tiistai 24. tammikuuta 2012

Kalsarinorsu!

Kun tänään oltiin porukalla lähdössä ratsastamaan, Kamin vuokraaja toi käyttämättömät kalsarit käyttöön siskoilleni. Jetteri oli siinä niin tohinoissaan, kerjäsi huomiota ja oli niin herkkujen perään, että puin ne kalsarit sille päähän. Voi että kun naurettiin! Se oli ihan kuin tuhiseva norsu... :D Harmi kun se juuri kuvaa otettaessa viskasi päätään! Muuten se vain ihmetellä hössötti innoissaan.


Maanantaina liikutin Eemeliä, koulua vedin sen kanssa ilman satulaa, pitkästä aikaa. Joo oli aika vaikeaa, minulla taitaa olla oikea käsi vahvempi ku vasen! Oikeassa kiekassa ihan väkisin meinaa ottaa sisäohjasta tahattomia pidätteitä (kutsutaan sahaamiseksi...) ja vasemmassa tuen ulko-ohjalla niin napakasti, että kääntyminen on vähän kankeaa. Piti kauheesti keskittyä että kädet alkais toimimaan! Ja vielä kun Eemeli on niin epäherkkä, että pakko on jotain pidätettä tehdä, että yritäpä siinä rentoutua kun hevonen haluaisi juosta joka sekunti alta... No ne oli kaoottisimmat tunnelmat, jolloin rauhoitin itteäni laulemalla. Eikä menny hermo. :) Laukkojen jälkeen Eemeli liikkuikin ihan avuilla oli oli kyllä upein muoto ravissa mitä pitkään aikaan! Hyvä fiilis siis jäis kuitenkin.

Tänään oli pirun kylmä päivä. 20:n asteen pakkasesta huolimatta ratsastin, sillä seuraavina päivinä on varmasti vielä kylmempää ja sitten ei oikein voi treenailla... Se menee niin että muutamat kalsarit, ratsarit ja talviratsarit villavuorattujen taliratsikenkien päälle, villasukat, pari paitaa, toppatakki ja tumput käteen ja eikä paleltanut!!! Usein piti vaan pitää käyntitaukoja ettei henkeen käy hevosilla, muuten ei pakkanen haitannut ollenkaan! :)

Niin, Jetterillä ratsin tänään satulatta, äiti töpösteli Empulla ilman satulaa hänkin. Minä treenasin siirtymiä, ja sain hämmästyä: pieni istunnan tiivistäminen, ja heti siirtyminen laukasta raviin ja ravista käyntiin. Aavistuksen aukaisen lonkkia, ja eikun pysähdyksestä käyntiin, käynnistä raviin. Laukannostot onnistuivat hyvin kanssa, pari kertaa ratsuni lähti lähes paikoiltaan takasilla ponnistaen energiseen laukkaan. Ihanaa.

Sitten ite askellajien työstö oli yhtä kusemista... Laukka oli poikkeus, mutta ravissa se hevonen olisi vain halunnut juosta lalalalaa ja samoin käynnissä lalalalaaalllaaa.Vikaa oli kyllä minussakin, oli tietty liian kova tuntuma suuhun. Vaikka mulla onki iha hyvätasapaino, kai jotenkin tukeudun ohjiin ilman satulaa ratsastaessa... Lopussa sitten räknättiin oikein, vaadin Jetteriltä kootun ravin ja taivuttelin ja väistätin takaosaa plus yritin tehdä nättejä pidätteitä ja keskittyä istunnalla ratsastamiseen pohkeet kiinni pitäen. Sitten kun löytyi muutama askel kevyttä, takaosasta lähtevää ja energistä ravia hyvässä muodossa, otin heti käynnin ja jatkoin maastoon. Oli muuten tosi upea tähtitaivas! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti