lauantai 2. marraskuuta 2013

Avot ja sulut

Pientä päivitystä tännekin. Hauskaa, kun uudet ihmiset ovat löytäneet tänne ja uskaltaneet laittaa kommenttiakin! :) Kiitos niistä, luen ne aina hymyssäsuin.
Jetterille kuuluu hyvää, se on hyvinvoiva, vetreä ja kaikin puolin terve. Korvat vaan höröttää pystyssä. Ja voi että kun ollaan taas päästy eteenpäin!!!

Jetterin treenipäiväkirjaa viikon ajalta:

26. 10. LA - Ilman satulaa avo-ja sulkutaivutuksia ympyrällä
SU - Eilisen kertausta, avot/sulut ravissa/käynnissä ympyrällä, jonka jälkeen suorilla teillä avoja ja sulkuja ilman uran tukea
MA - Liinassa kevyt juoksutus piuhojen kanssa. 
TI - Vp
KE - Vuokraajan päivä; taivuttelua ja siirtymiä
TO - Askellajit läpi huolella taivutellen ja suoria teitä ratsastaen
PE - Ilman satulaa laukannostoharjoituksia suoralta tieltä käynnistä, siirtymät takaisin käyntiin.
Tänään LA - Vuokraajan päivä; minä opettamassa ja treenattiin istuntaa ja laukannostoja.

Tämä treenijakso alkoi viime viikolla, kun Jetteri meinasi kaarevilla teillä heittää takaosaa ulos ja muutenkin vähän livistää taivutuksesta. Paneuduttiin sitten seuraavalla kerralla (reilun) tunnin ajan avo- ja sulkutaivutuksiin, jotta saisin vähän selvitettyä, onko Jetteri kauhean vino toiseen suuntaan ja saisin poikaa verryteltyä tehokkaasti. 

Jos Jetteri olisi osannut puhua, niin se olisi kyllä päästellyt parit kirosanat ja usein kuultu kommentti olisi ollut "hitto mitä paskaa!". Eli ei kyllä menty niin kuin Jetteri olisi halunnut, ja rautalangasta piti vääntää. En minä alkanut tietenkään potkimaan tai raipalla mäiskäämään tms. typerää ja hyödytöntä. Koska asia oli vaikea ja vähän uusikin, keskityin ensinnäkin saamaan Jetterin ottamaan askeleen kerrallaan. Vasta kun se käveli hiljaa, pyysin sitä siirtämään etu- tai takaosaa ja samalla taipumaan. Jetteri oli ihan kuohuksissa, ja mun piti nopeasti vuorotella puolipidätteillä ja pohkeilla, ja välillä hidastaa hyvin lyhyeen käyntiin, ennen kuin pehmensin käden pyysin sitä jälleen pysymään taivutuksessa. Tätä piti toistaa pitkään, ennen kuin Jetteri malttoi rauhassaja hätiköimättä vaihtaa sulkutaivutuksesta avotaivutukseen molemmissa kierroksissa. Itse takaosaa ja etuosaa sai siirrettyä ihan miten paljon miten ratsastajan teki mieli, mutta rentouden etsimiseen meni aikaa.

Mutta se kannatti. Seuraavana päivänä sunnuntaina oli kertausharjoitukset, ja sitten Jetteri menikin pituushalkaisijalla rennosti ja mielissään ravisulkutaivutusta ja pitkät sivut esitettiin tähän saakka parhainta ja tasaisinta avotaivutusta ravissa. Tunnin "tappelutreeni" kannatti.

Tällä viikolla torstain ja perjantain ratsastukset sujuivat hirmu hyvin. Jetteri on ollut ihan mielissään ja varsinkin ravissa on ollut todella tasainen. Laukkaa tuli sitten työstettyä enemmän, kun Jetteri meinaa siinä vielä vähän kaahata jä jäädä kuuroksi niille turhanaikaisille pidätteille... :P Laukka-käynti-siirtymiä siis.

Mutta näin tiivistetysti, hyvin sujuu!! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti