torstai 6. joulukuuta 2012

Heppapaskaa ja -onnea

Tänne on kanssa tullut ihan talvi. Ja kylmyys. Mutta sehän on siis vain pukeutumiskysymys! Toppahaalari päälle ja menoks.
Kylmyys on vain pukeutumiskysymys!
Kellon ollessa jo lähelle seitsemää päätin vain irtojuoksuttaa Jetterin. Hepat olivat jo tallissa lämmittelemässä. Jetteri oli tylsistynyt tallissa seisoskelusta, ja kinusi koko ajan huomiotani kuikuilemalla ja tuuppimalla. Annoin hepalle vähän mietittävää käyttämällä sitä pintelitelineenä ja peittämällä sen silmät pintelipatjoilla. Jetteri känteli hölmönä mutta hyväntuulisena päätään; "What happened, tell me Helena please :O"


Siisti tallinlattia.
Kentällä tein maastakäsittelyä Jetterin kanssa. Tehtiin simppeliä seuraamistehtävää, pysähdyksiä, liikkeellelähtöjä ja ravipätkiä ilman riimunnarua. Jetteri totteli tosi hyvin ja oli ihan rento, lukuunottamatta yhtä yhteistä spurttia, jolloin se innostui ohittamaan minut pukkilaukalla. Oli aika hauskaa, molemmilla. :D

On se aika söpö. Semmoinen sydäntäsärkevän suloinen.




Sitten pyysin Jetterin liikkeelle, ja se veti iloisesti villiä laukkaa ja ravia kenttää ympäri. Pari kertaa se meinasi jäädä jumittamaan portille ja kulmiin, mutta kun sitä kohti juoksi narua pyörittäen, Jetteri ampaisi liikkeelle osoittaen mieltään viskomalla päätä ja persettä. Lopuksi käytiin kävelemässä huikean kirkkaan tähtitaivaan alla. Oli jännän näköistä, tähdet loistivat ikään kuin vihreää valoa.

Viimeisenä oli päivän paskamaisin ja pisin homma. Jetterin "pikku" perseen peseminen ripulipaskasta, ja sitä oli paljon... siveellisyyssyistä siitä ei tule tänne kuvia. Hommaa oli hemmetisti, lämmintä vettä tuli lotrattua ainakin neljä ämpärillistä ja aikaa kului tunti. Mutta tulipa hännänalus, takajalat ja häntä pestyä! Yöök, en ole tehnyt vähään aikaan mitään noin ällöttävää. Ei ihme, että heppatytöt eivät turhia nirsoile, kun on näin kova koulutus :p 

Heppaparka, vaikka sen olo ei ehkä ole paras, niin ainakin se jaksaa hymyillä :) Onneksi välillä on tullut jopa suht kiinteitä kikkareitakin, eikä mitään lehmänläjiä. Maitohappobakteeria on syötetty nyt vähän perusannosta isommalla satsilla, kaksi mitallista per päivä. Nyt kokeillaan myyjä antamaa ohjetta, yhteensä neljä mittaa päivässä. Jos se ei ala helpottamaan Jetterin ripulia, pitää pyytää eläinlääkäri tutkimaan Jetteri. 

1 kommentti: