. Hihi, hyvin kesti! Kylmättiin kavereiden kanssa se jalka huolella sitten.

Iltapäivällä ratsastin Eemelin vielä uudelleen, kun eilen se oli saanut lähes vapaata, lukuunottamatta käyntipitoista aloittelijan tuntia. Päätin herkistää sitä vähän, ja pistin sille riskillä oliivikuolaimen olympioiden sijaan, vaikka se on viime päivinä vaikuttanut aikamoiselta jyrältä.

Annoin siskoni ratsastaa ensin vähän (milloin minä pääsen selkään?!), ennen kuin itse aloitin tuuppaamaan Eemeliä. Istunnankorjailu jatkui. Eemeli pyöristyi yllättävän hienosti oliivikuolaimella! Lopuksi se meni ravissa lähes koko ajan pyöreänä ja pää lähellä luotiviivaa. Töitä piti kyllä tehdä paljon, sillä Eemeli oli tuntilaisten jäljiltä kankea ja hidas pohkeelle. Hidastin sen heti ravista käyntiin, jos se alkoi jökittää vastaan, kun en halunnut tapella sen kanssa. Asetin sitä reilusti käynnissä, ja sitten uudestaan ravi. Toimi! :) Eemeli rentoutui, ja oli ihan kouluponi.

Laukkasiirtymät sujuivat aluksi vähän liiankin rennosti, mutta sitten Eemeli kuumui ja alkoi juosta ja puski lapa edellä sisään. Huooooh! Noh, pieni ajatustauko ja hyvät asetukset ravissa tekivät hyvää, ja sitten Eemeli hiukkasen pyöristyikin. Loppuraveissa Eemeli liikkui kivasti, välillä vähän juosten, mutta Eemeli oli kuulolla ja pysyi alhaalla! Hyvät fiilikset jäi pienestä tappelusta huolimatta. Kohtahan tuolla kehtais ehkä koulukisoihinkin lähteä!

Mutta minä en tajua, miksi meillä on tuollainen kusipäähevonen nimeltä Jetteri! Tänään pistimme kaikki kolme hevosta vierekkäisiin aitauksiin kentälle ja etutarhaan. Minä olin jo ehtinyt mennä sisään, ja näin ikkunasta vapaana vaeltavia hevosia... Marika kertoi, että heti kun hän oli mennyt talliin sisään, Jetteri oli rynnistänyt aidan läpi Kamin kimppuun ja jahdannut sitä ympäri tarhoja! Voi että mikä idiootti. Onneksi hepat antoivat kiltisti kiinni, ja virtojen päällekytkemisen jälkeen ongelmia ei tullut esille...

Mitäs vielä. Mulla on lihakset jumissa, kun oon ratsastanut  viime viikoina niin vähän, ja tiistaina oli se estevalkka ja tänään joutui pohkeet koville Empun kanssa. Ja niin, reilun viikon päästä, sunnuntaina 30. lokakuuta, on estekilpailut naapuritallilla! Arvatkaa kuka osallistuu! :D Oon tehnyt hienon (alustavan) treenisuunnitelmankin:

To - Koulu; siirtymät
Pe - Este
La -  ~
Su - Este;
Ma - Maasto
Ti - Koulu; käännökset, taivuttelu
Ke - Tuntikäytössä; puomitreeniä
To -  ~
Pe - Este
La - Koulu; siirtymät
Su - ESTEKISAT



Olis ihan huippua kokeilla 90 cm:ä ratana... Voi olla, että minä en ole tarpeeksi hyvä niin isoa rataa kisaamaan, sillä lähestymisvaihe on minulle vaikea, ja ponnistuspaikan määrääminen on vielä vähän säätövaiheessa. Eemelin ikääkin pitää kunnioittaa, sehän täytti tänä kesänä jo 17 vuotta.Vauhtia sillä kyllä riittää välillä liikaakin. Ja sitten jännään, että loppuuko siltä  tehot kesken kisoissa, kun hyppään yleensä kaksi luokkaa. Mutta pitää nyt katsoa, miten nuo treenit sujuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti