tiistai 3. syyskuuta 2013

Viimeinen päivä

Illalla tuuppasin räkäsäässä koulua ilman kummempia suunnitelmia. Istuin paljon harjoitusravissa ja jankkasin ympyrällä taivutusta ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi vähän aikaa laukassa. Lisäksi Jossu kävi välissä Jetterin selässä, ja harjoittelimme laukan valmistelua ja kokoamista.

Aktiivisessa käynnissä tehdään puolipidäte vakauttaen ja tiivistäen istuntaansa vajaan sekunnin ajan ja antaen ohjalla pienen impulssin. Eikö kuulosta hienolta. :D Jossua neuvoin pienen hetken jännittämään vatsalihaksiaan ja vähentämällä käden joustavuutta hieman ja tekemällä samalla pienen pidätteen. Näin jälkikäteen olisi voinut lisätä, että venytä jalat alas, jolloin ne olisivat olleet lähempänä Jetterin kylkiä ja istunta olisi tiivistynyt.

Sieltä sitten nosteltiin suoraan käynnistä laukkoja sateessa kuraisella kentällä. Laukka-käynti-siirtymät vaativat tosin hiomista, mutta kyllä isosiskonkin pitää niitä harjoitella... XP Samoin kuin istuntansa vakautta yms. yms.

Kuvien laatu parasta ö-luokkaa, siksi näitä on niin vähän. Kiitos kuitenkin Jossu! :)


Heh, pinteli meinas valua ja se oli sitten niin hiekkainen, ettei kehdannut pistää jalkaan enää takaisin hankaamaan. Ei se niin haittaa, kun ei ollut romujalka kyseessä.
Lopuksi matalammassa muodossa loppuravit

Eilen meinasi harmittaa, kun tämän päivän lähtö siirtyikin iltaan, mutta eihän siitä voi ketään syyttää. Minua vain harmitti. :D Mutta ehdinpähän lukea ekologiaa... tajun paksu kirja englanniksi, 2. vuoden yliopisto-opiskelijaa hirvittää. Ja vieläpä kerkeän käymään lenkillä, ratsastamaan Jetterin (voisi harjoitella niitä laukka-käynti-siirtymiä...) ja putsata varusteet vielä uudemman kerran. 

Aamu oli todella kaunis.


Tappajahevonen tuli ja melkein puri mun kaulan poikki


Pian laidun on tyhjä...

Kenttä autioituu...

Ja talli hiljenee.

Voi hitsi. Minä en tiiä, palataanko me enää Jetterin kanssa tähän pieneen hevosmaailmaan. Tuntuu että elämä on mullistumassa, mutta ei se ehkä niin iso juttu oikeasti ole... On vaan niin jännää. Seuraavan kerran postaan sitten uudesta paikasta!!!

4 kommenttia:

  1. Jotenkin kauhea haikeus välittyy tekstistäsi kun kerrot teidän tyhjenevästä tallista, pistää ihan itsenikin miettimään että mitä teen sitten kun on aika suokkiputet pistää omasta tallista pois opiskeluiden takia.. Onneksi saa vielä vuoden verran repästä kumpparit jalkaan ja kipittää tallille heppailemaan tässä ihanassa syys säässä, ei ole mitään parempaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauti!! Mikään ei ole sen ihanampaa, niin totta. Mutta on kovin surullista, kun tämä talli jää ihan ilman hevosia. Toivon salaa, jos äitini innostuisi hankkimaan itselleen uuden hepan.

      Poista