lauantai 26. marraskuuta 2011

Tehoviikonloppu osa 1!

Vilja ja Marika tulivat meille eilisiltana, jee! Painuimme saman tien tallille laittamaan hevosia kuntoon ratsastusta varten. Tuuppasimme kaikki "omia" hevosiamme; mulle Emppu, Viljalle Jetteripoika ja Marika meni Kamilla. Siellä sitten tuupattiin kimpassa, naisillakin meni hyvin ratsujensa kanssa. Vilja antoi meille kaikille tehtäväksi ratsastaa sisäpohje läpi pidättämällä ulko-ohjasta ja väistättämällä takaosaa sisäpohkeella. Ja sitten myötäys sisäohjasta, jos heppa toimi. 

Vilja on ihan huippu, opin aina hurjasti, kun hän on meillä käymässä. Eilisillan tunnilla hän huomautti, että sahaan ohjilla. Ai että mitä?! Joo-joo. Kun teen pidätteen ulko-ohjasta, otan saman tien kiinni myös sisäohjasta. Ja sisäohjan pidätteet olivat surkea nytkyttelyä, pitäisi tehdä pitkiä pidätteitä ja vaatia hevosta ensin myötäämään. Fail. No siinä sitten väistättelin Eemeliä ympyröillä ja keskityin käsien oikeaoppiseen käyttöön. Ja Eemeli toimi aika hyvin, pyöristyi hetkittäin kauniisti ja vieläpä, kun sillä oli nivelet suussa! Hieno jätkä. Olympiakuolaimia en taida enää itse käyttää ollenkaan. Alunperinhän ostin ne juuri Viljan vinkistä, kun Eemeli oli niin kauhea kaahari ja kovasuinen. On se vieläkin vähän, mutta se pystyy  kokoamaan itseään.

Tänään oli sitten se kunnon kouluvalkka. Vilja kopisti minua ja Marikaa kovasti, mulla oli Jetteri ja Marikalla Kami. Ratsastimme sisäpohjetta läpi. Jetterin kanssa piti käyttää alussa raippaakin, kun se ei reagoinut pohkeeseen. Vaikka löin pelkästään reiteen, Jetteri stressaantui ja veti välillä paikallaan jopa laukkaa. Tavallaan hyvä, ainakin näkee että se pystyy kokoamaan laukkaa äärimmilleen! Pikkuhiljaa se siitä rentoutui, ja uskalsin mennä sitä hirveän vaikeaa harjoitusraviakin, kuntuu niin että en osaa istua siinä rauhassa rentona. Se sitten sujuikin välillä ihan asiallisesti, noissa videoissa ei ole mitään upeinta laatua, mutta keskiravit pitkällä sivulla on kohtalaiset, samoin avo- ja sulkutaivutukset ravissa! :) Laukasta tykkäsin, vaikka takaosa lagasikin välillä. Jetteri pysyi kuitenkin hienosti alhaalla ja rentona. Jee. 

Tehtiin Viljan kanssa muuten huiput pintelipatjat Jetterille Eemelin pinkistä, vanhasta satulahuovasta! Tulipas hyvät! :D Saatiin idea siitä, kun Jetterin "kipeän" etusen takaosassa oleva rupi alkoi kuoriutua pois, ja alta paljastui haavaihomikälie. Pistettiin desinfiointiaine Terramyciniä ja vanutyyny väliin, ja hyvä paketti tuli! Jetteri saattaa olla jotenkin allerginen noille linimenteille, tai sitten villapintelit vain hankaavat jalkaa, veikkaan. Joka tapauksessa aion kylmätä jalkaa vain vedellä, se on jopa vähän tehokkaampi kylmääjä kuin linimentti.

Tuossa alla parit videot, laukantyöstämistä ja pienenpienet ravinlisäykset.



Vilja vielä ratsasti Eemeliä. Aluksi oli vaikeaa, mutta gramaanien pukemisen jälkeen se kulki tosi hienosti! Sitten Emppu avin kulki liian läheltä aitatolppaa, ja Viljan polvi hajosi... aijjai. Minä sain siten nousta selkään, ja Vilja piti tuntia. Hyvinhän tuo meni, Eemeli meni tosi upeasti! Ihanassa muodossa, pehmeänä, vetreänä ja kevyenä kädelle. Ihana.

Illalla vielä esteratsastusta! Wuhuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti