maanantai 8. lokakuuta 2012

The happy end

Miniteholeirin ohjelma näin tiivistetysti: 

PE

  • Jasmin ja Kami koulutunnilla; volttikahdeksikko ja muut taivutteluharjoitukset ravissa
  • Jetterin kanssa maastakäsittelyä

Jetteri ja Jasmin
LA

  • Jasmin ja Jetteri estetunnilla; laukassa suorilla ja vinoilla teillä olevat sarjat, tekniikan hiomista, 40-50 cm
  • Helena ja Rusina tuuppailemassa; Laukannostot käynnistä, taivututus ravissa, ristikkosarja 40 cm, vasemman laukan treenaamista
  • Jetterillä tandemilla maastossa ilman satulaa 
  • Rusinan ja Jetterin varusteiden puhdistus, tallin siistimistä ja kentän siivous

Siinä kamoja putsattavaksi... ja Nana.
SU

  • Helena ja Jetteri tuuppailemassa; ravi-käyntisiirtymät, laukan avaamista kevyessä istunnassa, ratsastajan istunnan etsimistä
  • Jasmin ja Rusina estetunnilla; yksittäiset esteet ravissa ja 4-5 esteen radat, myötäyksen hiomista, 40-70 cm.

Lisäksi siivottiin suokkien karsinat joka päivä sekä hoidettiin aamu- ja iltatallit.

Eilen päivä alkoi Jetterin liikuttamisella. Hehe, eilen nahkasaappaiden pukemiseen meni vain 10 min! Minä olin ihan ylpeä, kun popot ihan "solahtivat" jalkoihin. Vähän (tai vähän enemmän) piti ähistä, että sai vetoketjut ihan ylös asti. 

Kirjoitin aiemmin Jetterin selästä, miten epäilin että se olisi kipeä. Nyt kun tutkin Stübben-satulaa huolella, tajusin että se jäi takaa vähän irti selästä ja sehän on sitten keikkunut ja paukuttanut heppaparan selkää. Jotain positiivistakin tässä on; satula on jäänyt liian kaarevaksi, eli Jetterin selkä on suoristunut. Se taasen tarkoittaa, että selkälihakset ovat kehittyneet, joten ihan perseelleenkään Jetteriä ei ole ratsastettu. Wuhuu :) 

Mutta ne negatiiviset puolet... sinne meni MUN autokortin verran maksanu satula, oh shit. Kokeilin laittaa romaanin Stübbenin alle, ja se näytti sekä tuntui helpottavan hyvältä ja tukevalta. Jetterikin kertoi rentoudellaan että nyt tuntuu hyvältä. Sitten minä välillä sössin hommat, kun en pysynyt Jetterin tahdissa mukana, vaan pompin tai vahingossa nyppäsin ohjasta. Au. Aina se on ratsastajan vika. Tai varusteiden.

Tavanomainen jalkaongelma
"Kevyt istunta"



Romaani livistämässä


Jasminin ja Rusinan tunti alkoi vähän paremmassa säässä, ei vettä sentään tihuttanut koko aikaa! Raviverkassa taivuteltiin volteilla ja ylitettiin puomeja. Ekoista ristikoista Rusina ravata hömpötti yli, mutta kun korkeus nousi ja Jasmin ratsasti eteenpäin, niin alkoi jo löytyä tasaisia hyppyjä. Teetätin pieniä simppeleitä ratoja ratsastettavaksi. Rusina oli välillä vähän epävarma, mutta oli kuitenkin innoissaan aina menossa esteille. Kannatti luottaa Jasminiin. Lopputunnista nostin yhden pystyn 70 cm:iin ja siitäkin mentiin näpäkästi yli!

Rusina oli hyvin tyytyväinen Jasminin rauhallisessa käsittelyssä



Nyt se loppui, ja pitää todeta viikonlopun päätteeksi vielä, että hevoset on paras harrastus ikinä. Tosi hyvä mieli jäi koko viikonlopusta, myös hyvän seuran takia! Kiitos Jasmin. :)))

4 kommenttia:

  1. ihana tuo viimenen kuva ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti kiitoksia! Tuo kuva tiivistää koko leirin tunnelman:)

      Poista
  2. Noi sun uudet saappaat on kyllä mageet! Pittää katella, jos löytäs jostai itellekkii, noi aiglet alkaa tehä kuolemaa ja on ne aika kauheet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha :D Ehkä ne on ihan kivan näköiset, mutta tämä sisäänajamisaihe on aikamoista hampaidenkiristelyä ja hinta oli tarpeeksi järkyttävä. Kaveri lohdutti, että kuukauden tai parin päästä ne ois siedettävät pitää. Kyllä nuo Badmintonit aiheuttaa vaivaa nyt aluksi, mutta on ne kaiken kaikkiaan paljon paremmat kuin Aigleen "kumisaappaat". :) Mullakin ne olivat aika kuluneet ennen kuin ostin Badmintonit.

      Poista