maanantai 13. elokuuta 2012

Riddding and stable cleannning

Oon kaulaani myöten paskassa. Noh, en nyt ihan, mutta oli tuo talli ihan tarpeeksi likainen... Huh. Marikan kanssa urakoitiin kuusi tuntia ja saatiin tallin käytävä ja melkeen kaks karsinaa puhtaaksi! Kummasti sitä likaa ja tomua on kertynyt vuodessa. Hiki tuli ja kädet joutu koville. Huomenna jatkuu.

Jetterin huussinurkka. Seinän yläosa putsattu, alaosa jäljellä.
Minä aloitin seinien jynssäämmisen ennen kymmentä, ja neljän jälkeen lähdettiin Marikan kanssa palkitsemaan itsemme. Hepat puoli-puhtaaseen talliin jynssättäviksi ja menoksi! :) Ilman satulaa toki. Ah takamus kiittää, mutta ei se mitään...

Tänään uskalsin ratsastaa vähän pidempään ja topakammin kuin eilen. Vähän käynnissä mentiin puomeja, mutta muuten ympyrää ja suoraa eteen-alas. Ratsastin kaikkia askellajeja hetken ohjastuntumalla. Laukassa Jetteri tuntui aluksi ihan huipulta, se pomppi menemään tosi ilmavilla askelilla eteenpäin! Myöhemmillä laukkajaksoilla olin vähän liikaa onnen huumassa, Jetteri painui luotiviivan taakse, eiiii näin. Pitkin ohjin Jetteri kulki hyvin tyytyväisenä ja kevyesti alhaalla. Minäkään en kiikkunut  seläss ihan niin pahasti kuin eilen. Loppukäynnit tehtiin taas metsässä ja pellolla rytystellen! 

Alla olevat kuvat nappasi Marikan ratsastuksen puolivälistä viiden minuutin sisällä. Fiilis oli korkealla!





Mun piti kuvata Marikaa, mutta Kami alkoi jälleen kerran ontumaan, liekö jo kolmas kerta parin viikon sisään. Lauantaina sillä oli vp maastoreissun jälkeen, mutta sunnuntaina se liikkui hyvin. Ja nyt askel alkoi tökkimään alkuverkkojen jälkeen? Jalassa ei tietenkään näy mitään. Voi mikä huoli, kun ei tiedä syytä. 

Rahdattiin läppäri talliin kuvien siirtoa ja klinikoiden tutkiskelua varten, jos vaikka vietäs Kami kuvattavaksi. Turvallista tietokoneenkääsittelyä. Siinä samalla minä venyttelin Jetteriä (lue venytyksistä tuosta seuraavasta postauksesta, saapuu tässä tunnin, parin sisällä!) ja tarjosin sille melassivettä. Minä ymmärrän hyvin Marikan tuskan. Minunkin huoli on suuri.

4 kommenttia:

  1. Elkee välttämättä Kiuruveelle viekö. Eivät ainakaan minun heppaa saaneet sielä hoidettua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh! :o Millainen tapaus tämä oli? Olisi tosi kiva saada lisätietoja, niin ei rahat mene hukkaan. :/ Kiitos Marikankin puolesta jo etukäteen!

      Poista
  2. Eli jalkavaiva kyseessä (ontuu). Tutkiminen ja muu ok mutta selkeästi väärä diagnoosi koska hevonen parantui kun vietiin toiselle klinikalle ja hoidettiin siellä.
    En ole ainoa jolle on käynyt K-veellä näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei... mahtoi ärsyttää. Minä toivon että kyseessä oli paikan entinen eläinlääkäri, koska tässä vuoden sisään henkilökuntaa on vaihtunut. Juttelin asiasta kaverini kanssa, joka on käytättänyt hevosiaan useampia kertoja klinikalla. Hän oli ihan tyytyväinen, ehkä palvelu on parantunut? Ainakin voi toivoa, tai sitten se on ollut sattumaa.

      Poista