keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Haaste & heppailupäivä

Blogihaaste!

Säännöt ovat seuraavat:

a) Kiittää haasteen antajaa: Kiitokset Jolandalle!

b) Nämä blogit haastoin mukaan:
http://alifespentdoingnothing.blogspot.com/
http://vvvito.blogspot.com/
http://rambojaemmi.blogspot.com/
http://er-veller.blogspot.com/
http://oskarinelamaa.blogspot.com/
(vain viisi, mutta saa riittää)

c) Ilmoittaa näille kahdeksalle haasteesta

d) Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään


Asiat!

1) Olen nyt onnellinen. Varsinkin sen jälkeen, kun löysin poikaystävän. <3

2) Yllämainitusta asiasta johtuen minulla ei ole niin paljon aikaa hepoille, mutta kun heppailen, niin heppailen ihan urakalla!

3) Haluan uuden kännykän tuon muovisen lelun tilalle.

4) Minulla vaihtelee, kumpi hevonen on mielessäni ykkössijalla. Useimmiten se on Jetteri (sori Emppu, kyllä sinäkin oot ihana).

5) Eniten käyttämäni sivusto on Facebook, lisäksi käytän paljon Messengeriä. En ole kuitenkaan ihan riippuvainen! :D

6) Pidän tosi paljon valokuvaamisesta, olen koukussa. Välillä kun olen onnistunut hajottamaan kamerani, olen ollut ihan tuskassa. Ne olivat kauheita aikoja.

7) Tykkään ruuasta (onneksi liikun paljon), mutta en ole itse mikään ammattilaiskokki. Perusruokia osaan tehdä, mutta en osaa soveltaa.

8) Oon alati huolissani Jetteristä. Onneksi se vaikuttaa terveeltä!


Sitten kuulumisia. Eilinen iltapäivä meni kokonaan hevosten parissa! Kun pääsin koulusta, kävin nappaamassa Emman meille ja lähdimme pistämään Eemeliä ratsastuskuntoon. Se oli aika hapan. Luulen, että se johtuu siitä, että vietän sen kanssa liian vähän aikaa... sillä kertaa harjasin sitä rauhassa, paijailin ja silittelin. Herkuilla en rupea lahjomaan. Minulla on sellainen taktiikka, että jos aion antaa namin, hevosen pitää höristää korviaan ja olla hamuilematta. Luimistelijat jäävät auttamatta ilman porkkanaa!

Söin pikasesti, ja sitten Emma alkoi pitää minulle estetuntia. Istunta oli toki kauniisti sanottuna perseestä, keikuin etukaarella/jäljessä hypyissä ja suusta kiinni, nämä perinteiset. Esteistä päästiin silti ihan kivasti yli.  Pikkuhiljaa sain itseni tasapainoon selässä, kun ajattelin, että repäisen takamuksen taakse ja kädet eteen hypyn aikana. Toimi! Sitten kun vielä maltoin istua ihan esteen juurelle saakka, niin olin tyytyväinen! :D Kun hypyt alkoivat sujua, menin muutamia ysikymppisiäkin. Loppuraveissa Eemeli meni jälleeeeeen hienosti pyöreänä ja kuunnellen, takaosaa se ei juurikaan yritä liirata. Välillä se yrittää rynnistää kuumuneena eteenpäin, mutta sitten vaan napakka pidäte, istunnalla jarrutus ja myötäys, niin toimii. Kiva Embe. :)

Sitten tulikin jo ekat heppakerholaiset, annoin heidän ratsastaa Empulla ilman satulaa loppuverkat kentällä. Itse kerhossa harjasimme hevosia, Eemelistä hiet pois tarhaan loimitettuna, ja Kami ja Jetteri pistettiin ratsastuskuntoon ja karsinaan odottelemaan ratsastusta. Kerholaistytöt saivat vielä puhdistaa heppojen kamat ja harjoitella loimittamista. Minusta kerhon pitäminen on kivaa, pikkuneidit ovat aina niin innokkaita oppimaan uutta, ja tosiaan tykkäävät puuhastella hevosten kanssa. Mikä asenne! :)

Kerhon jälkeen liikutin Jetterin vielä. Kenttä oli melko kova, mutta lumi pehmensi sitä vielä. Alkuraveissa taivuttelin Jetteriä ahkerasti. Se yritti perinteisesti ensin höntsäillä vaan, mutta alkoi sitten kulkea tooosi hienosti. Laukassakin se pyöristyi aika nätisti. Alkuverkkojen jälkeen alkoi siirtymisten harjoittelu, oli kyllä vaikeaa... Taisin nipottaa liikaa, ja Jetteri reagoi aika huonosti ja eikä kulkenut kuolaimella. Ärsytti. Välillä tuli  oikein nättejä ravinnostoja käynnistä ja siirtymiä laukasta raville, mutta... Noo, Jetteri oli kuitenkin ihan ok tauon jälkeen. :)

Pistin vielä hepat talliin, annoin ruuat niille ja harjasin vähän hikistä Jetteriä sen syödessä. Tykkäsihän se, oikein mukavan rentouttavaa puuhaa. Yhdeksän jälkeen menin sitten sisälle. Väsytti. :D

2 kommenttia: