lauantai 8. syyskuuta 2012

Meiän talli - toive-esittely

Siinä se ois, meidän pihapiiri. Tämä oli toivotuin erikoispostaus, kiitos äänistä. Kai tämä vähän selventää miten täällä pihalla kuljetaan.

Tallimme ei oo iso, ihan alunperin tuossa suokkitallin kohdalla oli savusauna, joskus 10-15 vuotta sitten. Ensin tuli yksi karsina, sitten puhkaistiin seinä ja rempattiin varastotilaan uusi boxi. Toissavuonna pihattorakennukseen tehtiin ulkokarsina kesähevosta Kamia varten. Viime syksynä Kamin muuttaessa meille pysyvästi, se sai oman kunnollisen asunnonheinälatoon. Sinne rakennetiin iso komea laatikko, jossa on melkein yhtä hyvä lämpövuoraus ja ulko-ovi kuin omakotitalossa. Ovikello vain puuttuu! :D

Suokkien talli. Eemeli <'3
Satulahuone suokkitallin vieressä ja kaikki satulatkin toki laitettu oikein päin... :D
Kami ja Marika uudessa karsinassa. Kamin "talo" rakennettiin vasta syksyllä 2011 heinälatoon. Karsinan vieressä säilytetään heiniä, turpeita ja kaurasäkit.

Minä ja muu perhe puskailtiin maastossa ja pellolla monta, monta vuotta. Kun Kamikin tuli meille kesähevoseksi ja alettiin Marikan kanssa ratsastaa ihan kunnolla, peltopohja ei riittänyt mihinkään. Se kului, muuttui mudaksi ja luisti alta. Kenttäprojekti kesti kuukauden päivät ja maksoi useamman tonnin, mutta on ollut aivan huippu harrastuskäytössä! Nyt se kyllä kaipaisi kipeästi lanausta.


2010 syksy, maankuorintavaihe

Syksy 2012, ja huomattiin että kenttä oli vino, vaikka muuten valmis. Parin tonnin lisälasku ja tuli parempi!
Kenttä tolppien pystyttämisen, valojen laittamisen ja parin vuoden käytön jälkeen. Ja on ollut hyvä! Rusina irtohypytyksessä kesällä 2012. Tuo ihme laatikko mäen päällä on meidän kotitekoinen kasvihuone. :D
Talli kentältä päin kuvattuna. Jetterin takana oleva betonilaatikko on se lantala. Vasemmanpuoleinen rakennus on Satumaa-varasto.
Tallin pääty, vasemmalla näkyy pikkutarhaa. Marikan kanssa villihevosten jälkihuollot menossa :)
Pihan ympäriltä löytyy mehtää ja peltoo. Ehkä enemmän sitä mehtää, mutta pari suht isoa peltoa on, joilla hevoset saavat sitten laiduntaa.

Yläpelto. Vasemmalta oikealle löytyvät Kami, Eemeli ja Jetteri, marraskuu 2011.

Alapeltoa
Tällanen se ois. Se 100 000 €:n maneesi ois vielä ihan jees... ja puolen tonnin estekalusto. Ja maastoesteratakin ois kiva. Ja oma traileri. Ja ehjiä, hienoja, VaA:n tasoisia puoliveriratsuja. Tai pari estetykkisuokkia kenttäkisoihin. Ja oma yksityisvalmentaja. Ja vähän lisää karsinoita jne... :D Mutta näillä mennään! 


Nyt äkkiä maastoon Jetterin kanssa, kun ei sada. :) 

5 kommenttia:

  1. Hei!:D Kiva postaus,liityin lukijaksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Oot oikein lämpimästi tervetullut! :)) Minäkin oon sinun blogia jo ihastellut.

      Poista
  2. Kiva postaus ! Tee lisää näitä erikoispostauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos arviosta ja toiveesta! :) Seuraavaksi varmaan Empusta, sitten joskus.

      Poista
  3. tosi kiva postaus, oispa itelläki tolleen pihapiirissä talli<3 :)

    VastaaPoista