lauantai 9. maaliskuuta 2013

Treenit ja pelit

Minä pidin väliviikonlopun Jetteristä, MUTTA minäpä otan yliopisto-opiskelijan etuoikeudet käyttöön, ja pidän ensi maanantain ja tiistain heppavapaata :) Muahahaha.

Jetteripoikaa ovat käyneet liikuttamassa ahkerasti sen vuokraaja Emma ja Rusinan entinen omistaja Anna. Eteen-alas-ratsastusta on harrastettu kuulemma ihan ahkerasti, mutta odotan jännityksellä, onko heppani selästi vetreämpi kuin viimeksi. Hevosenomistajan neuroottista ja pakkomielteistä höösäystä, mutta ite pitää nähdä ennen kuin uskoo. 

Ensi viikonlopun suunnitelmissa olisi mun ja Emman yhteinen kouluvalmennus Nerkoon ratsutallilla, toivoa sopii, että kyyti löytyy! Kyllä harmittaa, jos ei. Ja sitäkin enemmän toivon, että Jetteri on oikeasti kunnossa, eikä juminen rassu.

Jetterin liikunta on ollut vaihdellen rentoa ja reipasta eteen-alas-menoa, mutta ratsukon toinen osapuoli on pistänyt kroppaansa ahkerasti ja kurinalaisesti töihin. Kouluviikolla tulee väkisinkin liikuttua, kun kävelen pari kilometriä yliopistolle, ja kun illalla tulee joskus tylsiä mitääntekemättömiä hetkiä, lähden lenkille energiaa purkamaan (läksyjä karkuun). Koulupäivän lomassa, tai heti sen jälkeen on kätevä käydä salilla.

Ma - Lyhyt ja tehokas vatsalihastreeni kotona + kävellen 4 km koulumatkoja
Ti - Vp... tai no kävellen 4 km koulumatkoja 
Ke - Kuntosali 60 min: vatsalihakset, yläkroppa, selkä + kylpylässä löllöttelyä + kävellen 4 km koulumatkoja
To - Shoppailu 3 t (lasketaan liikunnaksi) + hölkkälenkki 60 min, 5½ km 
Pe - Kuntosali 70 min: vatsalihakset, pakarat, yläkroppa + kävellen 4 km koulumatkoja
La - Matkauinti 650 m, 35 min + kävely/hölkkälenkki 4 km, 35 min

Kuitenkin tunnen kropassa, milloin pitää levätä, on semmoinen heikko ja vättö olo. Siinä menee minusta se raja: jos sellaisessa olotilassa potkii itsensä liikenteeseen, liikkuminen menee pakkomielteen puolelle. Esimerkiksi viime viime viikonloppu oli mukavaa hölläystä sairastelun jäljiltä, kun lyhyet kävelymatkatkin alkoivat hapottamaan. Toisaalta tiiän, milloin on kannattaa lähteä liikkeelle, on semmoinen pieni energiapiikki tai muuten levoton, ärsyttävä olo, kuten tänään illalla. Jos on paha päivä takana, lähde juoksemaan äkämys pois (jos ei oo hevosia lähettyvillä, ne kun ovat parasta huumetta).

Toinen terveen liikkumisen merkki on se, että syö tarpeeksi paljon ja tarpeeksi usein. Mites se menikään, pitäs syyä 3-4 tunnin välein jne :) Esimerkiksi kuntosalitreenien jälkeen ruokaa voi mennä parin tunnin sisällä ... aika paljon, 300-500 g, josta suurin osa on jotain munakasta ja kasvista. Kun on syönyt maitorahkoja ja kasvispitoista sapuskaa, sekä vähentänyt leivän syöntiä, niin kroppakin on ehkä menossa vähän enempi rannalla esiteltävään suuntaan. Nyt on hyvä ja energinen olo.

Mites tää menikin näin saarnaamisen puolelle? Minä toivon, että nuoret ja vanhemmat naiset eivät tuu hulluksi anorektisten kauneusihanteiden maailmassa, vaan pitävät itsestään fiksusti huolta. Ei jokapäiväisiä 8 km kävelylenkkejä, mutta ei myöskään puolta kiloa irtokarkkeja illalla telkun ääressä. Ja toivon, että nämä naiset osaavat arvostaa itseään.

Nää on taas näitä päivityksiä. Pian tulee taas heppapostausta :D

PS.
Hei, uskaltaako joku kommentoida tänne kuopiolaisista talleista jotain? Haluatteko suositella jotain paikkaa, missä itse käytte ratsastamassa? 

5 kommenttia:

  1. Keskimäki on paras Kuopion talleista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Minä kävin jo kyylimässä nettisivuja, ja vaikuttaa ihan huipulta. Mikä parasta niin se on estetalli!!! Kiitos :D

      Poista
  2. Suosittelen Keskimäkeä minäkin :)

    VastaaPoista