sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lauantai: Ratsastaja, irtojuoksuttaja ja selkäjumi

Ite asiassa tulin jo perjantaina heppakotiin, mutta tein ennätysten ennätyksen ja maltoin käydä vain silittelemässä Jetteriä, kun pikkusiskoni ratsastivat ja hoitivat iltatallin Kamin omistajan kanssa. Teki tiukkaa, mutta teinpäs sen... tai siis jätin tekemättä.


Lauantaina meni sitten monta tuntia tallin puolella. Sain pitkästä aikaa tuntilaisen, jonka kanssa harjasimme Jetterin. Karva alkaa jo vaihtua, eli jynssättävää riittäisi ainakin seuraavan kahden kuukauden ajaksi. :) Me harjasimme Jetteriä vain 40 minuuttia.

Jetteri on nykyään kovin hyväntuulinen, se viihtyi hyvin minun ja tuntilaiseni naurun, hoivan ja jutustelun seassa. Usein se on naama mutrulla vieraiden tai useamman ihmisen pyöriessä sen ympärillä. Itse olen kiittänyt Jetterin pinnan pidentymisestä hierojaamme Soilea, joka pitää Animal Touch-yritystä. Minä ja minun teoriani, mutta kai sitä elämästä nauttii enemmän kuin ei oo joka paikka kireellä!


Pieni ratsastaja sai ison hevosen hyvin kuulolle
Pidin nuorelle ystävälleni tuntia, ja keskityttiin Jetterin kuulolle saamiseen. Ratsukko ratsasti kulmia, hallittuja pysähdyksiä ja koko ajan pidempiä ravipätkiä. Paljon keskityttiin myös pontevan käynnin ylläpitämiseen. Vaikka asiat olivat yksinkertaisia, niin ne ovat kaiken ratsastuksen pieniä peruspilareita, joita kaikkien ratsastajien pitäisi treenata usein. 

Tunti oli tuottoisa, ja ratsastajani huulilla oli leveä hymy. :) Hassua kyllä, haastetta oli eniten ravin nostamisessa ja säilyttämisessä, vaikka alla oli yleensä aina niin energinen Jetteri. Otin ratsastuksen jälkeen pojalta satulan ja ohjat pois, ja irtojuoksutin sitä vähän kevyen viikon jäljiltä. Jetteripoika oli aika vöttelö, ja liikkui hassusti etupainoisena ja vähän haluttomana. Varsinkin laukassa Jetteri muistutti sahapukkia. Kovasti ei tarvinnut kuitenkaan pyytää, kun Jetteri liikkui reippaammin eteenpäin. Riemukkaat pukit ja hurjat spurtit tosin puuttuivat kokonaan.

"Lällälälää enpäs juossutkaan KOSKA teki kipeää, you idiots"
Meno oli vähän samannäköistä, kuin viime kesänä selkäjumien aikaan. Ja Jetterin lanneselkäkin oli ihan samalla lailla koholla ja hieman turvonnutkin vasemmalta puolelta. Ou jee ja voi ei... 


Ja hevosenomistaja sai kohtauksen, juoksi kauas pois ja hänestä ei enää koskaan kuulunut mitään....

Eipäs.

Huomenna jännittävä tarina jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti