keskiviikko 29. elokuuta 2012

Viimeisten päivien koulutreeniä

Äiti liikutti Jetterin maanantaina, käyntitöpöstelyä vajaa tunti. Erinomaista. Jetteri liikkuu jotenkin tosi varovaisesti kotitiellä nyt, vaikka ennen siinä pystyi vetämään täyttä kiitoa. Jetteri on aika haluton jopa ravaamaan, jos "kova" tie jotenkin tekee kipeää niveliin. Huolestuttavaa. 

Minä olin maanantaina niin kipeänä, että piti purra hammasta ja kökkiä koko päivä sisällä. Kasasin sitten huoneeni keskelle tavaravuorta, jonka otan mukaan uuteen kotiin. Eilen olin Ibumaxin ansiosta jo elävien kirjoissa, ja lähdin heti ratsimaan. :) Hoitelin Jetterin huolella, ja hoidin lievää takajalkojen riviä Tummelilla. Laitoin jopa satulan selkään ja lähdin oikein hienona ratsastamaan. 

Alkukäynnit tein tiellä, ja kentällä ratsastin Jetteriä eteen-alas. Otin nopsaan ohjat tuntumalle ja tehtiin ihan kunnolla hommia!

Tein kuvassa olevan näköistä tehtävää. Simppeli, mutta tehokas harjoitus. Käytätin tätä uusilla ratsastajilla helpompana versiona; laukan sijasta mennään käyntiä, ja voltit jätetään pois. Pointtina oli tehdä mahdollisimmat pehmeät ja tarkat siirtymät, mutta vaikeaahan se oli... aluksi varsinkin Jetteri oli ihan että "hohohoo täyttä laukkaa eteenpäin!" :D Lisäksi se kuumui aika reippaasti. Muutaman toiston jälkeen se hokasi homman, ja malttoi varsinkin laukassa kulkea kuolaimella pyöreänä ja rentona. Harjoitusravipätkät olivat perinteisesti vaikeampia, kun minun on niin vaikea mukautua askeleeseen pehmeästi ja rauhottaa Jetteriä tasaisella istunnalla. Heppa liikkui kuolaintuntumalla, mutta osan ajasta etupainoisena, kun käteni oli ihan jäätynyt. Istuntaa pitää kovasti petrata harjoitusravissa.

Muuten oli tosi kivaa tehdä oikeasti hommia. Jetteri liikkui mielellään eteen, vähän liiankin mielellään... Ratsastin tehokkaasti vain 45 min, mutta se oli ihan tarpeeksi. Loppuravien aikaan putte ei jaksanut enää keskittyä kauheasti, joten muutaman hyvän pätkän jälkeen otin mahdollisimman nopsaan käyntiin. Sitten töpöstettiin kentällä ja pellolla pitkät loppukäynnit.

Kamin tulehduskipulääkitys nivelrikon avuksi: 3 tablettia omenan sisälle piilotettuna. Toimii :)
Jetteri uudella pikkulaitumella

Vielä tällainen mielenkiintoinen hevosten värikartta. Tylsinä hetkinä kokeile googletella noita nimiä, löytyy kyllä tosi jänskiä heppavärejä! :) Osoite:  http://gingingray.wantlesspower.com/HorseColors.html


6 kommenttia:

  1. Moi! Mikä ton Kamin lääkkeen nimi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponstan Forte! Se on oikeasti ihmisten tulehduskipulääke, mut Kami saa kolme tabuu kerralla. :)

      Poista
  2. hmm mitä oon katellut noita hyppypohjia kamin kuvissa, niin en ihmettele hirveästi nivelrikkoa:O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymin on paha sanoo mittään, kun ei tunne hevosen menneisyyttä tai käyttöä pitkällä aikavälillä. Meidän kenttä ei oo täydellisin, niitä löytyy tuolta Suomen ulkopuolelta :) Pohja ei oo kivikova eikä sitten upottavakaan, ehkä hieman turhan pehmeä. Kuitenkin oikein hyvä harrastekäyttöön!

      Poista
    2. sry, mutta pakko kommentoida tähän... anonyymi vois hieman tarkentaa, miksi hän ei ihmettele hirveästi kamin nivelrikkoa! Onko toi pohja liian kova, vai liian pehmeä, vai? Ei tommoisella kotitallillla/harrastetallilla tarviikkaan olla täydellinen pohja :) vai onko sinulla oma hevonen, ja se asuu teillä kotona, ja teillä on täydellinen pohja kentässä?! :) sry, oli iha pakko !! Helena voit poistaa tämän, jos huvittaa :D

      Poista
    3. Kiitos Maria tuesta. :) Ois mukava jos kommentoijat miettisivät loppuun mitä heillä on sanottavana. Mutta ei tästä sen enempää!

      Poista