torstai 12. tammikuuta 2012

Estevalkkaan valmistautumista

Huomenna olisi Eemelin kanssa estevalmennus edessä! Esteitä en nyt oel kauheasti hypännyt, valkassa sitä sitten oppii. Sen sijaan eilen työskenneltiin sileällä Emman ja Jetterin kanssa. Itse en olisi millään ehtinyt ratsastaa Jeteriä, joten kiitos Emmalle, joka tuuppasi Jeteriä ilman satulaa! Välillä Jetteri kulkikin hienossa muodossa kaikissa askellajeissa, joten ei mennyt ratsastus tosiaan löllyttelyksi. Aika kova tasapaino tuolla Emmalle, ei oo helppoa pitää istuntaa vakaana satulatta. Itsekin kyllä vähän innostuin tuuppaamaan, ratsastin Jetterillä hieman laukkaa ympyrällä ja tein vähän temponvaihteluita myös ravissa. Olipas pirun hienot lisäykset! <3

Eemelin kanssi minun piti keskittyä siirtymiin, mutta sehän hidasti pelkällä istunnalla ravista käyntiin. :) Sen sijaan se oli aika vahva edestä, minun piti kovasti työstää sitä, että saisin sen kuulolle ja kevyeksi kädelle. Kädet joutuivat aika koville... Vasemmassa kierroksessa en meinannut saada sitä kääntymään kunnolla! Aivan kuin se olisi ollut kuuro ulkopohkeelle ja istunnalle... sisäohjasta ei auta vetää. Sen sijaan väistätin takaosaa ulos volteilla ja ympyröillä, ja siitähän se sitten pikkuhiljaa alkoi toimimaan! Lopuksi Eemeli liikkui lyhyitä pätkiä hienosti niskastaan myödäten ja itsensä kantaen, vaikka sillä oli ne nivelet pitkästä aikaa. Kokonaisuudessakaan kuitenkin huomasin, että kolmen viikon tuuppailutauko on jättänyt jälkensä... Oli sen verran kankeaa menoa.

Eemeli ei edes tullut hikeen, mutta minulla on tänään lihakset ihan hapoilla ja puhti poissa! Oli aika rankka treeni... Tänään pitäis vielä jaksaa toinenkin kierros, tuupataan tällä kertaa Eemeliä ja Kamia yhdessä Kamin vuokraajan kanssa. Ohjelmassa lisää siirtymiä ja taivuttelua, ja ehkä muutaman pikkuhypyn voisi ottaa!

2 kommenttia:

  1. Miulla on itelläni ongelma että välillä Haddi menee jäykkänä kuin rautakanki enkä saa sitä taipumaan/kääntymään nätisti. Ei siinä muuten mitään, mutta kun juuri saa ittesä istumaan siellä selässä ees joten kuten ookoosti niin sitten alkaakin hevonen junnaamaan vastaan ja puskemaan lapa eellä pois ympyröiltä. :I Pitäisi itsekin varmaan ryhtyä nyt koulutuuppausmaratoonille ja työstää pollea, se on hassua että kaikki vähäkin mitä syksyn aikana kehityttiin on tuntunut unohtuvan herran riehumisinnon myötä.

    Siun postausten lukeminen on miulle kuin terapiaa, koska kirjoitat kun menee hyvin mutta kirjoitat myöskin mikä menee huonosti -huomaan etten ole ainoa kenellä on välillä jotain ihme sählinkiä, ja toisaalta saan myöskin toivoa siitä että ehkä miekin joskus vielä osaan ja onnistun. :---D

    VastaaPoista
  2. Aijaa! Vähän hauska kuulla, jos näitä on sillä lailla hyvä lukea, ihan uusi juttu :D Huippua! Haddiksen kanssa pitäs justiinsa sitä sileällä työskentelyä tehdä, ja tehdä pirusti reippaanpuoleisia taivutteluja volteilla ja ympyröillä kootussa ja napakassa ravissa/käynnissä. Toimii kyllä, varsinkin kun ei pidä usean päivän taukoa välissä vaan ihan kunnolla alatte hommiin! :) Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista