keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Eemeli 110 cm

Tässä kuva viiime lauantai-illalta, illalla jaksoimme raahautua Marikan ja Viljan kanssa vielä estetreeniin. Marika hyppäsi Kamilla ja Vilja ah-niin-ihanalla Eemelillä. Eikä ratsastaja huolinut ratsulleen edes olympioita suuhun lämpimistä suosituksistani huolimatta, vaan pisti ex-ravurisuokille nivelkuolaimet. Ja epäilyksistäni huolimatta vauhti pysyi muakvasti kasassa, no problem! Siistiä, joku osaa ratsastaa tuota puttea. Pitkästä hyppytauosta huolimatta Viljalla oli istunta kunnossa, ja lyhyt myötäyskin parani nopeasti. Laitoin ratsukot hyppäämään erilaisia ratoja, jossain välillä oli seuraavanlainen sarja: 

Pysty - 4 laukka-askelta - pysty - laukka-askel puomin yli - pysty. 

Tuo lyhyt pysty-puomi-pysty- väli oli hyvä Kamille, sillä sen laukka ei ole vielä puhdasta kolmitahtista menoa. Tuo väli paransi menoa selvästi, pitää valkata Marikaa jatkossakin vastaavilla tehtävillä! 

Lisäksi hevoset hyppäsivät pitkiä oksereita (pitkän sivun rengasokseri oli haastava) ja lävistäjällä olevia pystyjä, joille piti ratsastaa kunnollisilla reiteillä, ja lopuksi Vilja hyppäsi 90-110 cm rataa. Pari kertaa Eemeli yritti vedättää Viljaa, mutta kun hän oikeasti keskittyi, niin yli mentiin niin, että kisoihin vaan. Tuli itellekin hinku hyppäämään sitä menoa katsellessa. Tuossa kuva  metrikympin okserista:

Pikku-Emppu ja iiiiiso este.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti