lauantai 15. joulukuuta 2012

Valmennusviikko Korholassa 9.-14.12.

Inspiraatio ja ratsastusmotivaatio sadassa!!! Siitä kiitos kuuluu
...Marikalle
...sponsoroijalleni, äidilleni
...Viljalle, joka maksoi juuri ajoissa velkansa
...älyttömän ihanalle poikaystävälleni, joka kyytsi minuu ihan miten mun teki mieli ja suostui sietämään hvosenhajua hienossa autossaan
...koko ystävälliselle talliporukalle

Yhdessä annoitte mulle parhaan joululahjan ehkä ikinä.


Sunnuntai
Klo 13 lähtö, perillä puolentoista tunnin kuluttua. Kamat ja hepat paikoilleen, illemmalla taluttelin Jetteriä pihamaalla ja tutustuttiin Marikan ja Kamin kanssa maneesiin. Rentoa käyntityöskentelyä ilman satulaa, vähän piti antaa Jetterin hömppästä raviakin. :) Poika oli tosi rento ja topakka heti tallille saapumisesta lähtien, ei mitään turhia höösäilyjä.
Jetteri asui pikkutallissa.

Maanantai
Vapaata työskentelyä maneesissa Marikan ja Kamin kanssa. Porukkaa oli paljon, mutta sen verran napakasti tehtiin töitä, että Jetteri tuli tosissaan hikeen. Pohkeita piti ratsastaa tosissaan läpi, ja Jetteri oli vähän kuuro pidätteille, vaikka lyhensi askelta välillä ihan hyvin istunnalla. Tuli paljon hyviä hetkiä, ja onnistuttiin kivasti puikkelehtimaan muiden ratsukoiden lomassa. Kun keskittyi pitämään pohkeet kiinni, käden joustava, istui ja antoi lantion rullata, Jetteri esitti ihan maneesikelpoisia askellajeja. Ratsastuksen jälkeen kuivattelin Jetteriä pitkään.



Tiistai
Harjoituskisat, ja jäi kyllä paha maku suuhun. Ei tullut ollenkaa sellaista tunnetta, että tää kantaa itse itseään, ja verkka oli vähän sarjassamme ex-ravurin kaahaukset. En onnistunut saamaan tuntumaa Jetteriin, ja sehän johtu mun hermoilusta ja kireästä kädestä. Jetterin kanssa mentiin HeB:0. Prosentit jäivät tosi köyhiksi. Tällä kertaa ei sentään hypelty kouluaitojen yli! :P Harmitus jäi, semmonen perus "en osaa ratsastaa, voi prkln prkl..."

Tarhoilta



Pitää sitä vähän tammoja katella... varsinkin niiden takamuksia...
Keskiviikko
Arto-Pekka Heinon eka valmennus, Marika ja Kami olivat samalla tunnilla. Artsi katsoi ensin työskentelyämme ympyrällä kaikissa askellajeissa todeten että Jetteri on kovin vino vasemmalle. Vinoutta alettiin työstämään portaittaisella pohkeenväistöllä, ensin käynnissä, sitten ravissa. Suoristus oli tehtävän haastavin osuus! Tehtiin myös vastalaukkatehtävää; pitkän sivun alusta pienen kielekkeen avulla nostettiin vastalaukka, ja päätyyn tehtiin ravivoltti. Tehtävää vaikeutettiin jatkamalla vastalaukkaa radan poikki, ja jatkamalla sitten voltille myötälaukassa. Mutta... niin paljon opittavaa. Äh.

Seuraavan päivän valmennuksen lopusta, kokoamis- ja rentoutustehtävä ravissa, käsiongelma



Plapla

Torstai

Artsin toinen valmennus, aloitimme tällä kertaa mielenkiintoisella hidastamisharjoituksella. Ratsastettiin ihan lyhyttä käyntiä, josta pysäytettiin hevonen, ja jatkettiin ihan hiljaa käynnissä. Kun hevonen hyväksyi hiljaa kulkemisen, ratsastaja rentoutui ja antoi vapauden liikkua hallitusti eteen. Tää toimi, tehtiin tehtävä myös ravissa. Jos Jetteri vastusteli ja vempuloi (kuten teki...) otettiin lyhyt käynti ja seis. Tehtiin myös samaa vastalaukkatehtävää kuin eilenkin, ja hyvin pysy yllä ja tasapainossa, kun vaan oli pohkeet kiinni!

Valmentaja kehui Jetteriä. Sillä on kolme hyvää askellajia, varsinkin laukka on "kumipallomainen". Mutta ratsastaja... ratsastaja häiritsee hienoa heppaansa lähettämällä sille sekavan informaatiovyöryn, johon se ei tiedä miten reagoida.

Perjantai
Aamupäivästä tallille, kamojen pakkailua. Käytin Jetteriä infrapunalamppujen alla solariumissa, jonka jälkeen mentiin maastoon käyntihömpälle lihaksia verryttelemään. Pari pikku ravipätkää meni isolla askeleella! :D Hepat lastattiin (tai yritettiin lastata) traileriin kahden aikoihin, ja Jetteri karkasi tervehtimään ratsupoikia. Tallinomistaja piti tervetulleen, mutta ystävällisen saarnan lastaamisesta. :)

Siellä ne menee...
Ja Vilja tuli käymään viikonlopuksi. Illalla menimme vielä maastoon ilman satulaa Jetterin ja Kamin kanssa kävelemään hieman. Ihanan rentoa, hyvää palauttelua hevosillekin. 

Oli mahtavaa päästä "hevosihmisten ilmoille" ja kuulemaan ja näkemään kaikkea uutta. Tallilla oli kyllä hienot puitteet, niin siisti ja valoisa talli, ja se maneesi!! Tuli opittua niin paljon kantapään kautta, teki kyllä hyvää. Tämä reissu sai liikkeelle pahanlaatuisen vimman tehdä tälle ratsastusasialle jotakin; minä en voi enää jäädä kotitallille makaamaan ja puskailemaan itsekseni. Minunkin oli pakko nähdä tosiasiat; ilman valmennusta ei voi kehittyä ratsastajana. Istuntavirheet pinttyvät ja pahentuvat. Tälle asialle tapahtuu nyt jotakin.

2 kommenttia:

  1. Mukavan näköinen putteroinen tää suokki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitoksia! Mukava kuulla. "Putteroinen" on kuvaava sana! :D

      Poista