keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Voikukan lehdet maistuvat parhaiten oman ihmisen kädestä!

Kiva räkäsää oli tänäänKIN. Tiistaina lähdettiin kuitenkin siskon kanssa hevostelemaan heti aamusta aikaisin. Paikkailin taas Kamin rintaa ja mahanalusta, ötökät kun olivat syöneet ne täyteen kraatterinmuotoisia pikkuhaavoja, raukka... Käytiin köpöstelemässä maastossa, mentiin paljon ravia ja laukattiinkin pikkupätkä. Johanna sai mennä Jetterillä, ja oli hauska hömpötellä menemään, tihkusateesta huolimatta. 

Puoli tuntia mentiin kimpassa, minkä jälkeen lähdin vielä laukkaamaan Jetterin kanssa maastoon kunnolla. Laukattiin kotitietä yhteen putkeen reippaat pari kilsaa reippaassa tempossa, hehe :) Olipas hauskaa ja vähän erilaista. Loppuverkat tein kentällä ratsastaen Jetteriä ravissa pyöreäksi. Voi kun se oli kevyt taas kädelle! Ihanaa. Puhti oli vaan muuten vähän poissa kunnon juoksun jälkeen.

Tänään päivä meni hevosille aitauksia tehdessä. Illalla ehdin tallinkin puolelle, ja pidin serkulleni ja Rusinan omistajalle Annalle ratsastustunnin! Harjoittelimme kavaletteja ravissa ja ihan peruslaukkaa uralla ja ympyröillä. Jetteri totteli serkkua hienosti, ja Rusina meni tosi hyvin, jopa venytti itseään eteen-alas ravissa pitkin ohjin! Ei ois uskonut. Ja niin se Rusina hyppäsi parit esteetkin hyvässä rytmissä ja ekaa kertaa kunnolla laukassa! 

Rusina ja Anna

Vasen laukka on vähän ihmeellinen juttu vaan. Juoksutin Rusinaa liinassa ennen ratsastusta, ja se nosti molemmat laukat helposti ääniavuista. Kyllä se laukata osaa. Ratsailla se aina vaan tarjoaa oikeaa laukkaa! Ollaan kokeiltu pelkkää ääniapua, pientä ympyrää... Seuraavaksi vois yrittää esteellä laukkaa, kun Rusina hyppää noin kepeästi. Se varmaan on kuuden vuoden aikana vaan oppinut siihen, että sama kummat laukka-avut antaa, niin oikea laukka kelpaa. 

Illalla menin vielä paijailemaan hevosia laitumelle. Jetteri tuli luo herkullisesta ruohosta huolimatta, ja rapsuttelin sitä pitkään. Voikukanlehdet maistuivat kyllä hyvin minun kädestä!

Tuossa vielä eilisestä Jetterin kanssa sekoilusta kuvia. Vaikka Jetteri onkin aika eloisa tyyppi, luotan siihen hyvin paljon. Tiedän miten se käyttäytyy eri tilanteissa. Suomenhevosilla on huippu luonne.

"Poniagilitya"

Näin tullaan selästä alas

Siskot kaverinsa kanssa selässä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti