lauantai 13. lokakuuta 2012

Jetteri räjähtää

Eilen perjantaina tosiaan piti tehdä se pitkä maastolenkki... noh, Jetterillä repsotti taas kenkä puoliksi irti. Sain sen siististi irrotettua, joten päätin purkaa Jetterin energiaa irtojuoksuttamalla sitä. Kuvat kertovat kaiken :D




Ilmiselvä lentävä lihapulla

Tuo maha. Suklaapoika ei oo ihan mallinmitoissa

Kevyt on askel!




Suunnanvaihto. Ei nyt ihan ollu käännös pennin päällä, mutta aika ketterästi kuitenkii!







Jetterillä ainakin oli hauskaa. :)

Kävelyttelin Jetteriä ympäri pihamaata, tässä on ruoka- ja kuvaustauko meneillään.

Rusinan, Kamin ja Jetterin liikutuspäiväkirjat. Kätevä systeemi, kun kaikilla hevosilla  ratsastaa useampia tyyppejä!

Tänään äiti hoiti aamutallin, ah onnea, sain nukkua oikein pitkään. ♥ Iltapäivällä puin villapaidan ja takin päälle ja painuin urheasti ulos koleaan säähän. Kottikärryjen tyhjentämisessä tuli sen verran ongelmia, että kiroilun myötä tuli kuuma, ja pärjäsin pelkällä hupparilla. Tallinsiivouksen jälkeen otin Rusina-murun hoitoon. Vaihtelun vuoksi pelkän tuuppailun sijasta irtojuoksutin Rusinankin, mikä oli hyvä siirto. Alun maastakäsittelyssä se totteli ilman kosketusta, pelkkä ääni ja käsimerkit riittivät väistöihin ja peruutukseen. Rusina seurasi myös ihan perässäni ilman narua. Mutta kauhea millasta vauhtia se veti juoksuttaessa! Osaksi sitä ehkä jänskätti miun huom. lempeä komentaminen, ja osaksi se oli innoissaan, pään viskelystä päätellen. Minun ei tarvinnut antaa kuin ihan pieni merkki, kun Rusina viipotti joko komeasti kiitoravilla tai pyöreässä laukassa kenttää ympäri. 

Rusinalle tuki äkkiä hiki kipittäessä. Kun ravin tahti rauhottui, pyysin sitä hidastamaan ja se tuli suoraan luokse. Hiiieno poika. Loppuverryttelyksi laitoin sille suitset ja tuuppasin sitä ravissa ilman satulaa puolituntisen. Pojalla on vähän häijy selkä, Jetterillä on hauskempi mennä satulatta... mutta sainpas Rusinan toimimaan, voiko sanoa että ennätysajassa? Toimimisella tarkotan tässä tapauksessa, että se rentoutui ja haki eteen-alas pyöreäksi sisälle nätisti asettuen, välillä paremmin, välillä hieman jännittyen ja ylösnousten. Lopetin, kun Rusina pyöristyi oikein kunnolla, otti reippaita pitkiä askelia ja malttoi pysyä alhaalla huiman kahden ympyrän ajan ! So proud of it :))

Maantiepätkä maastoreissulla.
Kun olin saanut Rusinan talliin ja lämpimän melassiveden sen eteen, ihana kengittäjämme tuli juuri sopivasti lyömään irronneen kengän takaisin. Päivänvaloa vielä riitti, joten kävin tunnin maastolenkillä Jetterin kanssa. Mukava reissu oli, Jetteri ei kuumunut kahjoksi asti, vaan se malttoi liikkua ravissa ja välillä laukassakin vakionopeudella ja rennolla ohjalla. Välillä testasin osasinko istua yhtään harjoitusravissa, ja tein vähän avotaivutuksia hiekkatiellä ravissa. Hyvä Jetteri!

Ratsastuksen jälkeen vähän väsytti, mutta tallia siistiessä ja iltatallia tehdessä meni vielä pari tuntia. Seitsemän tunnin heppailupäivän jälkeen oli hyvä mässätä irtokarkeilla, nam. Huomenna hyvillä mielin valmennukseen.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Näkee kuvista selvästi, että Jetterillä on tosi hauskaa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :D No kyllä, poika oli ihan villinä.

      Poista