lauantai 20. lokakuuta 2012

Tallipäivä!

7:15 Ylösnousu parin torkutuksen jälkeen, aamukaurat ja vähän heinää hevosille, sitten itelle aamiaista!

8:20 Pistin Rusinan ja Kamin ulos, vippasin reilusti heinää ja vaihdoin veden vesisaaveihin. Jetterin hoidin tallissa; harjaus, annoin aamuheinät ja puhdasta vettä.


9:20 Jetterin kanssa lähtö maastoon Jonsantielle, wuhuu!


Jetteri nautti ja tuli ihan hikiseksi pitkistä, mutta rennoista laukka- ja ravipätkistä.


10:40 Takaisin tallilla hengissä, hikisinä mutta hyvin hyväntuulisina. 20 min kylmäsin etujalkaa vesisaavissa ja vaihdoin loimen pari kertaa. Samalla huomasin pienehkön haavan takasääressä, jonka pesin vedellä ja desinfioin.


11:20 Jetteri ulos, lissää heinää hepoille ja ihminen tallia siivoamaan!


12:00 Pakollinen ruokatauko :D Ja tallinsiivous jatkuu.

Mun sörsselit: kahvin ja ompun lisäksi pähkinä-omena-jugurtti-puuromössö. Mm nam. Ja pari kinkkusiivua proteiininlähteeksi.
Nana piti seuraa lähes koko päivän. Ja räkytti välissä..


Kami otti vähän lepiä
13:00 Emma ja Rusinan vuokraaja Henna-Riikka saapuivat Rusinaa liikuttamaan. Ihana Emma haravoi pihan heinänkorsista puhtaaksi, ja minä pidin Rusinalle ja Henna-Riikalle estetunnin. Hieno Rusina-poika, hyppelyt sujuivat yleisesti ottaen hienosti, myötäystä vain hiottiin tarpeeksi isoksi! Lisää löytyy pian Henna-Riikan omasta blogista: http://rusinajalillu.blogspot.fi/

Henna-Riikka leikkaamassa niskasiiliä ratsastuksen jälkeen
 15:10 Jetterin selkään uudestaan, tällä kertaa ilman satulaa koulua. Treenattiin avoja, takaosan väistämistä ympyrällä kaikissa askellajeissa ja sulkutaivutusta. Mahtavat askellajit taivuttelujen ja väistöjen välissä! Huu! Kyllä mamma oli aika ylpee pikku suklaapojustaan :)

16:00 Jetterin jalan kylmäys, lämmintä vettä ja loimi niskaan. Takajalan haavan uudelleenpesu ja desinfionti haavasuihkeella

Jetterin jalka saavissa
16:45 Marika saapui liikuttamaan Kamia ja Nananpentele karkasi. Onneksi se tuli Marikan maastoillessa vastaan, ja koira palasi kotiin torujen saattelemana.

17:30 Syömään ja saunaan ja lämpimään syliin. <3
          Eipäs kun vain ruokaa. Vielä pitää käydä hoitamassa iltatalli: loimet pois, kaurat, iso kasa heinää ja vettä ja ehkä yöpusut niille ihanimmille hevosille, kaikille.

4 kommenttia:

  1. Oliko tämä erikoispostaus?:) Tykkäsin kyllä tosi paljon! Jetteri, Kami ja Rusina on kyllä ihania, kerro terkkuja niille kaikille <333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tämä jonkinsorttinen! Kiitos palautteesta :) Sanon heti huomisaamuna terkut puteille! ;) yritän muistaa!

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! :D Tälläinen olisi mukava nähdä joskus toistekin, ainakin yhtä paljon kuvia! :D

    VastaaPoista
  3. Kovasti kiitoksia! No sittenpä tallaisia tulee lisää. :)

    VastaaPoista