maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vähän vastauksia

Kiitos näistä teille! :) 

Jetterin vej:n ikuiset nestepussit, jotka suurentuvat ja pienenevät
hoidon määrän ja osittain myös rasituksen mukaan.
Jos joutuisit muuttamaan jonkun asian Jetterissä, mikä se olisi? Miksi?
 - Jos mulla olisi taikasauva, taikoisin sen etujalan ehjäksi, voi miten ihanaa. Mahdollisesti sen voisi korjata leikkauksella, mutta kun ottaa huomioon Jetterin iän, pääasiallisen käytön ja leikkauskulut... :( Lisäksi voisin taikoa Jetterin 5-10 vuotta nuoremmaksi.

Onko teillä tapahtuneisiin surullisiin ähkytapauksiin selvinnyt mitään järjellistä syytä?
 - Rusinan menehtyminen ja kauan sitten tapahtunut Helperin kuolema ovat melko selviä tapauksia. Äidin mennessä tekemään aamutallia mitään epätavallista ei ollut, Rusina tuli pirteänä karsinanovella vastaan jne. Äidin hakiessa hevosille heinää aamukaurojen lisäksi ladosta, tallista kuului kolinaa. Talliin palatessa Rusina oli puruissa, luultavasti piehtaroinut, ja siitä se sitten lähti... suolisolmu. Helperin kanssa luultavasti kävi samalla lailla monta vuotta sitten; kurainen ja vapiseva hevonen odotti portilla päitset vinossa. Eemelin tapaus jäi hämärään, vaikka syitä selviteltiin pitkään. Hevosten vedensaannista on huolehdittu entistäkin paremmin, minkä lisäksi niille on syötetty pellavasiemenöljyä.

Pakko kysyä kerran ihan luvan kanssa saa, mistä saat kaiken ton treenausintosi?
 - Noh, jos ei oteta ulkonäköseikkoja huomioon, niin ihan oman mielen hyvinvoinnin takia. :) Jaksan koulussa ihan kamalan paljon paremmin ja muutenkin olen keskimäärin paljon paremmalla tuulella, kun saan purkaa energiaa salilla/lenkillä. Varsinkin joskus illalla, kun on tylsää ja angstittaa, niin itsensä raahaaminen lenkille nostaa mielialaa 1000 %, kun vaan jaksaa jatkaa eikä käänny heti takas kämpälle elämästä ja kaikesta turhuudesta ärsyyntyneenä.

Citystä löytyy MYÖS metsää. 
Aamulenkillä viime viikolla tiistaina
Hehe, tähän voi sitten pistääkin...
Ma - Kuntosali 65 min (alavatsan lihakset, syvät vatsaihakset, yläkroppa)
Ti - Aamukävely/hölkkä 55 min, 5,5 km
Ke - Kuntosali 50 min (alavatsa, kyljet, pakarat, selkä) + venyttelyt + Jetterin kanssa "kevyt" koulutuuppaus + Mandin kanssa kevyttä treeniä
To - Kävely yht. 6 km
Pe - Kävely yht. 5 km + kuntosali 35 min (kyljet, olkapäät, reiden lähentäjät, selkä) + venyttelyt
La - Vp
Su - Laskettelu 3 h (1/3 ajasta rinteessä :D) + Reipas hölkkälenkki 6 km, 50 min + venyttelyt
Ma (tänään) - vp!


Miten vanha Jetteri on? Minkälainen Jetteri olisi, jos se olisi ihminen?
 - Jetteri täyttää jo kunnioitettavat 15 vuotta. Ihmisen iässä se vastaa suunnilleen 3 x 15 v. = 45 vuotta. Jetteri  on hirmu eläväinen ja utelias; kaikki kiinnostaa, mutta toisaalta Jetteri jänistääkin helposti. JOS Jetteri olisi ihminen, ja kohtelisi muita ihmisiä samoin kuin se kohtelee toisia hevosia, niin en kyllä haluaisi olla sen kanssa tekemisissä. Jetteri on aika kamala toisia hevosia kohtaan ja jos se huomaa olevansa pomo, se kyllä hätyyttää toista ihan tolkuttomasti. Eli oikea narsistinen asshole. Onneksi se on hevonen, ja sille on kyllä selvä kumpi meistä kahdesta määrää. 

Kamalin puuhua hevosten kanssa?
 - On niistä ripulipyllyn ja paskaisten seinien pesustakin selvitty hengissä... Ja totuttu koko hommaan. 

Millä biisillä kuvailisit Jetteriä?
 - Apua :D Ei mitään hajua.

Millaista olisi elämäsi ilman hevosia?
Kuntoilu on vain hevosten korvike.
Muuten olisin koko ajan pahalla päällä! :P
 - Jos en olisi tutustunut hevosiin lapsena, olisin nykyään varmaan karmea sohvaperuna ja taistelisin painon kanssa itku kurkussa. Hevosten kautta löysin kyltymättömän liikunnan ilon :) Nyt viikolla viettäessäni hevosetonta elämää kuntoilen paljon salilla ja lenkkipoluilla, yritän opiskella ja nauttia cityelämästä.

Pahin tapaturmasi hevosen kanssa?
 - Mustelmia? Itsetunnolle kolhuja? Lihaskrampit kovan tunnin jälkeen? Itse oon säästynyt pahemmalta. Pari kertaa hevonen on kaatunut laukassa ihan kumolleen tai ainakin on ollut tosi lähellä, mutta onneksi hevoset ovat säilyneet täysin ehjinä.

Millaisessa porukassa liikut, siis kaveripiirisi?
 - Poikaystävän kanssa tulee vietettyä kaikkein eniten aikaa, on se sen verran ihana tyyppi. :) Mulla on Kuopiossa yliopistolta kavereita, ja sitten on vähän erikseen lukiosta tutut ystävät sekä heppailuystävät.

Mitä aiot tehdä koulun jälkeen?
 - Saan ihan tosi kovapalkkaisen ammatin (niin varmaan), ostan itelleni tosi upean suokin/pv:n jonnekin hienolle tallille (niin varmaan) ja aletaan valmentautua ja kilpailla kenttäratsastuksessa (niin varmaan) ja voitetaan joka ikinen kilpailu (niin varmaan). 

Tuntuuko koskaan siltä että haluaisit hevosen jolla kisata ja valmentautua kunnolla?
- No jooooo-o... Jetterillä on ollut niiin paljon kaikkea pientä ja suurta vaivaa: etujalka hajalla, selkä jumissa tai sitten vaan kaviot hapertuu alta ja kengät ovat koko ajan irti. Urgh. Kuitenkin huomioonottaen opiskelijaelämän köyhyyden, minulla olisi aika huonosti varaa pitää kisakuntoista hevosta hyvällä valmennustallilla hoidossa TAI kyytsiä hevostani kymmeniä kilometreja sännöllisesti valkkoihin ja kisoihin. PLÄH! 

Hei, onko lukijoiden joukossa joku opiskelija, joka itse on onnistunut rahoittamaan hevosensa ylläpidon ja mahdolliset säännöllisen valmentautumisen/kisat? :)

Emma ja Jetteri valmennuksessa Nerkoolla
Kuka hoitaa Jetterin kun oot koulussa?
 - Äitini hoitaa perushommat, mutta Jetterin liikutuksista vastaavat pääasiassa Jetterin vuokraaja ja ystäväni Emma ja Rusinan entinen omistaja Anna. Myös pikkusiskoni ratsastaa Jetterillä joskus. 

Käytkö Kuopiossa ratsastustunneilla?
- Kyllähän minä yritin viime syksynä, kun VIELÄ oli rahaa. Paikkavalinta oli minulle väärä. Vaikka meininki oli muuten tosi hyvä, en kehittynyt tunneilla. Ei semmoseen ole järkeä pistää rahaa.

Jetterin paras ja huonoin puoli?
 - Huonoin puoli on ehdottomasti heppani rikkinäisyys. Vasen etunen ei ole vaivannut pariin vuoteen, vaikka se vaatii tarkkailua. Sen sijaan on ollut kaikkea muuta vikaa, jotka ovat parantuneet usein levolla --> saikku ja ratsastustauko. Parasta on Jetterin energisyys ja herkkyys. Toisaalta se on niin eteenpäinpyrkivä, toisaalta niin herkkä ja toisaalta niin vahva ja itsepäinen, että ei se ihanihan helpoin ole ratsastaa, mutta opettavainen tapaus kuitenkin.
Vimeisin "kunnon" estetreeni Jetterin kanssa, ilman satulaa :))

Vahvuutesi ja heikkoutesi ratsastajana?
 - Oon iso, kömpelö ja vahva, en hallitse kehoani niin hyvin kuin pitäisi. En ole tarpeeksi herkkä, varsinkaan käsistäni. Lisäksi olen jääräpää. :PP Olisin ihan true esteratsastaja, mutta olosuhteiden pakottamana oon wannabe kouluratsastaja.

Mitä minä osaan? Ööö.. keventää... vetää ohjista... En tiiä. No okei, en kiikahda heti selästä alas, vaikka ei oiskaan satulaa selässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti