lauantai 8. joulukuuta 2012

Puuhastelupäivä ja heppojen vaihto

Siivosin tänään maanisesti tallia. Karsinat otin pariinkin otteeseen ja lakaisin lattian useamman kerran, ja lisäksi kiikutin ylimääräisiä romppeita pienestä satulahuoneestamme autotalliin säilytykseen. Ja tuntu niin turhalta, heti tuli uutta purusotkua lattialle ja sitten piti niitä "turhia" loimia hakea takaisin hevosille puettavaksi. Huooh. Hyvästä yrityksestä tulee lisäpisteitä?

Vastakiillotetut Badmintonin ratsastussaappaat. So proud :)
Ratsastettiin Marikan kanssa tänään yhtä aikaa. Mutta ne saappaat, ne saappaat... Pohkeeni olivat jo eilisten ratsastusten jäljiltä ihan kiveä, niin että tänään jo lyhyet työskentelypätkät laittoivat jalat ihan kipeäksi maitohapoista. Auuu. Noh, tein sitten Jetterin kanssa lyhyitä pätkiä harjoitusravityöskentelyä hetken aikaa, kunnes Marikan kanssa innostuttiin vaihtamaan hevosia.

Operaatio "pelastetaan hepat lumisateesta"
Voi ku Kami on tosiaan kiva heppa :) Aluksi tuntui että keventäminenkin oli ihan aloittelijamaista, mutta kun piti keskivartalon vahvana, eikä keventänyt liian korkealle, sai pohkeilla otteen Kamista. Sain sen taipumaan ja tehtyä nättejä laukannostojakin! Keventelin vaan menemään ja taivuttelin. Laukassa piti tosissaan ratsastaa sisäpohjetta läpi, mutta sitten Kami vastasi ja oli aika hieeeeno.


Marika antoi palautetta Jetteristä. Sitä oli kuulemma vaikea saada edes asettumaan rehellisesti, saati sitten taipumaan kunnolla. Ei se helppo ole, jäykähkö, laiska omalla tavallaan ja siltä löytyy oma tahto. Kun vaihdoimme takaisin omien hevostemme selkään, taivutin sitä volteilla ja ympyrällä. Nojoo, ainakin Kamiin verrattuna se on ihan iso valtamerilaiva :D Ja yhtä vetreä. Ratsastin ravissa ja laukassa sisäpohjetta läpi, ja tuli hyvä! Takaosasta ois voinu pitää paremman huolen, mutta mun pohkeet tekivät jo ihan kuolemaa. Hyvässä laukassa annoin Jetterin venyttää itseään hetken eteen-alas, ja annoin laukata vapaasti. Lopuksi ratsastin Jetteriä ravissa eteen-alas pitkään. Tuntui tosi hyvältä, Jetteri oli huippu. <3

Lopuksi käveltiin pitkään maastossa. Jalat olivat ihan hapoilla, koko muu kroppa myös... Nilkat, pohkeet, etu-, taka- ja sisäreisi, pakarat (varsinkin istuinluiden kohdalta), vatsalihakset, keskiselkä, kyljet, lapalihakset Niska ei sentään jumi, kuten opiskelijaviikolla. Hevostelu on erittäin kokonaisvaltaista liikuntaa!

Marika ja ikionnellinen Nana kepakkonsa kanssa.
Raukea Jetteri ratsastuksen jäljiltä
Pst. Huomenna me lähdetään. Ja palataan takaisin perjantaina.

2 kommenttia: