sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ammattimaista esteratsastusta :D

Estepainotteinen päivä tänään! Aamu alkoi Marikan ja Kamin estetunnilla (Kami on lv-ruuna, joka on Marikalla meidän tallilla ylläpidossa). Nostelin kentällä puomeja ja leikin opettajaa. Kaksikolla sujui hyppelyt aika mukavasti. Kami on kehittynyt hurjasti, nykyään se hakee muotoon laukassakin! Todisteaineistoa:

Eemelille kävi kengittäjä iskemässä kengän jalkaan, ja sitten Marika piti minulle estetuntia. Hyppäsin vaihtelun vuoksi ilman satulaa. Estetehtävät eivät kuitenkaan olleet mitään helppoja, verryttelyksi 40 cm ristikko - 70 cm pysty-jumppasarjaa, ja lopputunnista vedettiin 90-110 cm ratana. Oon ihan tyytyväinen, kun ei tasapaino mennyt missään vaiheessa. Välillä ongelmana oli liian huonot tiet ja liian reipas vauhti. Muuten voisi sanoa, että paremmin hyppäsimme Eemelin kanssa tänään kuin silloin tiistaina satulan kanssa! Ravissa Eemeli haki yllättävän hyvin muotoonkin, vaikka mentiinkin nivelkuolaimilla olympioiden sijaan.


Iltapäivällä menin sitten Nerkoon ratsutallin seuraestekisoihin Emmaa ja Henna-Riikkaa kannustamaan. Emma sai kisaratsukseen legendaarisen Livingstonin, vakioratsuni Nerkoolla. Viljo on aika jähmeä pohkeelle, ja vaatii paljon työtä ja verryttelyä, että se alkaa liikkua. Jos raippaa käyttää kunnolla, niin se vetää herneet nenuunsa ja alkaa riehua. Viljon rodeot eivät ole mikään läpihuutojuttu, koska se on ainakin 170 cm korkea ja vahva. Emmalla meni kuitenkin hyvin ja lennokkaasti (vain yksi tippuminen, ja sekin maaliviivan jälkeen!!!), samoin Henna-Riikalla ja Papilla. Sijoituksia ei tullut, mutta asialliset radat kuitenkin! Muuten kisameininki oli aika raisua, monet ratsastajat tulivat alas ja hevoset kieltelivät vähän väliä tai pomppivat muuten vaan vauhdissa.

Emma ja Livingston

Henna-Riikka ja Miss Babithea

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi olipas kiva löytää sun blogi :) eemeli muistuttaa kovin omaa suokki pojuuni :)
    http://moroharo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kyllähän minäkin kävin kyyläämässä sun blogia, hyvältä vaikuttaa. Tsemppiä blogin kirjoittamiseen ja onnea hevosenomistajalle! :)

      Poista