tiistai 29. marraskuuta 2011

Kirjahyllyntäytettä ♥

Kuva: bookplus.fi

Eilen löysin kirjastosta kunnon hevoskirjan, nimeltä Carolyn Hendersonin kirjoittama kirja Hevosen varusteet - ratsastajan käsikirja. Se esittelee tosi monipuolisesti ihan kaiken maailman heppakamat, pinteleistä apuohjiin, kertoo myös niiden käytöstä ja antaa "asennusvinkkejä". Ja vielä löytyy kaikkia ihan ihmeellisyyksiä, uutuuskuolaimia ja de gogueita. Eikä ole mitään aloittelijoille tarkoitettua diipadaapaa, vaan tosiaan asiaa, runsailla kuvilla varustettuna. Minua kiinnostaa eniten kankilla ratsastuksesta kertova  muutaman sivun pituinen juttu, mutta kyllä tässä kirjassa tutkittavaa riittää! Jos vaikka sais vähän vinkkiä ratsastukseenkin.


Tuossa on toinen erikoisempi hevoskirja; Hevosen kanssa, kirjoittanut Tuire Kaimio. Tuo kirja on selventänyt minulle hurjasti hevosen käytöstä, ja sen syitä, ja opettanut minulle eläinten (ja ihmisten :D) kouluttamisesta valtavasti. Aika teoriapainotteinen paketti, mutta siinä onkin sitten joka lähtöön asiaa. Auttaa niin ratsastuksessa, "ongelmahevosten" kouluttamisessa, varusteiden sovituksessa, hevosta uhkavien mörköjen hävittämisessä, ravihommissa, temppujenkoulutuksessa yms. yms. Vaikka miten paljon. Suosittelen ihan kaikille hevosihmisille!

***
Maanantai-iltana kävin vielä ysätäväni Sadun kanssa ratsastamassa. Kenttä oli yhä umpijäässä, joten kunnon ratsastushetkestä oli turha haaveilla, niin lähdimme sitten maastoon ilman satulaa! Oli melkein pimeää, mutta luminen tie erottui hyvin, ja hevoset näkyivät tummina möykkyinä. Taivas oli kuitenkin kirkas, ja täynnä tähtiä! Linnunratakin näkyi, ja tähdenlentoja vilahti muutaman kerran. Upeaa. Käveltiin koko matka kotitien päästä päähän, ja kolme varttia meni jutellessa. Jetterin ohjista piti vain koko ajan tehdä pidätteitä, sillä on niin paljon sutjakampi askel kuin Eemelillä. Ja se hönö heti alkoi liikkua pyöreänä, ei ois tarvinnut! :D Hassu poni. Karsinassa se nuoleskeli kauheasti huuliaan. Epätavallista. :/ Muuten hän ja Eemeli olivat oikein hyvinvoivia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti