keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Yliopisto-opiskelijan päivä

Kuljetin päivän verran kameraa mukanani. Tässä tulos!

7:20 Herätys. Ei pysty.



7:40 Pakko nousta, yyyyyh... Jetterin takia, Jetterin takia... Mulla alkaisi koulu vasta yhden maissa, joten kerkiäisin hyvin aamuyhdeksäksi tallille heppastamaan. Luksusta. Vaikka väsyttää ihan liikaaaaaaaaaaaaaaa.... 

8:00 Aamiaista: Perinteinen puuro, pakollinen kahvi ja ehdottomat rehut. Jalkoja särki pirusti edellisyönä, joten aloitin uudestaan magnesiumkuurin. Vitamiinipillereitä yritän muutenkin syödä.


8:30 Melkein pirteänä ja ihan spurgun näköisenä valmiina lähtöön!


8:20 Radio päälle ja... noh, ei kaasua pohjaan. Aamulla leijaili lumihöytyviä taivaalta ja tie oli vähän kohmeisen oloinen.

9:00 17 minuuttia ja 29 kilometriä myöhemmin. Autoin tallinomistajaa laittamaan heppoja ulos, ja menin sitten morjestamaan sitä mun karvapalloa.

"Huomenta Hellu!" Ihme ADHD-poni.

Jetterillä oli heti metkut mielessä,
"Hei tää ei käy! Et kyllä heti hylkää mua tänne ku koko yön seissy karsinassa ja säkin vasta tulit etkä oo antanu mulle ees YHTÄÄN leipää!!!"

10:12 Heppa valmis..


10:20 ...ja ratsaille. Totesin, että kenttä  oli yhtä kohmeinen kuin moottoritiekin, joten piti sitten hillitä itteni ja tyytyä käyntijumppailuun. Hiottiin Jetterin kanssa sitten sulkutaivutuksia lävistäjillä, sekä väistäteltiin takaosaa ympyrällä. Joku onnistunut käännös takaosan ympäri tehtiin myös! Vou, hieno Jetteri. Entäs sitten kolmikaarisella kiemurauralla ne pysähdykset! Ihan napsakasti tasajalkaa. 


Jetteri niin nätisti pyysi, niin otettiin sitten joku ravivolttikin.

11:00 Poika teki niin hyvää työtä, että jätin käyntijumpat siihen. Loimi heti niskaan (hassua kyllä, poika vähän hikistyi) ja talliin iskemään linimentit jalkaan ja paijailuja jakamaan.



11:30 Pistin Jetterin ulos vuorellisen sadeloimen kera. Putsasin vielä ennen cityynpäin lähtöä siivasin Jetterin karsinan ja lakaisin tallikäytävän huvin vuoksi. Tallihommat ovat mukavia.

Osa tallin hevosista. Jetterin tarha on kauimmaisena oikealla.

12:00 Kotona! :) Suhkuun ja eilistä kanawokkia pakollisten rehujen ja raejuuston kanssa mahaan. Ruokatauolla selasin seuraavia blogipostauksia:
http://leostranius.fi/2013/11/kotitalouksien-ja-kaupunkien-ruokahavikki-pienemmaksi/
http://jillanblogi.blogspot.fi/2013/11/suomenhevosori-shamaani.html
http://fityoutoo.fitfashion.fi/2013/11/12/relaa-vahan/



12:50 Vielä pitäisi keretä siivota keittiö ennen yli-opistolle lähtöä... ja meikata... o-ou.


13:07 Pyörän selkään ja meluntorjunnan laskuharjoitukset alkaisivat klo 13:15... 


Yliopistoaluetta
13:15 Noh, alamäkeen täysillä 1½ km enkä edes myöhästynyt! Ou jea olin ihan ylpeä. :D

14:25 Laskuharjoitukset päättyvät, ja napattiin työparini kanssa melunauhuri mukaan. Tarkoitus olisi nyt yöllä napsauttaa nauhuri päälle ja tarkastella sitten yöllisiä matalataajuisia äänenpainetasoja. Jännää? Hotkaisin kanssa banaanin ja proteiinipatukan välipalaksi.

15:00 Salille treenaamaan! Keskivartalon lihakset joutuivat kestämään 60 min mm. lankkuja, perus istumaannousuja painon kanssa,  kaikenmaailman kiertoliikkeitä jne. Tein 10-20 liikettä kerrallaan ja 3-4 sarjaa. Sarjojen välissä venyttelin jalkalihaksia ja yläkroppaa.

16:10 Vesipullo täyteen ja loppuverkaksi pyörällä ylämäkeä kotiinpäin.

"Edustuslook" :D

Matkalla kotiin

Hemmetti näitä ylämäkiä!

16:30 kotona. Matka kesti kuvaleikkien takia niin pitkään. Oli mielenkiintoista kokeilla pitkästä aikaa kuvata puolen minuutin valotusajalla liikennevirtaa. Sitten vain banaani poskeen ja vettä paaaljon. Aloitin epätoivoisena jatkamaan kaivosten ympäristövaikutuksista kertovaa esseetä... xP

17:20 Mulla on maailman ihanin mies ja vei mut illanpiristyksesi syömään yhteen lempipaikoistani. Tuosta poikasystävästä voisi kirjoittaa vaikka mitä, mutta taidan hillitä itteni... :))) <3

Nam. Mikä salaatti! Melkein parempaa kuin pizza. 
19:10 Kotona ja esseenkirjoitus jatkuuuuuu.... Kiinnostaako kuulla?
"Räjähdysainejäämistä siis liukenee veteen ammoniumnitraattia, eli typpihapon suolaa. Typpi on usein kasvien kasvun rajoittava tekijä, joten kun vesistöön vapautuu ylimääräistä typpeä, rehevöityminen alkaa. Pieneliöiden ylikierroksilla käyvän hajotustoiminnan vuoksi veteen voi syntyä happikato, josta seuraa usein kalakuolemia. Osasyyllinen hapettomaan alusveteen on myös usein veden korkea sulfaattipitoisuus, joka estää veden keväisen ja syksyisen täyskierron. Pohjavesiin syntynyt hapeton tila voi johtaa pohjasedimenttiin varastoituneiden ravinteiden liukenemisen veteen, jolloin syntyy todellinen rehevöitymiskierre. Tilaa kutsutaan sisäiseksi kuormitukseksi, ja on hyvin haasteellinen pysäyttää. Lisäksi lähivesiin voi syntyä muuta ravinnekuormaa, kuten kalsiumia tai fosforia, jotka ovat peräisin  rikastuskemikaalien jäämistä."  
Ite kirjoitettu! Ja 5 sivuu tätä, jotain jo osataan.

Kahvin ja jätskin voimalla!!!

22:00 JES! Essee valmis! Eikun lähetys opelle ja poikaystävän viereen nyhjäämään. Ja sitten blogia päivittämään.

Tosi piristävä elokuva.

00:40 Joo nyt pitää alkaa nukkumaan. Join liikaa kahvia.

4 kommenttia:

  1. Voi kun saisikin nukkua noin myöhään, töihin herätys viimeistään 5:50 joka aamu. Vapaa päivinä nukun sitten myöhään eli kahdeksaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, sulla ei oo ihan helppo homma! Ei ainakaan passaa kauhean myöhään kukkua iltaisin. Joka-aamuinen herätys tuohon aikaan voisi kyllä mullakin tosiaan ottaa kunnolla voimille... Esimerkiksi nyt parina aamuna oon noussut ylös töihin 4:50, mutta tuo kyseinen "myöhäinen" herääminen seitsemän pintaan otti voimille öisen jalkasäryn takia. Möh. :D

      Poista
  2. Aah ihanaa, tällasia postauksia lisää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti sulle palautteesta! Toiveesi on pistetty korvan taakse!! ;)

      Poista