maanantai 10. joulukuuta 2012

Blogihaaste

10:n kysymyksen blogihaaste.
Sain Satulta blogihaasteen vastata 10 kysymykseen. Lisäksi minun tuli haastaa 4 blogia vastaamaan samoihin kysymyksiin ja jatkamaan haastetta edelleen 4 blogille.

Haastan seuraavat neljä blogia:
Star Wars
Jillan blogi
Kolmen kopla
Armin ja Sandran Parellielämä


1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Kaverini kannustivat, koska halusivat lukea hevostemme kuulumisia. Aluksi olin ihan varma, että kirjoittaminen jää heti alussa, mutta tässä sitä ollaan bloggailtu kohta jo puolitoista vuotta!
  
2. Oletko kilpaillut/ millä tasolla kilpailet? 
Seuratasolla rällätään kerran tai kahdesti vuodessa. Tosi köyhää, mutta matkaa joka ratsastuskeskukseen on vähintään 30 km eikä ole omaa traileria. Haluaisin kilpailla paljon enemmän sekä koulussa että esteillä aluetasolla.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Helperi tuli perheeseemme muistaakseni vuonna 2002, jolloin pikkuisena ratsastelin sillä kerran kuussa tms. Vuonna 2004 aloitin varsinaiset ratsastustunnit Lapinlahdella, jossa kävinkin melko aktiivisesti 2009-vuoteen saakka. Sen jälkeen tunneilla käynti väheni radikaalisti, ja keskityin treenaamaan omia hevosiamme päivittäin. Eli tuleeko sitä jo 8 vuotta täyteen kunnon ratsastusta?

4. Koulu vai esteet?
Mmm molemmat! Mutta ehkä loppujen lopuksi se koulu.

5. Valmennus vai kilpailut? 
Kilpailut!!

6. Poni vai hevonen? Perustele.  
Mielummin hevonen +160 cm. Jetteri tuntuu ihan pikku ponilta allani, kun oma pituus on 177,5 cm, mutta se on semmonen pikkunen.

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta? 
Mulla on ollut "oma" hevonen jo vuodesta 2005, Eemeli, vaikka se olikin virallisesti äidin. Omia rahoja ja kyyneleitä tuli tuhalttua Jetterin ostoon keväällä 2009.

 8. Oletko hypännyt maastoesteitä? 
Jep, kotona ja leireillä, isoimmat ovat olleet varmaan jotain 80-90 cm.

9. Lempihevosrotusi? 
Suomenhevonen. Terve (poikkeuksia lukuunottamatta :p), fiksu, selväpäinen, niin monipuolinen, reipas mutta ei hullun kuuma, erittäin rehellinen luonne. Vaikka ulkonäkö ei ole arabin, ja suokit ovat usein jäykähköjä ja hieman hitaita avuille, niin silti nää on niitä mun hevosia. 

10. Korkein hyppäämäsi este?
110 cm rakkaan rohkean Eemelini kanssa ja joskus tunnilla.

***

PS. Perillä uudella tallilla ja hengissä. Paikka on enempi ku hieno. Kami ja Jetteri käyttäytivät oikein fiksusti, varsinkin Jetteri oli tosi rento ja asiallinen. Sen mahdoton ripulikin on selvästi lieventynyt maitohappobakteerikuurin aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti