lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesän ensimmäinen viikonloppu

... joka tuntuu myös viimeiseltä. Näiden ihanien päivien jälkeen näen Jetterin vasta parin viikon päästä. Mutta vielä ei saa ajatella sitä... vielä on huomisaamu aikaa.


Rakkaus
Eilen illalla treenailin Jetterin kanssa siirtymiä ja otin tuntumaa kahden viikon tauon jälkeen. Tänä aikana Jetteriä oli liikutettu ahkerasti, Emma oli käynyt tosi ahkerasti ratsastamassa poikaa. Silti ukkelilla oli maha päässy turpoamaan, kylkiluita ei meinaa tuntua enää ollenkaan... :D:D Kaura-annos pienennettiin olemattomaksi, kunhan maha ei paisuis enempää, pikemminkin vähän kutistus.


Eilisen ratsastusken alkuverkaksi taivuttelin Jetteriä paljon ravissa matalaa muotoa hakien ja välillä tehden käyntisiirtymiä. Pian lisäsin joukkoon laukkapätkiä, jotka pikkuhiljaa venyivät laukkaympyröiksi. Lopuksi laukkasin kenttää ympäri, ja tein kulmiin napakat 10 m:n laukkavoltit. Marika oli ihana, ja antoi vinkkejä istunnan parantamiseen.

  • Pohkeet lepäävät pehmeästi hevosen kyljissä, "ei jätetä hevosta yksin"
  • Älä jää vetämään ohjasta, vaikka Jetteri juoksee alta. Käytä ensin istuntaa (vatsalihakset) + puolipidätteet
  • "Saat ratsastaa omalla hevosellasi, ajattele miten onnekas sinä oot! Eikö ole ihanaa, nauti ratsastuksesta äläkä irvistele siellä!"
  • Anna hevoselle tilaa, kanna kädet ja vie ne eteen.
  • Anna olkavarsien levätä vartalossa kiinni --> kyynärpäät ei harota sivuille :D
  • TASAINEN, PEHMEÄ KÄSI.

Siirtymissä mun piti painottaa istuntaa, toki. Käynnin ratsastaminen oli haastavinta, mutta kun esim. otti laukasta käynnin, Jetteri malttoi sen vähän aikaa edetä rauhallisesti pyöreänä tasapainossa, kunnes pyysin sitä nostamaan hallitun ravin. Kun käyntiä yritti ratsastaa pidempää pätkää, Jetteri oli niin pinkeänä ötököistä ja menoinnosta, että meno oli aika kamelia. Kun vuorotteli puolipidätteillä ja pohkeella eikä ratsastaja ollut tönkkösuolattu, Jetteri rentoutui.

Alkuraveja. Välillä mentiin noita puomejakin




Huomatkaa miten en osaa rentoutua ja istua satulaan, lol. Jetteri on hieno heppa, yrittää silti parhaansa!

Laukkavoltilla
Jetteri möllää
Ihana kun Jetteri liikkui hyvin, mun takaraivossa ei enää naputtanut pieni ääni "Ontuuko se? Ontuuko se?"

Kahden kuukauden hyppytauon jälkeen rohkaistuin kokeilemaan paria hyppyä. Ensin pieni in-and-out-sarja, ja sitten lisättiin vielä yksi ristikko perään: puomi - 3 m - ristikko 40 cm - 3 m - ristikko 40 cm pari kertaa.

Jo tästä kuvasta näkee, että Jetteri tietää estehyppyjen olevan lähellä. Mikä ilme, hyvä ettei silmät pullahtanu päästä...

Mikä riemu!!!


Toinen yritys oli vähän hillitympi.
Jetteri oli aika hillittömän onnellinen, Marikakin nauroi sen riemukkaalle ilmeelle. Hypyt olivat aika nopeita, minä olin vähän kömpelö ja ruosteessa siellä selässä. Suusta en nyt sentään pahemmin kiskonut.

Loppuraveja. Ärsytti, kun en osannu ja olin ihan krampissa Jetterin selässä. Marika pyysi hymyilemään tuskanirveen sijasta. Ei ollu haluttu ilme?

Lopuks Jetteri tuntu todella hyvältä.
Venyttelin poikaa vielä vähän tallissa, kylmäsin jalan vedellä ja tarjosin laimeaa mellavettä. Sitten laitsalle rapsutusten kera, ja katsomaan Marikan ja Kamin treeniä :)

Jetteri leikki karsinan ovella.
Jetterin liikuntapäiväkirja, uusi sivu odottamassa täyttämistä!

Tänään kävin itsekseni hölkkäilemässä aamun helteessä (hikoilin varmaa 2 litraa), ja iltapäivällä tehtiin Marikan kanssa kevyt maastoratsastuslenkki. Illan viiletessä pidin Emmalle ratsastustunnin tapaisen Jetterillä. Aiheena kokoamiset & siirtymät. Pirun hyvää laukkaa volteilla, käynti löytyi myöskin ja lopuksi kolmikaariset ravikiemurat oli hienoa katsottavaa. Mitäs huomenna??? :)))

PS. Suurimmat osan postauksen kuvista on ottanut Marika! Ja hyviä kuvia ottikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti