perjantai 7. syyskuuta 2012

Maanpinnalle laskeutuminen

Eka opiskelijaviikko takana. Hehe, joo, kaikki huhut ja legendat opiskelijaelämästä taitavat pitää paikkansa, meno on välillä aika villiä. :D Jännää. Hyvin oon sopeutunut ja elämä on mielenkiintoista.

Ja tänään kotiin, sataa vettä, tuulee ja on kylmä. Ei perkele, minä meen kyllä tallille vaikka henki menisi. Tervehdin suklaanruskeasta mustaksi muuttunutta Jetteriä. Se oli piehtaroinut jossain makeassa kurakossa, ja oli ihan kokonaan märän, mustan mudan peitossa... Piti sitten huuhtasta vedellä koko putte! 

Jetteri tuntui vähän epäluuloiselta ja happamaltakin viikon poissaolon jäljiltä. Ensin se mulkoili minua ja yritti vähän pomottaakin, ja kun sitten komensin vähän, se oli ihan alistunut pikku parka. Pikkuhiljaa Jetteri siitä suli, ja nautti rapsutteluista ja huomiosta.

Ratsailla treenasin siirtymiä. Haaveilen nimittäin koulukisoista, ja tämä teki muutenkin oikein hyvää!

1. Rennosti eteen-alas ravissa ympyrällä pitkin ohjin
Jetteri totteli yhtä hyvin, jos olisin treenannut sillä vasta eilen enkä viikko sittem! Huu. 

2. Ohjastuntumalla pehmeää käyntiä uran sisäpuolella, tarkat pysähdykset merkittyihin paikkoihin
Jetteri oli "sopivasti" jo lämmennyt, eikä olisi malttanut seisahtua. Alkukankeuksien jälkeen pidätteet meni läpi ja istuntaakin kuunneltiin.

3. Ravi-käynti-seis merkityissä paikoissa, välillä volteilla taivutusta
Noh kun onnistuin Viljan ohjeiden mukaan pitämään sen tasaisen ja vahvan tuntuman, Jetteri oli hollilla. Mie istuin harjoitusistunnassa, ja kun oikeasti istuin enkä kiikkunut, Jetteri oli ihan oikeasti hollilla ja liikkuikin nätin tuntuisesti! 

4. Laukannostoja ympyrällä; 1/4 laukkaa, 1/4 ravia, 1/4 laukkaa jne.
Hemmetin hyvät ja energiset nostot sekä siirtymät raville, mutta itse ravi oli kovin jännittynyttä. Pläh, ihan liikaa intoa ja energiaa! Lopetin harjoituksen, kun Jetteri rentoutui ravipätkilläkin ja malttoi rauhassa odottaa seuraavaa eteenpäinponnahdusta. Laukassa on vaikea pitää jalat nätisti... :(

5. Lyhyt kouluradanpätkä: pituushalkaisija tervehdyksineen, laukkaympyrää ja -lävistäjää, ravinlisäys
Halkaisijaa piti treenata useampi kerta. Jetteri meinasi vetää tien ihan mutkille, kunnes seuraavilla yrityksillä ratsastin sitä päättääisesti molemmilla pohkeilla ja pidin tasaisen tuntuman. Miulla on ihan epävakaa käsi, välillä napakka ohjastuntuma meinaa lörpsähtää pyykkinaruksi, tai sitten olen suussa kiinni. Vaikeaa olla yhtä aikaa vahva, tasainen ja pehmeä. 

Tein kouluradan Jetterin kanssa toisenkin kerran, että olin tyytyväinen. Miulla on vielä paljon tekemistä ratsastuksen saralla. Mutta oli kyllä ihana ratsastaa. ♥ Loppuvenytysten jälkeen oli mukava köpsötellä  kotitiellä, ja vasta siinä vaiheessa tajusin kunnolla, että oho, sataa vettä ja taitaa olla aika kylmäkin. :D Hups. Ihan liian kivaa ridata.

Pikkusiskoni Johanna ratsasti siinä miun jälkeen Kamilla, ekaa kertaa. Siellä ne jo veti laukkaympyrää heppa pyöreenä, vaikka sisko ei vielä hallitsekaan peräänantoonratsastusta. Kami on ihan huippuponi! Ja sisko tykkäsi kovasti. :)

2 kommenttia:

  1. Onks se Kami missä kunnossa? Kestääkö normikäyttöö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt se on ollut ihan jees kipulääkekuurin jälkeen! Askel on ainakin puhdas. Kami kestää varovaista perustyöskentelyä hyvin, ja liikkuukin oikein mielellään. :) Varovaisia ollaan kuitenkin oltu, siskonikin ravaili enimmän osan ja laukkasi pari ympyrää.

      Poista