maanantai 10. kesäkuuta 2013

120 cm:n kansalliset

Eikun mikä se estekorkeus olikaan? Ja missäs ne esteet hypättiin? 

Oikeasti me mentiin eilen Jetterin kanssa muutama 40-50 cm jumppasarja. Aika surullista, mutta hauskaakin oli. Pistin minä sentään valkoiset, ennenkäyttämättömät kisahousut jalkaan, ihan huvin vuoksi. Anna lainasi vielä Rusinan entistä huopaa, niin oltiin melkein sävy sävyyn.

Pikkusiskoni Jossu otti kuvat :)


Tuommonen jumppasarja, puomi - 40 cm ristikko - 40 cm ristikko, ja lopuksi nostettiin viimeinen este hurjan 50 cm:n korkuiseksi. Voi noita esteiden kokoja. Hyppääminen tuntuu aina sellaiselta suloisenkarvaalta... Minä ja Jetteri pystyttäs molemmat paljon parempaan, säännöllisesti harjoittelemalla ainakin 80-90 cm ratoihin. Mutta minkäs tekee, kun hevonen on rikki. Kun tykkään enemmän kevyehköä käyttöä kestävästä harrasteponista kuin makkaratehtaalle lähtevästä itsehajottamastani kisapollesta, estehyppelyt jäävät aina sellaisiksi pieniksi maistiaisiksi. Ihan kuin  saisi isosta 200 gramman suklaalevystä suuhunsa pikkaisen murusen, ei edes kokonaista palasta. Surullista. MInusta tuntuu että Jetteripoika on samaa mieltä.





Tää oli se isoin este. 50 cm näyttää entistäkin pienemmältä, koska kuvaajaneiti on melkein yhtä pitkä kuin isosiskonsa :)
Oltiin ihan tosissaan naurettavista estekorkeuksista huolimatta :D


Vähän laukanvaihtoja laukkapuomeilla. Jetteri teki välillä tyylikkäät sarjavaihdot, eli loppujen lopuksi oli kuitenkin väärä laukka :D

Lopuksi työstin Jetteriä pitkään ravissa; pohkeenväistöjä, matalassa muodossa ratsastusta...
Välillä kootummin ja tässä me yritettiin esittää keskiravia. Mulla on aika nolo istunta.

Loppukävelyt tehtiin maastossa maasta käsin. Teki ratsastajallekin hyvää!
Lopuksi venyttelin Jetteriä. Tässä alotellaan takasen viemistä mahan alle, Jetterin ilmeestä päätellen ötökät tais kiusata.
Ja etunen mahan alle. Tämä on Jetterille vaikea, rintamus on ihan jumissa. Jos jalkaa veisi lisää taakse, kireät lihakset ottaisivat vastaan liikaa kipua tuottaen.
Loppupiehtaroinnit!

Valvovan silmän alla jätkät pääsevät samalle laitumelle.
Aina niin iloinen Nana :)

Jetteri on muuten lihonut tässä viikon aikana, voi ei. Ihan selvästi :D Alla havainnollistava kuva:


Kunnon läskipossu!!! Noh, ehkä kuvakulma vähän ylikorostaa. Joo, ei se voi olla noin paksu, ei voi olla. Kaura-annos on minimissään (5 kauranjyvää aamulla ja illalla) ja tänä aamuna en antanut ollenkaan rehuja. Vielä viime yö pidettiin hepat tallissa, ja heinää oli pikkanen siivu.

Selkäranka ei ole ihan vielä uponnut ihrakumpujen väliin.
Tänään Jetteri saa tuplaliikunnat. Nyt lähden irtojuoksuttamaan sitä suklaapossua, ja illalla varmaan on vuorossa yömaasto!

4 kommenttia:

  1. Onnea estekansallisten voitosta ;) !

    VastaaPoista
  2. Oli muuten hyvin otsikoitu :D Ja voi tota Jetterin mahaa! Toivottavasti Kami ei oo lihonu tän kahen viikon aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakko pistää huumoria peliin, muuten ottais liian koville :P Joo, varo vaan... järkytyt vielä kun näät Kamin pikku heinämahan ;) Ei se ehkä oo niin paha kuin Jetteripojan pallomaha.

      Poista