perjantai 6. tammikuuta 2012

Kouluvalkka jee!

On ollut taas taukoa, etetn ole suokkien selässä käynyt. Porukat ja kaverit ovat sitten ihan onnessaan liikutelleet niitä, että kunto ei pääse ainakaan vajumaan! Pyöreäksiratsastus on sitte vaan jäänyt... ja sen kyllä huomasi tiistaina Eemelin kanssa. :/ Pidin pitkästä aikaa ratsastustunnin, ja tuntilaisen lähdettyä kipusin Empun selkään huvin vuoksi vähän tuuppaamaan. Heppa tuntui ihan löllöltä, ja raippa piti hakea että ois vähän lähteny vastaamaan pohkeeseen. Emppu veti näpäytyksistä herneet nenään ja juosta kipitti sitten ihan kauhuissaan... siis voi ei. :p Vartin päästä se rentoutui vähän, ja liikkuikin sitten nätisti pätkiä ravissa. Vetreästä olemuksesta pisteet hevoselle ja ratsastajille, Eemeli taipui hirmu hyvin. :)

Sitten tuli Kamin vuokraaja pitämään mulle ja Marikalle kouluvalkkaa, huippua! Jetterin selässä olin viimeksi ehkä jotain 5 päivää sitten, joten pääsin tehokkaasti Jetterin kanssa samalla aallonpituudelle. Alkuraveissa piti vain mennä hömpöttää ilman mitään alasratsastamisyrityksiä, vasta hetken päästä ympyrällä sai alkaa työstää hevosta harjoitusravissa. Sitten mentiin seuraavan ohjelman mukaan:

1. Pohkeenväistö käynnissä uralle, välitön laukannosto. Tämä oli hyvä harjoitus, hevosen saa silleen nopeasti kuulolle ja herkäksi. Jetteri nosti tosi näpäkästi laukat, oikein hienosti käyttäen takapäätään! :) Aluksi se pölliäinen vain nosti ihan liian räväkän ja vieläpä väärän laukan. Väistättävän pohkeen se tajuaa hyvin, mutta minun piti olla tosi tarkkana apujen kanssa. Oli pakko antaa juuri oikeanlaisia apuja sopivalla paineella, muuten Jetterin perse tai etuosa lähti edistämään.

2. Loiva kiemura käynnissä, ravissa. Jeps, olin aika pahasti Jetterin suussa kiinni ja valmentaja sanoikin siitä. Jetteriparka oli aika kireänä ja liikkui ihan etupainoisena. Yritin epätoivoisesti rentouttaa käteni avaamalla nyrkkejä välillä, ja herranen aika, sehän toimi! Jetteri rentoutti ihan suutaan ja liikkui energisesti, mutta rennosti. Wuhuu! Ja lopputuntia kohti vaan parani meno!

3. Viiden ravipuomin sarja. Joka kerralla kolisi kun mentiin yli, vasta viimeisellä uskalsin pyytää Jetteriä pidentämään kunnolla askelta, vaikka se nostikin päätään.

4. Laukannostoja ravista/käynnistä ympyrällä. Jetteri nosti hirmu hyvin jälleen, mutta raviin hidastaessa se aluksi jännittyi ja jäi yli-innokkaana kaahotusraviin odottamaan seuraavaa laukkaa. Nopeasti, toistojen myötä, Jetteri kuitenki rentoutui. Poika liikkui energialla, herkästi ja rentona. Ihanaa. :D

5. Viiden laukkapuomi sarja. Haha, ekalla kerralla pyysin Jetteriä menemään reippaasti yli, ja sitähän ei tarvinnut kahdesti käskeä! Hyvä ettei ihan kiitolaukalla vedetty läpi... :D Seuraavat pari kertaa menivät paljon hillitymmin ja asiallisemmin, ja Jetteri laukkasi reippaaasti ja kauniisti kuolaimella. Tuli kehut valmentajalta: "Täydellistä!" Hihii :) Laukan välissä ravit sujuivat tosi hyvin, kun sain kädet pidettyä Jetterin mielestä oikeaoppisesti. Jea jeaa.

Loppuraveissa Jetteri oli niin hyvin avuilla, että uskalsin antaa sille ihan löysän ohjan ja mahdollisuuden venyttää itseään kunnolla. Se ravasikin rennosti pää melkein maassa saakka, mitä nyt meinasi alkaa kiihdytellä hömppäämään.

Jetteri oli kyllä tosi kiva, ja valmennus tehokas. Täydellisestä menosta ei tietenkään voi puhua, mutta lopussa Jetteri liikkui nätissä muodossa ja oli hyvin kuulolla. :)

Tänään olisi tarkoitus kokeilla Jetterillä taas vähän esteiden hyppäämistä kotikentällä, ja Eemelillä lähden luultavasti naapurin kentälle Marikan ja Kamin kanssa. Jos sitten vielä ehtisi (jaksaisi) tallia siivoilla, niin hevoshommissa hurahtais sitten semmoinen viisi tuntia!

2 kommenttia:

  1. Täältäpä löytyki velipuoli Vitolle, en ollukaa huomannu (;!

    VastaaPoista
  2. Oho! :D Siis Jetteri vai Eemeli? Kuka vanhemmista on yhteinen?1

    VastaaPoista