lauantai 11. toukokuuta 2013

Sadepäivä mutta silti heppatallilla 10 tuntia!

Tässä tulee torstain ja perjantain puuhailuista asiaa, huomenna kirjoitan tästä päivästä. Ööm, mitäs torstaina tapahtui... no kun saavuin heppakotiin, söin hyvää kakkua ja lähdin tallille. Mulla meni aika karsinoita siivotessa ja satulahonetta vähän järjestellessä, ennen kuin menin kiehnäämään Jetterin viereen ja valmistelin sen ratsastusta varten. Tein rauhallisen 40 minuutin työskentelyn kentällä, taivuttelin paljon ja tein tiheitä siirtymiä askellajien välillä yrittäen pitää huolta matalasta muodosta. Jetteri oli hyvin rento ja tasainen, hihii. Laukassa menin vain kevyessä istunnassa ja annoin Jetterin venyttää askelta.

Perjantain omistin ihan kokonaan hevosille aamusta iltamyöhään saakka <3 Voi että, miten nautin tuollaisista heppapäivistä. Hoidin aamutallin, pistin hepat ulos ja siivosin karsinat sekä sain aikaiseksi putsattua kuraiset Badminton-ratsastussaappaani ja Jetterin suitset. Ne Badmintonit menivät muuten tänään ekaa kertaa ihan kertanykäisyllä jalkaan, ratsassussaappaiden pukemisen ennätysaika 5 sekuntia!
Marika tuli illasta tallille, ja katsoi vähän miun ja Jetterin työskentelyä ja sanoi oman mielipiteensä Jetterin liikkeistä. Työskentelin samaan tapaan kuin eilen, mutta vähemmän siirtymiä ja enempi keskityin asetuksiin ja mm. avotaivutuksiin vinouden poistamiseksi. Jetteri oli aika jäykän oloinen vasempaan; käyttämällä kunnolla katsetta ja istuntaa apuna kääntyminen ylipäätään helpottui, ja kun sisäpohkeella pumppaili ja teki avoja, Jetteri myös malttoi taipua suht tasaisesti.

Aluks ei pitänyt kasata näin paljon, mutku..piti tehdä pidätteitä








Hassua, kun Jetteri oli vasempaan jäykkyydestään huolimatta (tai juuri sen takia) paljon tasaisempi ratsastaa, ehkä kuvistakin huomaa. Tää on jännä. Sitten se oikea kierros, johon Jetteri oli tosi vetreä, oli paljon enempi sitä tavanomaista räpellystä... Jetteri nousee ylös... nyppään ohjasta, hups... Jetteri juoksee yhä pää ylhäällä... sitten lopuksi ryhdistäydyn, kiedon pohkeet ympäri ja teen nätin pidätteet ulko-ohjalla... menee hetken hyvin... hups, pohkeet irtos... hups... nyppään ohjasta, hups





Yritin tahallani pitää käsiä matalalla ja vähän turhankin pitkää ohjaa, että saisin Jetteriä houkuteltua alas. Vasemmassa kiekassa toimi, mut jännä kun oikealle päin oli semmoista.
Houkutella piti pitkälläkin ohjalla, että saisin Jetteri vähän venymään alas.
Jossain välissä otin laukkaakin useamman kierroksen kevyessä istunnassa, mutta Marika otti villiviipottelusta videota Jetterin jalkojenkäytön tutkimiseksi. Ekoilla kiihyttelykiekoilla vtj:n askel meinasi olla hassun lyhyt, kuin keskenkatkaistu, mutta muutaman kierroksen jälkeen sekin alkoi vähän venyä eikä jäänyt toisesta jalasta jälkeen.

Kenttä oli aika märkä ja naamaankin taisi lentää mutaa :D



Se niistä vastapestyistä saappaista
Marika oli niin kiltti kun katsoi vähän istuntaani (huomasitte, tuli tarpeeseen ;) ja Jetterin askellusta. Ratsastuksen jälkeen loimitin Jetterin jalkojen venyttelyjen ajaksi, ja tarjosin sille mellavettä. Yum Yum ku se on Jetun mielestä nannaa :)


Marika ratsasti vielä Kamilla kevyen eteen-alas-treenin hämärtyvässä illassa. Eikö oo hyvä rento muoto hepalla! Ei oo tasan kasaankiskottu :)
Huomenna ehkä videota... saapa nähdä millasta nähtävää ne on :P Pitikö muuten sanoa että satoi koko heppapäivän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti