torstai 29. syyskuuta 2011

Abiturientin elämää

Huh huh vaan. Viime päivät ovat olleet hyvin kiireisiä ja täynnä kiirettä, henkisiä ponnistuksia ja ihania hetkiä hevosten kanssa.

Eilen alkoivat tämän abiturientin ylioppilaskirjoitukset pitkällä matematiikalla, ja paineet olivat aika kovat. Aika kelvollisesti koe kuitenkin sujui! Tänään oli sitten koko päivä pelkkää kemian kertaamista koulussa, ja huomenna on sitten kemian kirjoitukset...

Hyvä että hevosille on jäänyt aikaa kaiken hullunmyllyn keskellä. Tiistaista tuli ahkeran matikanpänttämispäivän sijasta todellinen heppailupäivä, ihan vahingossa! En ymmärrä yhtään, että miten... :D Aamulla innostuin lähtemään äidin mukaan lomittaanaan "naapuri"tallin hevosia. Oli muuten ehkä maailman pienin poni siellä, shettis Ra-Pe Nekku! Sen tarhakin muistutti enemmän koiratarhaa kuin heppa-aitausta. Hyvänen aika, miten söpöä. :)

Kun kauhea rankkasade hellitti keskipäivällä, lähdin hevosia liikuttamaan. Jetterin kanssa oli tosi ihana ratsastus, pienestä alkuhangoittelusta huolimatta. Ravissa ja käynnissä Jetteri pyöristyi upeasti, ja venytti itseään eteen-alas. Muuten askellajit tuntivat hyviltä. mutta sitten vasemmassa kierroksessa ravivolteilla Jetterin varoi laskemasta liikaa painoa vasemmalle etuselleen. Eli ontui. :( Voi rähmä... Ratsastus loppui muuten hyvillä mielin. 

Runsaan käyntitreenin lomassa olen tehnyt syväanalyysiä Jetterin ratsastettavuudesta; se...
a) keskittyy ihan tosissaan 100 % ja menee kauniisti ja hyvässä muodossa ♥ 
b) yrittää keskittyä, mutta ei pysty rentoutumaan  ratsastajan liian karkeiden apujen vuoksi :P 
c) ei keskity ja mennä töpsöttää/kaahottaa oikein iloisena eteenpäin pää ylhäällä

Eemelillä ratsastin koulua kanssa, laukannostoja ja pohkeenväistöä. Edistyttiinkin! Poika väisti liiankin innokkaasti käynnissä, ja ravissa etuset ja takaset astuivat nätisti ristiin hevosen kulkiessa pyöreänä kuolaimella. Hyvä poeka! Kamikin oli tarkoitus liikuttaa, mutta sitten alkoikin jo heppakerho. 

Eilen oli se hulinapäivä. Olin henkisesti poikki matikankirjoituksista, ja lähdin maastolenkille Emppu-sedän kanssa tuulettamaan päätäni. Olisinpa tajunnut ottaa pokkarikameran mukaan! Oli niin kaunista! Taivaan värit vaihtelivat oranssista lilaan, ja ruska oli parhaimmillaan. Seikkailin Eemelin kanssa vaikka missä! Vihreän kesantopellon keskelle oli kasvanut eilisen kaatosateesta iso ja puoli metriä syvä lampi, jossa annoin Empun kahlailla. Aarniometsän keskeltä, vanhan kärrytien varrelta löysimme noidan asunnolta näyttävän pikkuruisen autiotalon mökin piharakennuksineen, jonka ovi oli (harmi kyllä) lukossa. Pitää mennä joku päivä tutkimaan paikkaa tarkemmin. Joka paikassa oli hhurjasti vettä, ja pieni Hanhipurokin tulvi hurjasti kohisevana pikkukoskena. Urhea ratsunikin hieman mietti, ennen kuin rohkeni loikata (siis lyllertää) siitä yli.

Tänään olisi vuorossaestetunnin pitoa ystävilleni Emmalle ja Henna-Riikalle Eemelillä ja Kamilla. Jos nyt kaikki sujuisi hyvin, niin Kami jää meille! Toivoa on, mutta myös mutkia matkassa... Toivotaan kaikki parasta.

Tässä vielä jotain randomeita kuvia:

Jetterin jouhia; mullekin tämmöset värit tukkaan!




Pusu? :*
Harjasin vaihteeksi ulkona pihlajassa
"Hyvä jätkä"

4 kommenttia:

  1. Minäki oon hoitanu tuota Nekkua((; se tarha kyllä oikeesti näyttää koiratarhaukselta ;DD pääsitkö taluttamaan nekkua?((; mutta ota tuosta jetterin jouhia, ja viet kampaajalle, jja sanot että tällänen väri päähän, KIITOOS! :DDD
    ~Maikkii~

    VastaaPoista
  2. Aijaa! Onpas jännä, hyvä! :D Kyllä minä sitä talutin käytävälle harjattavaks ja sinne tarhaan. Joskus voi värjätä tommoseksi musta-ruskeaksi tukan! ;)

    VastaaPoista
  3. Jouduit varmaan polvillas viemään sen ;DD kaviot on aika kiva puhistaa siltä ;;DD jja värjää vaan :D

    VastaaPoista
  4. no en nyt ihan sentään xD Kaviot piti puhdistaa ja mahanalus harjata kyykyssä.

    VastaaPoista