perjantai 13. syyskuuta 2013

Uutisia

Mitäs tänne oikein kuuluu. Hyvää! 

Millä perusteella?


Koska tänään on kouluvalmennus! :D

Muutaman tunnin sisällä lähden hurruuttamaan kohti tallia, ja sitten se on menoa. Eilisiltana kuulin talliporukan puhuvan valkasta, ja minä heti kysyin että saako siihen mennä. No tietenkin. Jes!

Jetterin kanssa ollaan nytten treenailtu kahdelleen, ja nyt parina kertana välillä kentällä on pyörinyt yksi tai kaksikin ratsukkoa samaan aikaan. Aika luksusta, kun saa ratsastaa ihan rauhassa ilman, että kentällä pyörii samaan aikaan 5 muuta ratsukkoa.

Toissapäivänä jumppasin Jetteriä vähän pikkuristikoilla. Aluksi taivuttelin huolella, tein sitä perusympyräjumppaa, mitä kaikki ratsukot vääntävät. Miljoona tai ainakin muutama sata ympyrää kutakin askellajia molempiin suuntiin. Läpiratsastamista. Esteillä sitten mentiin vähän miten mentiin, aluksi vain yhdellä ympyrällä. Puomit vaan kolisi... piti aina hypätä selästä maahan ja nostaa puomit paikoilleen, ja sitten vasta jatkettiin. Kahdeksikolla tuli välillä kaunista ristilaukkaa, ja se vaihdettiin lennossa oikeaan laukkaan, tosin vähän räpeltäen. Vielä ei Jetteri osaa komeita lennokkaita laukanvaihtoja...

Tosin eilen taas treenattiin laukanvaihtoja käynnin kautta, jotka ovat hyvä alku suorille laukanvaihdoille. Tosin nää laukanvaihdot käynnin kautta ovat vielä välillä hätäisiä; poika ei pysy rentona peräänannossa, vaan alakaula pullahtaa esiin ja selkä jännittyy, ja sitten yritetään hoppuilla ja nostaa ravikäynnistä laukka ilman lupia. Tosin, välillä, ihan muutaman kerran, on tullut melko hyvä siirtymä, ja siitä hyvin sievä nosto. Mutta vielä pitää kovasti harjoitella.



Eilen kun olin hoitamassa Jetteriä ja varustamassa sitä koulutreeniä vasrten, tallin kengittäjä tuli siihen katsomaan heppaani, että millaista kahelia saisi kengitellä. Hän katsoi Jetterin kintereitä ja napautti: "Tuommosta rustottumaa on noissa kintereissä, mutta sehän on kyllä ihan normaali ratsuhevosten ongelma". 

Tuli ihan aloittelijamainen olo, ja vähän kauhistuinkin. Omgomg. :p Tutkin Jetterin jalkoja ja huomasin itsekin eron niissä. Huolestuminen/mielenkiinto iski heti, kun Jetterillä oli se ihmeontuma vasemmassa takasessa viime kevättalvena. Oiskohan tämä erityisesti vasemman kintereen rustottuma ja jalan kipuilu jotenkin yhteydessä toisiinsa? 

Kengittäjä onneksi myös möläytti, että rustottuma on tosiaan yleistä ratsuhevosilla, eli "normaalia", eikä ehkä haittaa harrastekäyttöä (?). Eikun googlaamaan ja hevossairauskirjoja tutkimaan. 

Vasemman kintereen ero on selvä oikeaan, jossa rustottuma ei ole ollenkaan niin "paha".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti