perjantai 29. kesäkuuta 2012

Jetteriä ja Kamia

Jetteri on viimein saanut kunnolla liikuntaa! Maanantaiksi sain hommattua ihanan kengittäjämme hoitamaan hevosten kaviot, ja sitten iltapäivällä lähdin heti ratsaille. Alunperin aattelin lähteä maastoon purkamaan Jetterin energiaa, mutta kun ystäväni tulivat liikuttamaan Kamia, jäin kentälle heidän seuraansa.

Jetteri oli iiihan viirapää. Sillä oli kauheasti energiaa, ja alkuravit ja laukat olivat aikamoista viipotusta, vaikka se hakikin välillä hyvin alas pyöreäksi. Huh mitä vauhtia, mut Jetteri sai ainakin juosta liiat hömpötykset pois. Tein taas liian perustyöskentelyä, mutta ehkä se oli jees tauon jälkeen...  Laukannostoja, kokoamista, ympyröitä ja suoria, lisäyksiä ulko-ohjan tuntumaa vasten. Minäkin olin tauon jälkeen vähän pökkelö ja jäin kädestä vähän liian kovaksi, jolloin Jettei oli välillä vähän jännittynyt. Kummasti se kuitenkin rentoutui ja liikkui eteen pyöreänä, kun vain rentoutin käsiä... jopa harjoitusravissa onnistuin välillä! 

Tytöt hyppäsivät Kamilla hieman  esteitä, ja minä menin siinä mukana. Jetteri meinasi räjähtää innosta jo puomitehtävillä! Se meinasi pomppia minilaukassa ravipuomien yli, haha... :D Kyllä se nätistikin askelsi niiden yli, kun rauhoitin. Pienillä ristikoilla se kiehui taas innosta, kunnon kiihdytys pikkuruiselle 30 cm:n ristikolle... melkein olisin nauranut, ellei oma istunta olisi ollut niin kiikunkaakun. Jetteri kuitenkin hyppäsi hyvin, ja todellakin nautti siitä! Voi vitsit, surettaa niin sen puolesta... Jos sillä olisi vain jalat kunnossa, niin se ois kyllä esteradoille matka! Jetteri on suht ketterä ja nopea jeppe, kääntyy näpäkästi, ja se taitaa tosiaan rakastaa tuota hyppäämistä. Huh mikä imu esteille, melkeen pahempi tapaus kuin Eemeli silloin joskus.. 

Niin kovasti surettaa tuo jalka. Esteiden korkeus jäi viiteenkymppiin... mielummin ehjä kouluratsu, kuin rampa heppa.

Tiistaina ystäväni Emma ratsasti Jetterillä sileällä ja maastossa. Keskiviikkona oli irtojuoksutuksen vuoro, Jetteri veti kunnon rodeopukkeja ja u-käännöksiä laukassa, olis pitänyt laittaa joku kuvaamaan! Itse käväisin selässä vähän ilman satulaa. Jetteri taisi purkaa energiansa vapaana juostessaan, sillä ratsastaessa sitä piti kopistaa epätavallisesti eteenpäin. Oli se kuitenkin kiva. :) 

Jetteri ja Eemeli kesällä 2011


Torstaina siskoni sai ratsastaa Jetterillä kevyesti, parit hienot laukkaympyrät tuli sieltä! Itse pääsin Kamin selkään, ihanaa. Sillä on niin helppo ja kevyt ratsastaa, ja se on loppujen lopuksi aika samanlainen ratsastettava kuin Jetteri, vielä keyempi ja herkempi  vain. Välillä se tietty jäi köpöttämään, kun pidin ohjasta liikaa kiinni. On se hassua, miten en meinaa oppia? Aina se on oma vika, jos hevonen ei kulje. Aina pehmeällä ohjalla ja pohkeella se rentoutui ja kantoi itseään upeasti ja liikkui todellakin eteen. On se hieno heppa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti