keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Uni ja Tarjan tallin viikko-ohjelma

Hyi, millaista painajaista näin viime yönä.

Tarkat muistikuvat ovat jo häipyneet, mutta muistan että unessa pikkusiskoni oli ratsastamassa Jetterillä maastossa. Eemeli oli laitumella, jota lähdin sitten katsomaan. Löysin sen pellolta makaamassa liikkumattomana jalat luonnottomassa asennossa, aivan kuin joku olisi repäissyt ne sijoiltaan. Juoksin kauhuissani hakemaan apua. Pihalle saapuessani näin Jetterin seisomassa surkeana etujalka katkenneena. Jetterin katse oli hirvittävän surullinen, täynnä kipua.

Repäisin itseni hereille. Mietin jo vähän aikaa, että pitääkö minun lähteä tarkistamaan, etteivät hevoseni oikeasti ole tekemässä kuolemaa. Minulla kesti vähän aikaa selvittää itselleni, että ne olivat tallissa nukkumassa ihan terveinä. Huh.

Tämä viikko menee ihan tunninpidon merkeissä! Maanantaina minä ja hepat pidettiin vapaapäivä, mutta eilen tiistaina työviikko alkoi heppakerhon pidolla. Kerhossa on tällä hetkellä viisi ala-asteelaistyttöä, jotka saivat tällä kertaa ratsastaa, ja kaikki kolme heppaamme joutuivat ratsun hommiin. Torstaina pidän yksityistuntia, ja viikonloppuna tulee Jasmin  Tampereelta asti kolmipäiväiselle ratsastusleirille meille. Ohjelmassa on ratsastusta niin  esteratojen, kovatasoisen koulutuuppauksen, maastovaelluksen ja hevosen paljaassa selässä temppuilun väliltä. :) Tallitöitäkin on luvassa.

Tänään Satu tulee meille, hän pääsee ratsastamaan Eemelillä! :)  Itsekin varmaan käyn Empun selässä, vaikka sen läpiratsastuksista ei ole kovin paljon hyötyä. Minulla se ei oikeastaan ikinä temppuile, mutta muiden kanssa asia voi olla toisin. Eemeli osaa tehokkaasti arvioida ratsastajan taitotason, ja viitsii tehdä vain sen verran mitä ratsasta pystyy taidoillaan pyytämään. Ja sitten tekee kepposiaan siihen päälle, mikä rontti! Joskus en tiedä, pitäisikö sen jekuille itkeä vai nauraa... Jetteripoika saa olla vapaalla viikonloppuun asti. Sen askellus vaikutti sunnuntaina jo niin hyvältä, että veikkaan sen olevan täysin terve parin viikon sisällä! :D

2 kommenttia: