lauantai 6. lokakuuta 2012

Heppatytöt vauhdissa

Koko päivä meni kivasti tallilla, mahtavaa vaihtelua, onkin ollu ikävä näitä hullujen hevostyttöjen täyspitkiä tallipäiviä. Ihan oikeasti. Aloitettiin aamu viemällä hevoset ulos ja tarjoamalla vedet ja heinät niille, vasta sitten ruokittiin itsemme. Kymmenen aikaan lähdettiin siivoamaan harvivaisen likaista tallia ja laittelemaan Rusinaa ja Jetteriä kuntoon päivän ekoja ratsastuksia varten. Kengittäjäkin tuli siinä sopivasti laittamaan Jetteriltä (jälleen kerran) irronneen etusen kengän paikoilleen.

Ensin minä nousin Rusinan selkään, pitkästä aikaa! Päätavoitteeni oli opetella ratsastamaan niillä hemmetin nahkasaappailla, ihan järkyttävät kapistukset. Mulle tuli oikeasti rakot sormiin yrittäessäni sulkea vetoketjua!Ähertäessä meni taas varmaan joku vartti ainakin, huooh. Ja sitten tuntui, että veri ei kierrä jaloissa ja kävely tuntui samalta, kuin olisi laskettelumonot jalassa. 

Ratsastuksen lopuksi olin kuitenkin ihan tyytyväinen. Tunto oli palannut eikä jalkoihin enää koskenut! Positiivista. Ja Rusinan kanssa tuli monta onnistumista, osasin pitää käsiä sen verran paikoillaan kaarevilla teillä, että heppa malttoi rentoutua ja pyöristyä. Estetehtäviäkin kokeilin tehdä, ja Rusinapoika tarjosi itse vasenta laukkaa, sitä joka on ollut piktään jo enemmän tai vähemmän  vaikea pala. Ristikkosarjan jälkeen Rusina nosti melkein joka kerta itse vasemman laukan, ja sitten mennä viipotettiin iloisesti rennolla ohjalla kevyessä istunnassa palkinnoksi. Jasmin-parka vain paleltui kentän laidalla, mutta sai hyviä kuvia ja videoita! Videoista Jasmin lupaili koostaa hienon leirivideon ja jonkun iltatallista kertovan erikoisvideopostauksen, kunhan kerkeää.









Jasmin itse sai kokea tänään harvinaista herkkua, annoin hänen hypätä Jetterillä melkein ihan kunnolla. Tehtiin erilaisia tehtäviä, aloitettiin perusristikosta pitkällä sivulla, siirryttiin suorilla ja vinoilla teillä oleviin sarjoihin, ja lopuksi hypättiin rataa. Esteiden korkeuden jätin pieneksi, mutta tuli ainakin tekniikkaa hiottua. Jetterillä oli ihan ylikivaa, ja menoa oli ilo katsella. Hallittua reipasta laukkaa ja hyviä hyppyjä!



Viiden tunnin heppailun jälkeen pidettiin tauko, syötiin ja lagailtiin, kunnes lähdettiin uudelleen tallille. Tallin ja kentän siistimisen jälkeen otettiin Jetteri vielä tarhasta ja lähdettiin tandemilla hömppäämään maastoon ilman satulaa. Innostuttiin laukkailemaan pitkiä pätkiä, Jetteri suostui hyvin yhteistyöhön ja malttoi mennä hidasta koottua laukkaa. Oli superkivaa, enemmän ku hyvää vaihtelua ryppyotsaisen koulutuuppingin sekaan!

Iltapuhteena putsattiin vielä Jetterin ja Rusinan varusteet ennen iltatallia. Vähän väsynyttä meininkiä oli jo siinä vaiheessa, mutta ei se mitään, heppojen yöpuullelaiton jälkeen lähdettiin lämpimään saunaan. Ihanaa. Nyt vois lähteä nukkumaan........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti