perjantai 18. marraskuuta 2011

Tuntienpitoa ja opettajakin pääsee välillä hevostensa selkään

Hepparintamalla meinaa olla vähän hiljaista tällä viikolla. Maanantaina opetin, ratsastaja sai harjoitella Jetterin kanssa laukkaamista. Jetteripoika on laukkaan ja laukannostoharjoitteluun mainio opettaja, se laukkaa mielellään, mutta mitä tahansa pohkeella säätämistä se ei tajua. Tunti sujuikin oikein hyvin, kenttää ympäri laukassa ja paljon nostoja. :) Ja suklaapojallakin oli mukavaa loppujen lopuksi, vaikka se olikin aika hapannaama karsinassa.

Tiistaina Eemeli pääsi/joutui tuntikäyttöön, ystäväni Maria sai myös treenata laukannostoja. Samalla tunnilla ratsasti myös Kamin vuokraaja. Sielläpä sitten kimitin ohjeita. :P Opettaminen on kyllä mukavaa, pidän siitä useimmiten kovasti. Ainoastaan tosi väsyneenä se on rankkaa. Ja jos joskus joku Eemelinjunttura innostuu riepottamaan ratsastajaa, eikä tottele, silloin harmittaa ratsastajan puolesta.

Keskiviikkona ratsastin itse Eemelillä, annoin siskon mennä ensin vähän sillä. Parit laukatkin onnistui nostamaan kuukauden ratsastustauon jälkeen! :) Sain pikkusiskoni nostelemaan puomejakin, hahaa. Tuuppasin eka vähän ravissa juntturaheppaa. Ensin se meinasi vain jyrätä lapa edellä, mutta sain sen heti kuriin ja pyöristymään! Herranjestas, miten se on kehittynyt, kun oikein ajattelelee. Kesällä se vasta käväisi pikkuhetkiä pyöreänä, mutta toissapäivänä se kulki ravissa pyöreänä koko ajan. KOKO AJAN. <3 Omg. Ja taas ne loppuravit, niin pitkä ja reipas askel. Ihanaa.

Estepuoli meni mun puolesta sitten kökömmin. Emppu hyppäsi rehdisti kuten aina, vähän meinasi puskea lapa edellä laukassa, mutta pikkuvikoja... Minun istuntani on kaiken vaikeuden ydin. Olen joko a) hypyssä mukana ja etukaarella, ohja löysänä, tai b) ylävartalo pystyssä, hypystä jäljessä ja suussa kiinni. Alkaa ärsyttää aina, kun olen niin huono, mutta pitäisi vain enemmän harjoitella enemmän hyppäämistä, ei siinä muu auta. Eemeli oli kuitenkin oikein hyvä.

Eilen torstaina Emppu oli taas tunnilla, Amma ratsasti. Pistin ratsukon harjoittelemaan laukannostoja käynnistä, ja kavaletteja saivat myös harjoitella. Hyvää harjoitusta myös Eemelille! Amma sai ratsunsa myös välillä pyöristymään, hienoa! :) Se ei ole nimittäin yhtään helppoa, kun kyseessä on Emppu.

Minun piti ratsastaa Jetterillä jo keskiviikkona, mutta sen vammainen jalka oli hieman lämmin, enkä halunnut ottaa mitään riskiä. Eilen torstai-iltana kenttä oli aika kovaksi jäätynyt, mutta jalka oli aika hyvä, joten taivuttelin suklaapoikaa vähän (tai vähän enemmän) käynnissä. Se oli hyvä ratsastus; Jetteri vetristyi nopeasti, ja sain taivutettua sitä reippaasti koko vartalosta. Tein myös avo- ja sulkutaivutuksia, vaihtelevalla menestyksellä. Avot ovat nykyään vaikeamman tuntuisia (hassua), sulut sujuivat ihan helposti ja poikitusta pystyi säätämään niin paljon kuin halusi. Kun Jetteri taipui avotaivutukseenkin hyvin, vaihtelin pitkällä sivulla avosta sulkuun. Korkeatasoista koulua, hihi. :) Hieno Jetteri. Pohkeenväistöäkin menin, ja reippaasti astui ristiin. Amma halusi jäädä katsomaan tuuppailuani, ja auttoi sitten minua iltatallin teossa. Kiitos hänelle!

3 kommenttia:

  1. minäki harjottelin käynnistä laukannostoja ;D ja minä sain taipumaan hienosti(; jja jopa välillä pyöristymään ;;DD ja tosiaanki on vaikeeta saaha se emppu pyöristyy :D

    VastaaPoista
  2. Oli mukava piiitkästä aikaa käyä teillä! :D Opin niitä tähtikuvioitaki :]
    -Amma :D

    VastaaPoista
  3. maikkivain// Jep, se oli kyllä hyvä! :) Laukkaperäänantokin onnistuu... ;)

    Amma// Se on hyvä kuulla! Siitä tähtitaivaan alla tehdystä maastolenkistä, mutta oli kyllä minullakin mukavaa! :)

    VastaaPoista