torstai 26. heinäkuuta 2012

Rusina treenissä

Anna antoi minun tänään liikuttaa Rusinan! Sovin Marikan kanssa treffit illaksi työpäivän jälkeen, ja hän suostutteli ystävämme Emman kuvaamaan. Iso kiitos kuvista hänelle :)) 

Kokeilin tätä ratsastajaansiedätysjuttua. Kun Rusina OSAA mennä vasenta laukkaa, olin tullut siis siihen johtopäätökseen, että Rusina on oppinut laukkaamaan vaan ratsastajan kanssa vain oikeaa laukkaa. Astettain siedättämällä se oppisi laukkaamaan ratsastajankin kanssa vasempaan. 

Rusina on laukannut liinassa erinomaisesti vasempaan ilman varusteita, joten puin sille suoraan satulan ja suitset. Rusina vähän eäröi, ja tarjosi ensin oikeaa laukkaa. Toisella yrittämällä se nosti hieman epätasapainoisen vasemman laukan, mutta laukanpa kuitenkin! Piti antaa hyvät kehut, Level number 1 completed.

Seuraavaksi pyysin siedätin Rusinaa tyyppiin selässä, ja pyysin Emman avustamaan. Komensin häntä ehdottomasti vain istumaan  selässä hiljaa ja olemaan vaikuttamatta hevoseen yhtään mitenkään. Pyysin Rusinaa nostamaan samalla lailla laukan kuin eka kerrallakin, "1-2-3-laukka". Ekalla yrittämällä nousi epätyylikäs vastalaukka, mutta toisella kerralla jo tuli vasen! Hetken päästä laukka pyörikin jo ihan sutjakasti. Ja Emma oli hyvin kiltisti siellä selässä. Level number 2 completed.

Ite menin selkään, ja tarkoitus oli jättää liina pois. Emma meni feikkijuoksuttajaksi ympyrän keskelle, ja minä annoin ääniavut ja aavistuksen pohjetta. Ensin laukka oli niin tasapainotonta, että luulin sitä vääräksi, mutta tytöt sanoivat sen olevan vasen! Kehuin kauheasti, tosin vähän jäljessä. :D Otin uuden laukannoston, ja sieltä se vasen laukka nousi... kehuin kehumasta päästyäni ja hymy korvissa! Vitsi, se laukkasi!!! Level number 3 completed, the mission completed!

Hieman hätiköin tässä siedätysprojektissa, tällä kertaa tämä kuitenkin sujahti mukavasti tuurilla. Olisin voinut edetä varovaisemmin, esimerkiksi olisin jättänyt vielä aluksi vaikka suitset pois, harjoitellut laukkaa ratsastajan kanssa enemmän liinassa ja ylipäätään tehnyt toistoja enemmän. Rusina on ainakin nyt todistetusti erittäin nopsa oppimaan. Oikeastaan kerrasta, kahdessakymmenessä minuutissa, se oppi laukkaamaan vasenta ratsastajan kanssa. Ensi kerralla aloitan kuitenkin helpolla, ehkä taas juoksutan sitä hetken kamojen kanssa.

Onnistuneen noston jälkeen jätin jutun siihen. Kun on uusi juttu opetettu, ei pidä tehdä liikaa toistoja, vaan jättää hyvä mieli tehtävästä. Nousin ratsaille, ja ratsastin sisäpohjetta läpi ympyröillä, välillä onnistuen. :P Menin myös uran sisäpuolella suoria reittejä, joissa pidin Rusinan suorana pohkeilla. Laukkasin välillä oikeaa laukkaa ympyrällä, ja lopuksi hyppäsin yksittäistä estettä kokeilun ja hyppyrutiinin vuoksi. Rusinalla on hirmu kevyt hyppytyyli, se vain lennähtää esteiden yli. Aloitettin ristikosta, mentiin pari viiskymppistä ja kokeiltiin lopulksi 70 cm:n pystyä. Uus korkeusennätys! Rusinasta tulee vielä kunnon ratahirmu :)







PS. Bongailkaa vapaasti istuntavirheitä. Nyt ei sentään kantapäät heilu korvissa joka hetki, jotain edistystä..  Istuntani menee helposti vinoksi ja jään tuijottelemaan hepan niskaan. Emma antoikin sapiskaa useamman kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti