torstai 15. syyskuuta 2011

Hani & Masi

Eilen menin suoraan koulusta Ronskun kanssa naapurikuntaan kaverieni luokse. Sarilla ja Sadulla on kaksi lämminveristä hevosta, joilla saimme ratsastaa! Hamilton Honey-tamma Kiva päästä välillä menemään erilaisilla hevosilla. Oli vain kunnon sadepäivä, vettä oli tullut koko päivän.

Ronsku sai Hamilton Honey-tamman alleen, ja minä aloitin ruuna Mailman's Magicin kanssa. Pahin sade iski juuri, kun keräilimme ohjia käteen! Ei auttanut, piti ratsastaa kun kerran nyt oltiin siellä. Masi oli vetreä kyljistään, mutta kaula ja niska eivät taipuneet mihinkään. Aluksi tuli pieni välienselvittely, mutta pian Masi alkoi vertyä ja taipua! Jee! Kun nostin ravin, huomasin että heppa ontui. Ratsastin kuitenkin vielä käyntiä, taivuttelin lisää ja ratsastin kulmiin. Lopulta Masi kantoi itseään pikkupätkiä, ja taipui kiitettävästi.

Ronsku ratsasti Hanilla, ja hyppäsi sillä aikaa, kun olin viemässä Masia talliin. Sain sitten itsekin "vain testata" Hania, mutta se testaaminen pääsi vähän venähtämään... :D Hani puski ravissa ja laukassa voimakkaasti lapa edellä kulmissa ja kaarevilla teillä, varsinkin alamäessä (kenttä oli hieman vino). Siinä sitten ratsastin pari sataa ympyrää käynnissä ja ravissa, ja pyysin sitä taipumaan. Alkoihan se sitten toimimaan, vaati vaan vähän yritystä! Sitten kyllä laukkasi hirmu hyvin lämminveriseksi, kiitettävästi nosti ja vauhtia oli helppo säätää! Kokeilin hypätäkin vähän 60 cm pystyä.





Lopuksi Sari sai näyttää mulle ja Ronskulle miten oikeasti hypätään, ja hienostihan se sujui! :)

Kastuimme kyllä Ronskun kanssa ihan läpimäriksi siinä ratsastaessa, mutta oli se sen arvoista. Mutta ensi kerralla saa kyllä luvan olla parempi sää!!! Kiitoksia vielä Sarille ja Sadulle! 

Kuvat ©Sari

***

Eemeliä ja Jetteriä en ole ehtiny hyysätä pariin päivään, äiti on maastonnut Eemelillä, mutta Jetteri saa olla vielä sairaslomalla. Jospa viikonloppuna katson, onko jalka parantunut. Jännityksellä odottaen....

2 kommenttia:

  1. Se on Satu eikä Sadu ;;DD;;D;D häirihtee :DD muttaaaa minä haluan ens kerralla mukaan((;
    ~Maikkii~

    VastaaPoista
  2. No voi ei :DD Sen voi kirjoittaa molemmilla tavoilla, mutta ehkä tuo "Satulle" on virallisempi. Pikkuvikoja!

    VastaaPoista